Evb

Faren for antibiotikaresistens

Hundrevis av år siden, var en enkel bakteriell infeksjon ofte dødelig fordi det var ingen antibiotika for å behandle det. Disse infeksjonene kan igjen bli en trussel om bakteriene blir motstandsdyktige mot våre antibiotika på grunn av overforbruk.

Når nysing, hoste, smerter, og smerter av forkjølelse kommer til å være for mye, mange mennesker tigge sin lege for antibiotika. Hvis de føler seg syk nok til å dra seg til legekontoret, synes en antibiotika er nødvendig for å hjelpe dem å slå denne feilen. Men å insistere på en antibiotika kan faktisk være skadelig for deres helse.

Dessverre er et antibiotikum rett og slett ikke effektiv som en vanlig forkjølelse behandling - og antibiotika overforbruk kan føre til noen alvorlige problemer over hele verden.

Hvorfor antibiotika ikke virker mot forkjølelse

Svaret er enkelt: Et antibiotikum er bare effektiv mot bakterier. Vanlig forkjølelse er ikke en bakteriell infeksjon.

"Forkjølelse og flus er forårsaket av virus, ikke av bakterier", sier Kathryn Teng, MD, en lege ved Institutt for indremedisin og direktør for klinisk integrering av personlig tilpassede helsetjenester ved Cleveland Clinic i Ohio.

"Virus er en helt annen type organisme," tilføyer Dr. Teng. "Vi har ikke gode medisiner for å bekjempe virusinfeksjoner." Det er ingen antivirale legemidler som brukes til å behandle forkjølelse.

Og kroppen din vil gro av seg selv uten behandling i det hele tatt. "Kroppen din kan bli kvitt det, og du vil gjøre det bra uten å ta et antibiotikum," forklarer Teng.

Hvordan ta en antibiotika kan skade

Det finnes også bivirkninger og risiko ved å ta antibiotika, sier Teng. Noen mennesker kan oppleve diaré fra antibiotika bruk. Tar et antibiotikum kan påvirke forskjellige deler av kroppen. Hos kvinner, kan de øke risikoen for å utvikle en gjær infeksjon, sier Teng.

Og det er sikkert bekymring om de skadelige effektene med overforbruk av antibiotika og antibiotikaresistens.

Hva antibiotikaresistens betyr for deg

Mange typer bakterier lever på og i kroppen uten å gjøre en person syk. Når antibiotika er gitt for en forkjølelse eller influensa-viruset, vil viruset ikke drepes - men noen av disse normale bakteriene vil bli. Etter gjentatte eksponeringer til antibiotika, disse bakteriene blir motstandsdyktige mot antibiotika. Så når kroppen er utsatt for en antibiotika gjentatte ganger fra antibiotika overforbruk, bakteriene i kroppen din lære hvordan å bekjempe den og gjøre den antibiotika ineffektiv.

Hvis du plukker opp en bakteriell infeksjon fra noen andre som har blitt infisert av en antibiotika-resistent stamme, du også vil nå ha en infeksjon som kanskje ikke svare på antibiotika. Uten kraftige antibiotika for å ødelegge disse bakteriene, er din helse i fare - og livstruende komplikasjoner kan oppstå.

Her er litt mer mat for tanken: Hvis du er syk med en bakteriell infeksjon og standard første forsvarslinje antibiotika (som pleier å være billig) ikke virker, har legen din for å gå videre til andre-og tredje linje narkotika. Disse antibiotika kan være mye dyrere - noen enda 100 ganger prisen av første-linje medisiner.

Og legene kjører ut av alternativer for å takle resistente bakterielle infeksjoner.

"Selv om vi har mye av antibiotika i forhold til for 50 år siden, er vi ikke utvikler antibiotika i samme tempo vi vant til," sier Teng. "I dag er det definitivt situasjoner der folk utvikler bakterielle infeksjoner som vi ikke har effektive antibiotika for."

Omtrent halvparten av alle antibiotika resepter administreres utenfor sykehuset er foreskrevet for virusinfeksjoner, noe som gjør dem unødvendig. Men antibiotikaresistens kan også utvikle seg fra å ta antibiotika (når de er riktig foreskrevet for en bakteriell infeksjon) feil - for eksempel ikke ta hele resept. I så tilfelle vil de svakeste bakterier har allerede blitt drept. Men noen av de sterkeste bakteriene kan fortsatt være lur i kroppen din når du bestemmer deg for å hoppe over de siste par doser av antibiotika ditt. De gjenværende bakterier kan feste seg rundt og bli antibiotika-resistente.

Utdanne deg selv om når antibiotika er hensiktsmessig å bruke - og når de ikke - kan hjelpe deg å beskytte deg selv, din familie, og folk over hele verden fra trusselen om antibiotikaresistens fra antibiotika overforbruk.