Evb

Får tannregulering som voksen

Mindre merkbare tenner rettetang alternativer er tilgjengelige i dag. Lær om dine muligheter.

Mange voksne med skjeve tenner tror de bommet på muligheten for tannregulering i barndommen. Men tannleger nå lett bruke bukseseler for å bidra til å rette tannproblemer i alle aldre. Faktisk voksen bukseseler er mer populært i dag enn noen gang før.

Når voksne tannregulering kan hjelpe

Voksen bukseseler kan brukes til å rette en rekke dentale problemer, inkludert:

  • Skjeve tenner
  • Overfylte tenner
  • Bite unormalt (for eksempel en overbitt eller underbitt)
  • Problemer med kjeve stilling
  • Kjeve felles problemer

Uten riktig behandling for disse problemene, kan du ha høyere risiko for hull i tennene, tannkjøttsykdom, øresmerter, hodepine, og tygger og talevansker. Av denne grunn kan bukseseler være en viktig del av vedlikeholdet av din tannhelse.

Alternativer for voksne bukseseler

Noen mennesker viker unna tannregulering fordi de ønsker å unngå å ha munnen full av metall. Heldigvis finnes det mange tenner rettetang alternativer tilgjengelig i dag, hvorav noen er nesten usynlig.

Alternativer for voksne bukseseler og alternativer til tannregulering er:

  • Konvensjonelle metall bukseseler. Konvensjonelle metall bukseseler innebære feste metall braketter og ledninger til tennene. Bukseseler er periodisk justeres for å legge press på tennene på en slik måte at de flytter inn i riktig posisjon. Mens konvensjonelle metall bukseseler er effektive og relativt billig, er de ikke alltid førstevalget blant voksne som ønsker bukseseler, siden de er så merkbar.
  • "Clear" keramiske bukseseler. Keramiske bukseseler er lik tradisjonelle bukseseler, men sine fester er laget av tann-farget porselen, og så bare ledningene er synlige.
  • Lingual bukseseler. Disse bukseseler er festet til baksiden av tennene, vendt mot tungen. Selv om du ikke kan se lingual bukseseler, de kan være irriterende for tunge og kan være vanskeligere for din kjeveortoped for å justere.
  • Klar akryl aligners. Klar akryl aligners er custom-montert, flyttbare apparater som er plassert over tennene. De største fordelene er at aligners er i hovedsak usynlig og er lettere å rengjøre enn tannregulering fordi de kan fjernes under spising. Du vil ha hvert sett av aligners for ca to uker, og deretter sette på et nytt par til ytterligere å justere dine tenner. Disse aligners er mer kostbare og ofte tar lengre tid å jobbe enn tradisjonelle bukseseler, skjønt. Også, kan noen mennesker fortsatt ende opp kort som krever regelmessige bukseseler etter seg aligners.

Kostnaden for tannregulering eller aligners er generelt 3740€ til 4480€, men prisen vil avhenge av hvilken type du velger, og alvorlighetsgraden av problemet. Noen medisinske og dental forsikring planer dekke minst en del av kjeveortopedisk arbeid, så sjekk med din leverandør (er) for å finne ut om de kan oppveie noen av kostnadene.

Hvor lenge har du på deg voksen tannregulering?

Din kjeveortoped kan anslå hvor lenge du trenger å ha voksne bukseseler eller aligners. I gjennomsnitt de fleste mennesker trenger å ha tannregulering i ca to år.

Mens du er iført seler, må du være ekstra årvåken om din dental hygiene. Dette vil innebære månedlige besøk til din kjeveortoped, vanlige tannlege helsen, og pusser tennene hver gang du spiser for å redusere risikoen for å få mat fast under tannregulering. Hvis du velger klare akryl aligners, vil det være lettere å holde tennene rene, siden du kan ta av aligners når du spiser, børste og floss.

Etter tannregulering er fjernet, må du bære en retainer (en enhet som er montert til munnen for å holde tennene i posisjon) for en periode for å styrke og bevare den nye justeringen av tennene dine. Noen holderne er slitt permanent, selv om de fleste er vant for bare en kort tid. Iført din retainer som anbefales er viktig for langsiktig suksess av behandlingen.

Hvis du er interessert i voksen tannregulering, diskutere alternativer med en kjeveortoped. Det er ikke for sent!
De hjelper deg med smil, nå hjelpe dem smile. Er tannlegen en av Europas beste tannleger? Nominer din favoritt tannlege nå.