Evb

Fakta på fasting for helsen din

Fans av periodisk faste si praksisen kan hjelpe med alt fra allergier til vekttap. Er de riktig? her, den gode, den onde og den sultne på faste å føle seg bedre.

22 april 2011 - Ritual fasting har vært en del av religiøse tradisjoner i tusenvis av år, fra muslimer som faster i dagslys timer i måneden Ramadan til mormoner som tar en vanlig pause fra mat den første søndagen i hver måned. Men en fersk økende mengde forskning viser at å avstå fra mat periodevis kan ha fysiske så vel som åndelig fordeler - den siste, en studie fra Utah forskerne som fant at sporadiske faster (definert som over lengre tid der folk vanligvis avstår fra all mat og drikkevann bortsett fra vann), kan redusere risikoen for hjertesykdom og diabetes.

Google "fasting for helse" og du vil få mer enn 7 millioner treff, alt fra leger som anbefaler den i sin praksis til å behandle en rekke sykdommer, spa som lover avgifte mat-fri ferie, og diskusjonsforumet innlegg fra tilhengere som sier at fasting gjør dem føler seg klarere mentalt og sprekere. "Jeg faster når kroppen min føles som den trenger en omstart," sier Yoli Ouiya, 31, en New York City blogger som skriver om miljøvennlig livsstil. Hun faster en gang i noen måneder.

Men er faste en god idé for helsen din? Muligens, sier David Katz, MD, MPH, direktør for Prevention Research Center ved Yale University. Hver dag, til organer som lever, nyre og milt arbeid fjerne og nøytralisere giftstoffer fra kroppen for å holde cellene våre friske. "Når du faster, eliminerer du input av flere giftstoffer fra mat," sier Dr. Katz, "og det er en potensiell biologisk fordel for det."

Ledende forskere og eksperter dele detaljene du trenger å vite før du gi avkall på mat:

Kroppen på en rask

Takket være vår historie som jegere og samlere, er menneskekropper utstyrt for å håndtere perioder med ikke å spise, sier Benjamin D. Horne, PhD, MD, forfatter av Utah studien og direktør for hjerte-og genetisk epidemiologi ved mellom fjellene Medical Center i Salt Lake City. Og siden de forfedre som gjorde det gjennom disse magre tider er de som overlevde, foreslår Horne at vårt DNA kan faktisk være kodet til å motta en fordel fastet.

Her er hvordan kroppen din reagerer når du slutter å mate den:

  • Når du spiser, bryter fordøyelsessystemet ned karbohydrater til sukker glukose, kroppens viktigste energikilde. Glukose absorberes fra fordøyelseskanalen til blodet, som deretter reiser til kroppens celler å gi dem med drivstoff.
  • Hvis du ikke har spist nylig, synker tilførsel av glukose i blodet og kroppen omdanner til lagret glukose, som heter glykogen, for energi.
  • Når glykogen er brukt opp, begynner kroppen å forbrenne fett og muskel butikker for å gjøre sin egen glukose til drivstoff cellene dine.
  • Etter noen dager uten å spise (som ekspertene ikke anbefaler) kroppen spark inn i ketose-modus, noe som betyr at du forbrenner fett som den primære kilde til drivstoff, for å spare muskler. Du vil miste vekt i form av kroppsfett. Men gjør ketose også ditt blod vil også bli mer syrlig, og kan føre til dårlig ånde, tretthet, og andre ubehagelige symptomer, langsiktig, kan det føre til nyre-og leverskade.

Fortsett å lese side 2 av denne artikkelen.