Evb

Fakta om tvangslidelser

Fokuserer for mye på de små tingene kan være en stor helse bekymring.

Vi har alle våre quirks, men obsessive atferd kan være en indikator på en angstlidelse kalt obsessive-compulsive disorder, eller OCD.

Tvangslidelser og arten av angst

Alle har sin egen måte å gjøre ting på. Noen ganger er vi selv ganske pågående om dem blir gjort på en bestemt måte. Litt angst er normalt - selv mye angst er normalt. Men normal angst er ikke ødeleggende. Og måtte gjøre ting på rett måte for frykt for noe dårlig skjer er ikke en gjennomsnittlig innfall eller blir bestemt, er det angst som må håndteres.

"Når jeg hører noen føler angst, vet jeg ikke umiddelbart si, det er en tilstand. For [for det] å være en tilstand, må jeg høre bevis på at det er noen form for betydelig funksjonshemming forbundet med det," sier Charles Goodstein, MD, en klinisk professor i psykiatri ved New York University Langone Medical Center.

Dr. Goodstein bemerker at mens det er en rekke forskjellige angst lidelser, inkludert tvangslidelse, der ofte ikke er helt klare linjer mellom dem. "De representerer ikke ulike forhold, men varianter på en bestemt tilstand ofte funnet i forbindelse med hverandre. Grunnlaget for dem alle er i realiteten en manglende evne uansett grunn til å takle det, faktisk, er en del av å være en menneske - angst ", sier Goodstein.

OCD: symptomene

OCD rammer mer enn 2 millioner voksne i Europa, og symptomene oftest vises før fylte 30 år. Personer med OCD har tvangstanker, tvangshandlingene (ekstreme rutiner eller ting som de "har" å gjøre), eller begge deler. Symptomer på OCD inkluderer:

  • Tenker at dine handlinger eller tanker vil føre til skade deg selv eller noen andre
  • Ekstreme behov for en viss orden
  • Overdrevet tenke på bakterier og sykdom
  • Gå over og over de samme tingene i hodet
  • Repeterende atferd
  • Stadig måtte røre eller omorganisere objekter
  • Compulsive håndvask eller rengjøring i hjemmet
  • Tvangsmessig kontroll (opptil hundrevis av ganger om dagen) ting som alarmer, låste dører, og unplugged inventar
  • Manglende evne til å kaste bort elementer er det ingen grunn til å holde.

OCD: årsakene

Det er egentlig ikke forstått hva som forårsaker OCD. Det kan være relatert til Tourettes syndrom, fordi så mange som 20 prosent av personer som har OCD også lider av tics, et vanlig symptom på Tourette. Det er ofte knyttet til spiseforstyrrelser og andre angstlidelser, og en familie historie av OCD kan øke risikoen. OCD kan også være forårsaket av en abnormitet i hjernen eller som et resultat av skade eller sykdom i hjernen.

OCD: diagnose og behandling

En fysisk og en psykiatrisk evaluering kan eliminere andre fysiske og psykiske lidelser, og bidra til å diagnostisere tvangslidelse.

Behandlingen starter ofte med antidepressive medisiner som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI). Andre typer antidepressiva kan forskrives også, men deres bivirkninger kan være vanskelig å håndtere. Dessuten kan opptreden terapi og psykoterapeutiske bli brukt til å styre OCD. Atferdsterapi kan lære folk med tvangslidelse å møte sin frykt og administrere dem uten tvangsmessig atferd, samt lære å kontrollere disse tvangstankene. Psykoterapi kan lindre og håndtere angsten som fører til OCD tanker og atferd.

Hvis du har OCD, kan det påvirke arbeid, relasjoner, og hele livet som de tvangstankene og tvangshandlingene begynner å kontrollere deg og tar over. Du kan kjenne at dine tanker og atferd er ekstreme, men bare ikke vet hvordan å stoppe det, og styres av din angst. Men OCD kunne være vellykket når du oppsøke og få behandling for det.