Evb

Fakta om senior helseforsikring planer

Medicare er kanskje ikke nok til å dekke helsetjenester behov som du alder. Men hvordan vet du hva slags helsemessige plan vil fungere for deg?

Velge blant senior helseforsikring planer kan være en skremmende oppgave. Det er regjeringens planer og private planer, HMOs, ppos og Poss, egenandeler og co-betaler. Å vite mer om hva disse begrepene betyr kan hjelpe deg med å velge den planen som er riktig for deg og din familie.

Forberedelser til senior helseplan søk

Før du begynner på jakt etter en senior helseforsikring plan, spør deg selv følgende spørsmål:

 • Hvor mye penger kan jeg bruke på helsevesenet? Vite dette vil gi deg en idé om hvor mye du kan betale i premie, egenandeler og co-betaler for senior helseplan.
 • Hva pre-eksisterende forhold har jeg? Visse helseproblemer kan gjøre det vanskeligere for deg å få et individuelt senior helseforsikring plan.
 • Hvis jeg er over 65, vil jeg mer enn Medicare? Selv om du kvalifiserer for Medicare, den føderale senior helseplan som hjelper betale for sykehus regninger og medisinsk behandling, kan det være lurt å vurdere en supplerende plan for å hjelpe med ikke-dekket utgifter.
 • Hører jeg til en organisasjon eller jobbe i en bedrift som tilbyr helseforsikring? Gruppe forsikring ofte er mye billigere enn å få en senior helse plan på egen hånd, og du kan få noen ganger gjennom medlemsorganisasjoner som AARP.

Typer av senior helse planer og tilbydere

Mer enn halvparten av befolkningen er dekket av helseforsikring i Europa tilhører klarte omsorg planer. Med disse planene, du står overfor lavere egenandeler hvis du bruker i-nettleverandører - leger eller sykehus som er en del av planen. Klarte omsorg planer inkluderer:

 • Helse vedlikehold organisasjoner (HMOs). Slike planer krever at du mottar alle dine medisinsk hjelp fra leverandører i HMO nettverk, unntatt i medisinsk nødhjelp.
 • Foretrukne leverandør organisasjoner (ppos). Disse planene lar deg velge leger og sykehus utenfor nettverket ditt, men du betaler mer for din omsorg på grunn av høyere egenandeler og større co-betalinger.
 • Point-of-service-organisasjoner (POS). I denne type plan, klarer din primære omsorg lege omsorg. Du har lov til å velge leger og sykehus utenfor nettverket ditt, men du må betale mer for sine tjenester.

Som du vurdere din senior helseplan alternativer, bør du vurdere følgende:

 • Hvor mye vil du betale i premie hver måned?
 • Hvor mye av din lege og sykehus regninger vil planen dekke?
 • Hvor mye vil du bli forventet å betale i egenandeler og egenandeler?
 • Hvor begrenset vil ditt valg av leger og sykehus være?
 • Hva skjer når du trenger en lege etter arbeidstid eller må gå til legevakten?
 • Er det noen begrensninger på de medisinske tilstander som omfattes av planen, eller på hva planen vil betale for visse sykdommer?

Hvis du er kvalifisert for Medicare, kan du få supplerende helseforsikring, ofte referert til som Medigap, som hjelper betale for medisinsk behandling som ikke dekkes under regjeringens plan. The National Association of Insurance kommissærer har gjort det enkelt for seniorer å velge mellom Medigap planer ved å opprette 12 standardiserte planer. Ulike forsikringsselskaper kan tilby planene, men hver av de 12 planene vil være den samme uansett hvilket selskap du velger.

Senior helseplan terminologi du bør vite

Helseforsikring vilkår kan være forvirrende. Det er viktig at du fullt ut forstår hva betalinger du er ansvarlig for og hva forsikringen vil dekke. Her er noen eksempler:

 • Co-betaling. Dette er det faste beløpet en plan krever at du betaler for visse tjenester. For eksempel, må du kanskje betale 10€ eller mer for et besøk til en lege.
 • Fradragsberettiget. Denne fast sum penger er hva du må betale for medisinske tjenester før planen spark i. For eksempel, må du kanskje betale den første 150€ for et sykehus besøk før forsikringsselskapet begynner å betale.
 • Maksimal plan dollar grensen. Dette er den mest en plan vil betale ut i løpet av et år igjen av dekning. Også være oppmerksom på en plan levetid grensen, det høyeste beløpet det vil betale i løpet av livet, ofte satt til 5€ millioner, men noen planer tilby høyere dekning.
 • Premium. Premien er det årlige beløpet du betale på forhånd (eller månedlig) skal ha helseforsikring.

Andre senior helseforsikring ressurser

For mer informasjon eller hjelp til å finne legitime helseplaner, kan du kontakte noen av disse ressursene:

De fleste statlige myndigheter også har forsikring kommisjonærer eller organer dedikert til å regulere forsikringsbransjen. Du kan finne en liste over statlig forsikring kontorer gjennom National Association of Insurance kommissærer.

Få mer informasjon i Senior helsesenteret.