Evb

Fakta om diabetes og prediabetes

Diabetes er en sykdom der kroppen ikke produserer eller skal bruke insulin, et hormon som er nødvendig for å konvertere stivelse og sukker til energi som trengs for dagliglivet. Ifølge European Diabetes Association (ADA), anslagsvis 366 millioner mennesker nå har diabetes på verdensbasis. I Europa er 25,8 millioner mennesker lever med tilstanden, og en svimlende 79 millioner har prediabetes, betyr at de er på en økt risiko for å utvikle diabetes.

Diabetes og prediabetes definerte

Type 2 diabetes er en tilstand definert av høye blodsukkernivå og unormal insulin handling. Insulin hjelper kroppen bruker en type sukker kalles glukose, som kroppen får hovedsakelig fra karbohydrater i mat. Glukose gir energi til bevegelse, vekst, reparasjon, og andre funksjoner. Hos personer med type 2 diabetes, mislykkes insulin for å flytte glukose fra blodet inn i cellene, som er grunnen blodsukkernivå kan pigge etter å ha spist. Dårlig kontroll av type 2-diabetes kan føre til mange helsemessige komplikasjoner og påvirker hjerte, nerver, øyne og nyrer.

Prediabetes

Prediabetes, som navnet tilsier, er preget av blod-sukker nivåer som er over det som er normalt, men er ikke så høy som de som oppstår med full blåst diabetes. Personer med prediabetes pleier også å ha høyt blodtrykk, høye triglyserider (fettstoffer som sirkulerer i blodet), lav HDL ("godt") kolesterol nivåer, og betydelige buk fett - en samling av symptomer som øker risikoen for hjertesykdom. Dessverre har de fleste mennesker med prediabetes utvikle type 2 diabetes i løpet av 10 år, med mindre de gjør visse endringer i livsstil - endringer som har blitt funnet å være mer effektive for reversering prediabetes enn medisiner, ifølge National Institutes of Health. Hvis du følger en sunn livsstil, er du allerede på rett spor.

"Det mest frustrerende delen om prediabetes og diabetes er at de er i stor grad forebygges, og i tilfeller der diabetes ikke kan forebygges, kan utbruddet vanligvis bli utsatt," sier Arthur Agatston, MD, forfatter av The South Beach Wake-Up Call og skaperen av Southbeachdiet.com, "Disse forholdene er brakt videre av en vestlig livsstil - å spise raffinerte karbohydrater og usunt fett som transfett og mettet fett og å være inaktiv," forklarer han. Men en grei South Beach Diet tilnærming til å spise næringsrike, fiberrik, sunn mat (med vekt på grønnsaker, frukt, hele korn og belgfrukter, magre proteinkilder, gode umettet fett og magre meieriprodukter), sammen med daglig mosjon, kan reversere prediabetes og hjelpe deg å kontrollere diabetes. "Mange av mine pasienter faktisk startet South Beach Diet fordi de ble diagnostisert med prediabetes eller diabetes, og jeg har vært vitne til deres blod-glukosenivå gå tilbake til det normale," tilføyer Dr. Agatston.

Når skal få testet

Den europeiske Diabetes Association anbefaler diabetes screenings hvert tredje år begynner i en alder av 45 år. Hvis du har symptomer på diabetes, som inkluderer overdreven tørste og sult, hyppig vannlating, uforklarlig vekttap eller tretthet og irritabilitet, bør du oppsøke lege for en riktig diagnose og behandling.

Denne delen ble skapt og produsert av The South Beach Diet.