Evb

Få lindring for halsbrann

Halsbrann relief er noen ganger et spørsmål om matching medisiner til årsakene til halsbrann. Men du kan også finne lindring bare ved å gjøre riktig kosthold og endringer i livsstil.

Når du har sporadisk halsbrann - det brennende følelse i brystet og en sur, sur smak i munnen - alt du ønsker er å føle seg bedre. Heldigvis kan du finne halsbrann lettelse på en rekke måter, inkludert å ta over-the-counter (OTC) syrenøytraliserende midler og gjøre noen enkle endringer. Å få lindring, må du matche halsbrann medisiner til alvorlighetsgraden og hyppigheten av symptomene dine.

"Jeg pleier å anbefale syrenøytraliserende midler når folk har intermitterende eller sporadisk halsbrann," sier Michael Rahmin, MD, en gastroenterolog på The Valley Hospital i Ridgewood, NJ "Antacids er bra for milde tilfeller av halsbrann."

Antacida - kjente produkter som kalsiumkarbonat tabletter (tums), kalsiumkarbonat og magnesium hydroxide tabletter (Rolaids), og preparater med aluminium og magnesium hydroxide væsker (Mylanta og maalox) - arbeid ved å nøytralisere syre i magen. Men disse produkter ikke blokkere syresekresjon, som er en av årsakene til halsbrann.

Syrenøytraliserende midler er effektive, men på en begrenset måte, sier Ralph J. Katsman, MD, en gastroenterolog med Digestive Health Services i Tacoma, Wash "Hvis du spiser noe som er for fet eller for krydret, de er ganske flinke til å kutte ned syre for en kort periode, og tilby noen lettelse, "sier han. "Men syrenøytraliserende midler er ikke en god langsiktig alternativ. Det er mye bedre medisiner på markedet for det."

Også, kan syrenøytraliserende midler forårsake bivirkninger som diaré og forstoppelse. Og hvis du har nyresykdom, aldri bruke syrenøytraliserende midler som inneholder kalsiumkarbonat eller aluminium og magnesium ingredienser uten først å snakke med legen din.

Andre medisiner for å motvirke årsakene til halsbrann er:

  • Skummidler. Tilgjengelig OTC, disse medikamentene, som Gaviscon, arbeid av belegg magen.
  • H2-blokkere. Tilgjengelig over-the-counter eller reseptbelagte styrke fra legen din, H2-blokkere gi kortsiktig symptomlindring ved å redusere syre produksjon, snarere enn bare nøytralisere syre som allerede er produsert. H2-blokkere, som for eksempel Zantac og Pepcid, kan gi opp til 12 timer med lettelse, sier Dr. Katsman.
  • Protonpumpehemmere (PPI). PPIs som omeprazol (prilosec, Zegerid) er stor for hyppige halsbrann, definert av symptomer som oppstår mer enn én dag per uke. Som H2-blokkere, protonpumpehemmere er tilgjengelige i resept og OTC styrke. PPIer arbeid ved deaktivering av syreproduserende pumper i magen med 24-timers lindring med en dose per dag.
  • Prokinetics. Disse resept bare narkotika styrke den nedre esophageal sphincter (LES) og hastighet magen tømming. Imidlertid sier Katsman, de har en lang liste av mulige bivirkninger, hvorav noen er betydelig og er tretthet, søvnighet, depresjon, angst, og problemer med fysisk bevegelse. Også prokinetics tendens til å miste sin effektivitet på lang sikt. "Vi bruker ikke denne typen medisiner ofte," Katsman sier.

Halsbrann lettelse gjennom livsstilsendringer

Livsstil justeringer også kan bidra til å gi halsbrann lettelse. Faktisk kan de være like viktig som medisiner i behandling av dine symptomer, sier Katsman. Prøv disse strategiene:

  • Se på kostholdet. Noen matvarer og drikkevarer er sannsynlig å irritere slimhinnen i spiserøret. Andre synes å svekke LES og gjøre det mer sannsynlig at reflux vil skje. Vanlige halsbrann-forårsaker matvarer inkluderer stekt og fet mat, sjokolade, peppermynte, alkohol, koffeinholdige eller koffeinfri kaffe, kullsyreholdige drikker, hvitløk, løk, ketchup, sennep og sure matvarer som eddik, tomater og tomatsaus, og sitrusfrukter og juice. "De fleste pasienter vet hvilke spesielle matvarer føre deres halsbrann," Dr. Rahmin sier.
  • Se når du spiser. Spis minst to eller tre timer før du går til sengs eller liggende. Når du legger deg, kan det bidra til å heve hodet på sengen 4 til 6 inches bruker blokker eller telefon bøker, slik at det er vanskeligere for magen syre for å gulpe opp.
  • Se hvor mye du spiser. Overspising legger press på magen. Dessuten kan det føre til vektøkning, og overvekt er blant de beste halsbrann årsaker, sier Katsman. Hvis du er overvektig, kan du prøve å slanke seg ved å spise en lav-fett, høyt fiber diett og trene i minst 30 minutter fem ganger i uken.
  • Bruk løstsittende klær. Det er spesielt viktig å unngå tettsittende klær rundt livet og nedre del av magen for å unngå å sette press på mage-tarmkanalen. Kontroll-top truse slange og kroppen shapers er no-nos. Gjøre sit-ups, leg heiser, og abdominal crunches også kan legge press på midjen din.
  • Slutte å røyke. Studier viser at røyking kan påvirke LES muskelen og den ikke fungere skikkelig. "Mens bevis på nikotin og dens effekt på LES er ikke veldig sterk, med alle de andre medisinske problemer røyking kan forårsake, ville det være gunstig å slutte," sier Katsman.

Hvis du har halsbrann til tider, kan du finne lindring med OTC syrenøytraliserende midler og andre medisiner, men målet for å gjøre livsstilsendringer så mye du kan. Dersom symptomene dine vedvarer eller halsbrann er alvorlig, ta kontakt med legen din. Han eller hun kan hjelpe deg å finne den beste løsningen for halsbrann og være sikker på at ingen annen betingelse er bak ubehag.