Evb

Få informert om vekttap piller

Piller som selges som vekt-tap kosttilskudd er ikke godkjent av regjeringen. Mange formler inkluderer urter og andre ingredienser som kan eller kan ikke hjelpe i å miste vekt, men kan føre til farlige bivirkninger.

Hva gjør sibutramin (en appetitt suppressant), fenproporex (en amfetamin), og furosemid (vanndrivende) til felles? De er blitt funnet i produkter som selges som vekt-tap piller, skjønt ingen var oppført som ingredienser i pillene og med unntak av stoffet sibutramin, de er ikke godkjent for bruk i vekt-tap medisiner.

"Hvem som helst kan kalle noe for vekttap," forklarer Pieter Cohen, MD, en indremedisiner ved Cambridge Health Alliance og instruktør ved Harvard Medical School i Cambridge, Massachusetts, uten å måtte bevise at det fungerer eller at det er trygt.

Vekttap piller: Buyer Beware

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) trenger ikke å godkjenne kosttilskudd - ingen byrå i Europa gjør. Så det er opp til forbrukerne å bringe helsemessige bekymringer for lys.

"Det er viktig å forstå forskjellen mellom over-the-counter medisiner og kosttilskudd," Dr. Cohen sier.

Over-the-counter (OTC) medisiner, samt reseptbelagte medisiner, har gått gjennom en grundig prosess for å bli godkjent av FDA for å behandle sykdom eller sykdom. I noen tilfeller kommer OTC godkjenning etter at medisinen har vært tilgjengelig i mange år på resept bare, som med orlistat (Xenical), tilbys nå i en OTC versjon (Alli) med en mindre dose.

"Alt som var en reseptbelagte medisiner og har blitt OTC har møtt en svært høy standard," Cohen sier. Men i tråd med Dietary Supplement Health and Education Act av 1994, selskaper som selger noe i klassen av "kosttilskudd" trenger ikke å registrere seg hos FDA og trenger ikke å vise noen bevis for effektiviteten for sine krav. FDA blir involvert bare i ettertid, hvis supplement senere ser ut til å forårsake skade. Innen den tid, kan tillegget allerede har skadet mange forbrukere som brukte det.

"Bevisbyrden ligger på FDA for å avgjøre [a supplement] er farlig og fjerne det fra markedet," Cohen sier. Forbrukernes klager er den primære trigger for undersøkelser. En nylig undersøkelse av kosttilskudd vekttap supplement ephedra resulterte i det å bli utestengt for salg i Europa. Forbrukerne kan registrere bekymringer om tilskudd ved hjelp av FDA MedWatch rapporteringssystem.

Vekttap piller: Brukes med forsiktighet

Forbrukere bør nøye vurdere den potensielle skaden kosthold og vekt-tap produkter kan gjøre. Nesten 100 ble funnet å inneholde noterte ingredienser, inkludert medikamenter som ikke er godkjent for bruk i Europa. På grunn av mangel på regulering, kan disse produktene inneholder langt høyere mengder av børsnoterte ingredienser enn annonsert.

Noen vekt-tap produktet notering urte (noen ganger referert til som "botanisk") ingredienser som kan anses som mistenkte, av flere grunner:

  • Effektiviteten av urte og plante-baserte ingredienser har sjelden blitt bevist.
  • Fordi produksjonsprosesser ikke overvåkes, kan planter dyrket for urteproduksjon feiltolkes eller, enda verre, målrettet byttet med andre planter.
  • Mange urte ingredienser har blitt funnet å samhandle med mange reseptbelagte medisiner.

Vekttap piller: ta ekstra forsiktighet

Produkter som hevder å gi vanndrivende (vanntap) effekter bør brukes med ekstra varsomhet. Mens diuretika arbeid, bør en lege overvåke bruken, da de kan forårsake alvorlig dehydrering og forstyrre den normale balansen av salter i kroppen. De kan også øke blodsukkernivået.

Produkter som hevder å gi kraftig energi eller metabolske effekter eller fungere som sentralstimulerende midler bør unngås også. Noen produkter som gjør slike krav har blitt funnet å inneholde usunne mengder koffein eller kombinasjoner av koffein og efedrin (en ephedra-lignende stoff) som kan øke hjerterytmen og blodtrykket til farlige nivåer. Det har vært flere rapporter om alvorlige bivirkninger hos personer som tar slike produkter.

"Supplement fakta" trykt på etikettene er bare produsentens ubekreftede påstand om hva som er i flasken, sier Cohen.

Vekttap piller: forurensning farer

Forurenset kosttilskudd utgjøre alvorlige problemer. I 2008, FDA identifisert 72 vekt-tap produkter som "forurenset." Blant de uakseptable ingrediensene var rimonabant, et stoff som ikke er godkjent for bruk i Europa på grunn av våre assosierte risikoer, og fenproporex, et amfetamin derivat også utestengt her på grunn av sin ofte kan forårsake hjertebank, arytmi, og eventuell plutselig død.

Lignende forurensningsproblemer har blitt funnet i andre undersøkelser, inkludert en konkludere med at 8 av 12 testede vekt-tap produkter inneholdt ingredienser, inkludert ephedra, som utgjøres potensielt livstruende kardiale risiko.

Vekttap piller: legemiddelinteraksjoner

I tillegg kjører risikoen for å ta et supplement forurenset med ulike urter, plantevernmidler, metaller, eller reseptbelagte legemidler, kan en forbruker også true helsen hennes på grunn av interaksjoner mellom kosttilskudd og enkelte reseptbelagte medisiner. Noen kosttilskudd kan utløse økt blødning eller påvirke en persons reaksjon på anestesi.

Pasienten bør informere alle sine leger om OTC medisiner og kosttilskudd de tar, uavhengig av årsaken til at de tar dem. Enda bedre: Ta kontakt med legen din før du legger vekttap piller eller kosttilskudd til rutine.