Evb

Få hjelp for halsbrann

Når du er i elendighet etter et måltid, vil du halsbrann lettelse som virker raskt.

Når halsbrann treff, kan du ikke angre spise den fettete pizza eller de hot-and-krydret kylling vingene. Så du trenger å vite hva du skal gjøre i ettertid - når du er desperat søker halsbrann hjelp, og rask.


Har problemer med fordøyelsen? Finn en gastroenterolog nær deg.

Halsbrann eller sure oppstøt, er preget av smerte eller en brennende følelse i brystet og en sur, sur smak i baksiden av munnen eller halsen. Selv om faktorer som graviditet, fedme og røyking kan øke risikoen for å oppleve halsbrann, hva kan du spise ofte forårsake acid reflux. Matvarer som er veldig surt, mye fett, eller stekt, for å nevne bare noen få eksempler, kan føre til et alvorlig tilfelle av halsbrann.


Prøv disse sunne oppskrifter for å hjelpe fordøyelsen.


For mild eller ubehag, er halsbrann lettelse tilgjengelig med medisinering kan du plukke opp over-the-counter (OTC) på din lokale matbutikk eller apotek. Mer alvorlige tilfeller må halsbrann hjelp fra legen din og endringer i livsstil fra deg.

Over-the-counter halsbrann lettelse

Lett tilgjengelig halsbrann medisiner fra apotek er:

 • Protonpumpehemmere. Denne typen medisiner virker ved å hemme produksjonen av syrer i magen er ansvarlig for halsbrann når de flytter inn i spiserøret. Prilosec og prevacid er populære merkene av OTC protonpumpehemmere.
 • Skummidlene. Dette produserer et skum som forer innsiden av magen for å hindre halsbrann. Gaviscon er en velkjent type av skumningsmiddel.
 • Syrenøytraliserende medisiner. Disse stoffene minimere effekten av magesyre for å redusere den brennende halsbrann sensasjon. Navn som vet er Mylanta og maalox.
 • H2 blocker medisiner. Disse stoffene hindrer magen fra å produsere så mye syre. Zantac, Pepcid AC, og tagamet er alle merker av H2-blokkere som du kan få over disk.

Mens OTC halsbrann medisiner er trygt for folk flest, bør du alltid sjekke med legen din før du tar dem hvis du har nyresykdom. Noen OTC halsbrann medisiner som inneholder magnesium karbonat, kalsiumkarbonat, eller aluminiumhydroksid kan ikke være trygt for deg.

Resept halsbrann behandling

Når sterkere halsbrann relief er nødvendig, de samme aktive ingrediensene i OTC halsbrann medisiner er tilgjengelige i reseptbelagte styrke. Snakk med legen din om disse reseptbelagte merker:

 • Protonpumpehemmere: Prevacid (lansoprazol), Aciphex (Rabeprazole), Protonix (pantoprazol) og Nexium (esomeprazol)
 • Antacida: Carafate (sucralfate)
 • H2-blokkere: Axid (nizatidine), Zantac (ranitidin), Tagamet (cimetidin), og Pepcid (famotidine)

I tillegg prokinetics er medisiner som kun er tilgjengelig med en resept, hjelpe de klarer halsbrann ved å gjøre muskelen på undersiden av spiserøret sterkere å holde syrer fra strømme opp. De også gjøre det mulig for mat i magen å passere gjennom raskere. Men de har ubehagelige bivirkninger som nedsatt fysisk funksjon, angst og depresjon.


Har du kronisk halsbrann? finne ut om det er gerd.


Administrerende halsbrann på egen hånd

Livsstilsendringer kan være svært effektiv i å håndtere halsbrann, i stedet for eller i tillegg til medisinering. Her er hva du kan gjøre for å hindre fremtidige utbrudd av halsbrann:

 • Gå ned i vekt. Ekstra pounds kan gjøre halsbrann verre, så opprettholde en sunn kroppsvekt for å holde halsbrann i sjakk.
 • Hopp røyking Ikke start hvis du er røykfritt;. Hvis du har en vane med å tenne opp, er det best å slutte.
 • Løsne opp. Slitasje skjegg, løse klær. Hvis du føler deg dårlig, løsne beltet eller skifte klær for å avlaste trykket.
 • Pass på hva du spiser. Begrense din del størrelser, som overspising kan føre til sure oppstøt. Du bør også ta hensyn til hva slags mat forlate deg ulykkelig, og prøver å unngå dem - vanligvis disse er veldig fet, krydret og stekt mat.
 • Heve etter at du spiser. Litt heve hodeenden slik at du kan sove på en bit av en skråning og holde magen syrer i magen der de hører hjemme for å hjelpe fordøyelsen. Og prøv å ikke spise for nær sengetid.

Den sporadiske anfall av halsbrann er vanligvis ikke noe å være bekymret, men du bør snakke med legen din om vedvarende eller alvorlig halsbrann. Han kan hjelpe deg å få halsbrann lettelse og hindre skader på spiserøret ditt, samt sørge for at ingen andre helseproblemer er bak brenne din.