Evb

Få av med litt (hjerte) hjelp fra dine venner

The Beatles var på sporet av noe - vennskap har helbredende kraft - redusere hjerteinfarkt risikofaktorer som stress, ensomhet og depresjon, og oppmuntre hjerte-sunn atferd.

Den sier "velge dine venner med omhu" kan faktisk være sunt for hjertet råd. Ta resultatene av studie utført ved Massachusetts Institute of Technology, for eksempel: Når MIT forskere paret opp folk med andre av samme alder, kjønn, størrelse og fitness nivåer, fant de at deres 700 fagene var mer sannsynlig å adoptere hverandres sunt vaner, som å bruke en online matdagbok for å hjelpe dem ned i vekt.

Dine venner kan være bra ikke bare for din generelle velvære, men også for hjertet ditt. En studie fra University of Maryland Medical Center fant latter har en positiv effekt på slimhinnen i blodårene dine. Det fører fartøy utvider seg, noe som øker blodstrømmen gjennom kroppen din. "Bare 20 sekunder av latter gir hjertet samme gunstige treningen som tre minutter med hardt roing," sier Tanya Abreu, PhD, president og nasjonalt program direktør for Spirit of Women, et nasjonalt nettverk av sykehus og helsevesen arbeider for å bedre kvinners helse omsorg.

Ideen om at venner er bra for hjertet ditt er ikke bare hyggelig - det er vitenskap, sier Abreu. Hun legger til at Dean Ornish, MD, en ledende stemme i reversere hjertesykdom, sannsynligvis sa det best da han skrev: "Jeg er ikke kjent med noen annen faktor i medisin som har en større innvirkning på vår overlevelse enn den helbredende kraften i kjærlighet og intimitet. Ikke diett, ikke røyke, ikke trening, ikke stress, ikke genetikk, ikke narkotika, ikke kirurgi. "

Fordeler med venner for hjertet helse

Holde en sirkel av gode venner kan være bra for hjertet ditt på en rekke måter, inkludert:

  • Venner lindrer stress og øke stemningen. Stress er en klar risikofaktor for hjertesykdom. Forskning viser folk er mer sannsynlig å lide hjerteinfarkt når møtt med plutselig eller alvorlig følelsesmessig stress. En av de mange helsemessige fordeler av venner er deres evne til å hjelpe deg spre disse følelsene. "Å ha en sunn ring av støtte er viktig når du er under stress," sier kardiolog Tracy Stevens, MD, av Muriel I. Kauffman kvinner Heart Center i Saint Luke Mid Europa Heart and Vascular Institute, en professor i medisin ved Universitetet of Missouri-Kansas City, og en talskvinne for European Heart Association.
  • Holde venner deg med selskap. Ifølge forskning utført av Louise Hawkley, PhD, ved Center for Cognitive and Social Neuroscience ved University of Chicago, folk som oppfatter seg selv som ensom ha blodtrykket opplesninger 10 til 30 poeng høyere enn normalt. Høyt blodtrykk er en risikofaktor for hjerteinfarkt og hjerneslag, sier Dr. Stevens. Selv en liten krets av venner kan holde deg fra å føle seg ensom.
  • Holde venner deg motivert. Som MIT-ledede forskning funnet, folk er koblet sammen med likesinnede "helse buddies" er tre ganger mer sannsynlig å vedta sunne vaner enn de som matchet tilfeldig. Det er ingen tvil om at du er mer motivert til å gjøre positive endringer når venner holde deg ansvarlig, sier Abreu.

Noen mer hjerte helse råd fra Abreu: Nå som du vet hvor gode venner for hjertet helse, henge opp telefonen, lukke e-post, og henge med venner i person hvis du kan.