Evb

Extra-temporal epilepsi kirurgi

Anfall som oppstår utenfor hjernens tinninglappen kan noen ganger bli styrt ved hjelp av denne type kirurgi.

Hjernen er delt i fire sammenkoblede fliker, en av hver type på høyre og venstre side av hjernen. De er kjent som de timelige, frontale, occipital og parietal lobes, og alle har forskjellige funksjoner. Men epilepsi anfall kan begynne på noen lapp, og hvis medisiner ikke klarer epilepsi anfall, deretter kirurgisk fjerning av unormale delen av lapp der anfall begynner kan tilby avlastning.

Hva er ekstra-temporal epilepsi kirurgi?

"Extra-temporal" betyr utenfor tinninglappen. Mange beslag begynne i tinninglappen. (Tinninglappen omhandler blant annet, tale og minne). Extra-temporal epilepsi kirurgi er utført på en lapp annet enn tinninglappen, og oftest, på frontallappen. Extra-temporal beslag og ekstra timelige operasjoner blir kontaktet annerledes enn tinninglappen anfall og operasjoner.

Under ekstra-tidsbaserte epilepsi kirurgi, den del av fliken, der beslagene stammer, kalt beslaget fokus, er fjernet. En rekke tester, som imaging tester og en electroencephalogram ( EEG ), noen ganger med video overvåking, utføres før operasjonen for å finne ut nøyaktig hvor i hjernen anfallene begynne. Begrense reseksjon - det å kutte ut av unormal hjernevev - bare det skadede området reduserer risikoen for bivirkninger og komplikasjoner av ekstra-temporal epilepsi kirurgi.

Hvordan beslag kontrolleres med ekstra-temporal kirurgi

Beslag er ofte godt kontrollert etter ekstra-temporal epilepsi kirurgi fordi roten problemet er fjernet. Den unormalt vev i det aktuelle flik av hjernen er årsaken til epilepsi og kramper, slik at vevet når det er fjernet, er risikoen for å få anfall sterkt redusert eller eliminert.

Ved beslag foregå i flere fliker i hjernen, kan ekstra-tidsbaserte kirurgi fjerne deler av mer enn en flik til bedre kontroll anfall.

Som kan trenge ekstra-temporal kirurgi

Ikke alle med epilepsi er en passende kandidat for ekstra-temporal kirurgi. Men epilepsipasienter som kan finne lindring fra beslag med denne operasjonen er de som:

 • Ha beslag med opprinnelse i en eller flere fliker av hjernen utsiden av temporallappen
 • Har ikke vært i stand til å håndtere anfall med anti-anfall medisiner
 • Opplever dårlig livskvalitet på grunn av sine anfall
 • Har alvorlige, invalidiserende anfall
 • Opplev betydelige bivirkninger fra anti-anfall medisiner som gjør dem vanskelig eller umulig å ta
 • Ha et anfall fokus som kan fjernes kirurgisk uten å forårsake permanent skade på hjernens funksjoner

Risiko for ekstra-temporal epilepsi kirurgi

Som med alle kirurgi, det er risiko forbundet med å ha ekstra-temporal epilepsi kirurgi. Infeksjon, reaksjon på anestesi, og blødning er risiko for enhver operasjon, risiko og bivirkninger er spesifikke for ekstra-temporal kirurgi inkluderer:

 • Kvalme og hodepine
 • Brain hevelse
 • Ingen signifikant bedring i beslag
 • Funksjonelle problemer med syn, tale, hukommelse eller språk
 • Å ha et hjerneslag (ca 1 prosent risiko)
 • Nummenhet i hodebunnen
 • Personlighetsforandringer
 • Følelse av tretthet eller depresjon

En meget grundig pre-kirurgisk evaluering kan bidra til å identifisere de pasientene som er mer sannsynlig å møte noen av disse spesielle risikoer - men det kan ikke eliminere dem helt.

Suksess for ekstra-temporal kirurgi

Mange synes at kirurgi gir anfall ledelsen at de ikke kunne oppnå med anti-anfall medisiner. Om lag 60 prosent av personene som har ekstra-temporal epilepsi kirurgi viser betydelig bedring i sine anfall - og nesten 40 prosent har ingen beslag i det hele tatt. Suksess priser har en tendens til å være størst hos personer som har anfall som starter i bare én del av hjernen.

Men om lag 30 prosent av personene som har operasjonen ikke ser noen vesentlig forbedring etterpå.