Evb

Et tomt reir åpner nye dører

Mens noen foreldre kan oppleve sorg og depresjon når barna vokser opp og flytter ut, mange flere nyte de positive endringer i foreldre som følger.

Uttrykket "tomme reir syndrom" bringer tankene til bilder av triste kvinner vred sine hender og prøver å ignorere den tomme soverommet nede i gangen. Mens noen foreldre kan oppleve sorg og til og med depresjon når et barn forlater hjemmet, mange flere nyte de positive endringer i foreldre som kommer med en såkalt tomme reir.

Det er en oppside å se barna forlater hjemmet, sier Christine M. Proulx, PhD, assisterende professor ved Institutt for menneskelig utvikling og familie studier ved University of Missouri i Columbia. Proulx og hennes forskerteam har gjennomført intervjuer med par som eldste barnet nylig forlot hjemmet, og har funnet at tomme reir fordeler inkluderer:

  • Pleasure over måten barnet har vokst opp og modnet
  • Dypere vennskap med barnet ditt som du angir en ny type relasjon
  • Nyter sine opplevelser, så vel som din egen
  • Bedre humør og en følelse av velvære siden du har færre daglige foreldre ansvar

Andre fordeler ved å ha færre, om noen, til barn omsorg for hver dag inkluderer:

  • En mulighet for deg og din partner til å fokusere på hverandre mer
  • Tid til å reise og gjøre aktiviteter som du har satt til side på grunn av barna
  • En sjanse til å utforske en ny hobby eller bli involvert med en årsak

Tomme reir: blandede følelser

Som med alle dine foreldre opplevelser, kan du finne den tomme reir vekker en rekke følelser, fra glade og stolte over å trist og bekymret. Det er normalt, sier Proulx.

"Foreldre kan føle spenning om barnas nye eventyr, tristhet om ikke å se barnet sitt så ofte eller om å gi slipp, bekymring eller bekymring om barnet deres - håper de låse døren om natten, at de gjør gode beslutninger - gleden ved å se barnet sitt bli mer som en voksen og være i stand til å samhandle med dem på en mer voksen-aktig måte, "sier hun.

Proulx forskning team intervjuet både mødre og fedre om deres syn på overgangen til et tomt reir. Samlet, sier hun, tilbakemeldingene var positive, i motsetning til stereotype mange av oss har.

"For mange foreldre, var det klart at de likte i samspill med barnet sitt på en mer voksen-til-voksen eller peer-to-peer måte, eller i mer en veiledning i stedet for et aktivt foreldre måte," sier hun. "Mange foreldre likte å se sine barns økt modenhet og selvstendighet. Jeg tror mange foreldre likte måten de kunne snakke med barnet som barnets modenhet økt. "

Proulx studie er en av de få til å inkludere fedre, som kan være like berørt av den tomme reir som mødre. Å snakke med begge foreldrene ga et mer fullstendig bilde av skiftende foreldre samarbeid, sier hun. For eksempel, i ett tilfelle, sa moren at hun ble lei av det faktum at hun og hennes datter ble sett mindre hyppig, men faren rapportert glede over at datteren hans var å slå oftere til ham for råd. I det hele tatt, sier hun, fedre og mødre rapportert lignende følelser om situasjonen.

Hvis den tomme reir bringer deg ned

Selv om det er muligheter til å føle seg positivt om dine skiftende foreldre roller, kan du faktisk føle tristhet og sorg over endringen. Du trenger ikke å gå gjennom disse harde tider alene.

"Jeg tror ikke foreldre som sliter vil finne det nyttig å snakke med andre foreldre som går gjennom, eller har gått gjennom, denne overgangen. Hver familie vil oppleve det annerledes, men det er mye felles, "Proulx sier.

Hvis du ikke kan riste dine følelser av tristhet eller du synes det er vanskelig å få motivert og begeistret om ditt eget liv til tross for tomme reir, kan det være tid til å snakke med en psykoterapeut som har erfaring med disse spørsmålene.