Evb

Et sunt kosthold for svangerskapsdiabetes

En næringsrik diett er en viktig del av svangerskapsdiabetes omsorg. Lær hvordan du kan sette sammen et sunt måltid plan for deg og din baby.

Hvis du har svangerskapsdiabetes, sette sammen et næringsrikt måltid plan er en av de beste tingene du kan gjøre for din egen helse, og helsen til barnet ditt. Men det er mer til en svangerskapsdiabetes kosthold enn bare å velge riktig mat. Du må også lære hvordan disse matvarer påvirker kroppen din, og hva de skal gjøre med denne informasjonen. En registrert kostholdsekspert eller en diabetes pedagog kan hjelpe deg.

Svangerskapsdiabetes kosthold: utdanning og støtte

Hvis du har svangerskapsdiabetes, kan du bli henvist til en registrert kostholdsekspert eller en diabetes pedagog som kan lære deg mer om hvordan kosthold påvirker din tilstand. Caroline Bohl, en registrert kostholdsekspert og diabetes pedagog ved New York Presbyterian Hospital forklarer: "Først kvinner kommer i en klasse der vi snakker om ulike matvarer."

En diabetes pedagog kan også lære deg hvordan å sjekke blodsukkernivået, som er avgjørende for å forstå hva du kan og ikke kan spise. "I løpet av klassen, vi også lære kvinner hvordan de skal overvåke deres blod sukker," Bohl sier: "Vi har kvinner sjekke blodsukkeret sitt fire ganger om dagen -. Hver morgen, og deretter etter måltider"

Svangerskapsdiabetes kosthold: planlegger måltidene

For å holde blodsukkeret under kontroll, må du spre ut karbohydrat inntaket i løpet av dagen. "Vi anbefaler generelt tre måltider og snacks etter behov - opp til fire," Bohl sier. "Det kommer an på personen og deres vaner, selvfølgelig. Vi vanligvis foreskrive start mengder karbohydrater å spise på hvert måltid, og for snacks. Vi lærer deg hvordan du skal måle karbohydrat nivåer i ulike matvarer. "

Bohl anbefaler følgende retningslinjer:

  • Frokost: 25 til 30 gram karbohydrater. Eggerøre med salsa eller en vegetarisk omelett er gode alternativer. Definitivt hoppe over toast.
  • Lunsj og middag: 30 til 45 gram karbohydrater. Prøv en tunfisk salat med friske grønnsaker til lunsj. Til middag er et kyllingbryst med dine favoritt vegetabilske sider en god idé.
  • Snacks: 15 til 20 gram karbohydrater. Det er omtrent en kopp vanlig yoghurt. Nøtter gjøre en stor low-carb snack også.
Svangerskapsdiabetes kosthold: matvarer for å unngå

Bohl sier det er visse ting som må dempes.

  • Unngå sukkerholdig drikke. Drinker kan være en oversett kilde til sukker, advarer Bohl. Vær oppmerksom på inntaket av brus, juice og sportsdrikker.
  • Unngå søte krydder. Sirup, gelé, og selvfølgelig, bør sukker være begrenset, ifølge Bohl.
  • Unngå bagels. Bagels er fettfritt, så vi ofte anser dem en sunn mat. Men de er høy i karbohydrater. "Dette er virkelig hardt på blodsukkeret," Bohl sier.
  • Unngå fet mat. "Også [unngå] noe som er høy i fett og karbohydrater, som muffins, donuts og stekt mat," Bohl sier, "Fet mat kan gjøre blodsukkeret gå opp og holde seg. "
  • Velg fiberrike matvarer. "Fiber kan hjelpe til med å hindre toppene i blod sukker, som den bremser fordøyelsen noe," Bohl sier. Men det er viktig å huske at høyt fiber ikke betyr ingen karbohydrater. Selv brun ris og hele hvete pasta ikke inneholder noen karbohydrater, så bare pass på at du spiser dem i moderasjon også.

Svangerskapsdiabetes kosthold: blodsukker overvåking betyr fleksibilitet

Som du kommer i gang med ditt måltid plan, vil du begynne å få en følelse av hva du kan spise og hva du ikke burde. "Hver uke, kvinner sende inn sine mat poster, og deres blod sukker poster," Bohl sier. Klinisk ernæringsfysiolog kan ta en titt på hvordan kroppen reagerer på maten du spiser, og komme med forslag. "Du kan spise mer sukkerholdig mat hvis du tåler [dem]," Bohl sier: "Det er derfor du trenger å se ditt blod sukker reaksjoner."

Med bare litt ekstra oppmerksomhet til kosthold, kan du gå en lang vei mot å kontrollere svangerskapsdiabetes og holde deg selv og barnet ditt sunt gjennom hele svangerskapet.