Evb

Et sunt kosthold for din Crohns symptomer

Selv om maten du spiser ikke forårsaker Crohns, kan de sikkert ha en effekt på dine symptomer.

Du kan ikke kurere Crohns sykdom med et sunt kosthold, men det betyr ikke at du kan spise hva du vil uten konsekvenser. Selv om spesifikke matvarer ikke forårsake tilstanden, kan et sunt kosthold være en viktig faktor i å håndtere Crohns symptomer og din generelle helse.

Kosthold og Crohns: forholdet

Crohns sykdom er en tilstand karakterisert ved betennelse i fordøyelsessystemet som resulterer i diaré og smerter i magen. Den definitive årsak til Crohns sykdom er ikke kjent, men eksperter tror ikke diett for å være den skyldige. Diet gjør imidlertid synes å påvirke Crohns symptomer.

"Utviklede land, slik som Europa, har høyere forekomst av Crohns sykdom enn utviklingsland," sier Mark Lazarev, MD, en gastroenterolog og assisterende professor i medisin ved Johns Hopkins Hospital i Baltimore. "En mulig teori er at vår fast-food kulturen, som består av store mengder fett og raffinert sukker, er å klandre for dette observerte forskjellen." Imidlertid bemerker Dr. Lazarev, dette er bare en teori - det har ikke blitt bevist. Likevel, mange mennesker med Crohns finne at å begrense fet mat i kostholdet hjelper dem med å administrere sine symptomer.

Hvorfor kosthold er en trigger

Mens forskning har ikke forklart hvorfor eller hvordan visse matvarer eller en bestemt diett kan påvirke Crohns symptomer, folk med tilstanden ofte finne en sammenheng mellom måten de føler og hva de spiser.

"Det finnes ingen data som viser at kostholdet i seg selv kan utløse en Crohns sykdom bluss," bemerker Lazarev. "Men ofte, pasienter utvikler dårlig eller magesmerter assosiert med fet eller krydret mat. Men dette sjelden representerer en faktisk flare." I stedet kan disse reaksjonene være et tegn på en annen gastrointestinal problem. "Oftere," sier Lazarev, "dette representerer symptomer på irritabel tarm syndrom, en tilstand som ofte ses hos pasienter med Crohns sykdom."

Mat advarsler

Noen matvarer er mer sannsynlig enn andre for å påvirke Crohns symptomer. "Interessant", sier Lazarev ", selv om ingen spesifikk mat er kjent for å føre til en oppblussing av sykdommen, i noen tilfeller en oppblussing av sykdommen kan styres gjennom kosten tiltak." For eksempel bør folk som har intestinal innsnevring begrense fiberrike matvarer som grønnsaker, frukt med skall, frø og nøtter.

Etter en Crohns kosthold basert på høy-protein flytende måltider kan bidra til å holde Crohns symptomene under kontroll. "Denne modusen for terapi har vist seg å redusere symptomer på et bluss og å fremme intestinal healing," legger Lazarev ", selv om det kanskje ikke være så effektiv som mer tradisjonelle farmakologiske tilnærminger." Også, sier han, det er ofte mest effektive hos barn, og kan være en vanskelig terapi å følge.

En mer praktisk tilnærming til en Crohns kosthold kan være å unngå matvarer som bidrar til smerter og kramper i magen, slik at det virker som om Crohns symptomene opptrer opp. Noen matvarer som kan føre til ytterligere ubehag under en Crohns bluss inkluderer:

  • Melk og andre meieriprodukter (for de med laktoseintoleranse)
  • Alkoholholdige drikkevarer
  • High-fiber matvarer og helkorn
  • Krydret mat
  • Fettete, stekt, og fettrik mat

Hvordan et sunt kosthold hjelper

Ditt kosthold kan ikke være en mirakelkur for Crohns sykdom, men det kan sikkert hjelpe - både i forvaltningen Crohns symptomer og fremme generell helse og energinivå. "Min viktigste råd til mine Crohns pasienter er å spise et sunt, velbalansert kosthold," sier Lazarev, og bemerker at en slik diett kan hjelpe avverge potensielle komplikasjoner av Crohns, for eksempel ernæringsmessige mangler i jern, vitamin B12, vitamin D, og kalsium. Ved å vektlegge variasjon i kostholdet ditt, kan du bidra til å holde de vitaminer og mineraler i balanse.

Viktigst, ta hensyn til din egen kropp og Crohns symptomer i forhold til kosthold. "Hvis en viss type mat øker symptomene," sier Lazarev, "holde seg borte fra den maten." Prøving og feiling vil hjelpe deg å finne ut hva som fungerer best for deg.