Evb

Erobring vaginal tørrhet i overgangsalderen

En av de vanligste problemene på overgangsalder, er vaginal tørrhet også en av de lettere å behandle symptomene.

Som midlife og menopause tilnærminger, mange kvinner begynner å legge merke til at ulike områder av huden deres synes å være å få tørketrommel. Problemet innebærer vanligvis ikke bare ansiktet, armer, ben og overkropp, men også en annen mye mer intimt område.

Faktisk er vaginal tørrhet en felles kvinnelig klage som ofte vises i perimenopause, og deretter fortsetter inn i overgangsalderen og årene utover. Legemiddelassistert, omfatter menopausal vaginal tørrhet også andre relaterte symptomer, slik som vaginal kløe, irritasjon, smerter ved vannlating eller smerter eller blødning under samleie. Den gode nyheten i dette scenariet, ifølge eksperter, er at vaginal tørrhet er ikke en uunngåelig del av overgangsalderen, og at det er noen svært effektive måter å behandle hva Lovera Wolf Miller, MD, kaller "vaginal Sahara."


Relatert: 9 alternativer til hormonbehandling

Årsaker til vaginal tørrhet

Siden vaginal tørrhet kan utløses både av hormonelle ubalanser i overgangsalder og etter ikke-menopause-relaterte forhold, er det alltid en god idé å planlegge et besøk med en kvalifisert gynekolog for en nøyaktig diagnose. En bekken eksamen lar legen vurdere vulva og vagina, visse screening tester (en Pap test, pH evaluering) kan bestilles som tillegg.

"Vaginal infeksjoner, kjønnssykdommer [seksuelt overførbare infeksjoner], allergier, skylling, medisiner bivirkninger, traumer, kreft, medisinske sykdommer, vulvodynia [smerte i vulva], og stressnivået alle må utelukkes før overgangsalderen kan anses årsaken til vaginal tørrhet, "sier Dr. Miller, en sertifisert medlem av North European Menopause Society (NAMS) som tjener på sin National Consumer Education Committee.

For de fleste kvinner, derimot, er en menopause-relaterte nedgang i østrogen som regel årsaken til vaginal tørrhet (teknisk kalt vaginal atrofi eller atrofisk vaginitt). Denne tilstanden oppleves av omtrent 70 til 80 prosent av alle kvinner etter menopausen, ifølge Mary Jane Minkin, MD, Yale klinisk professor i obstetrikk / gynekologi og forfatter av en kvinnes guide til overgangsalder og perimenopause.

Det finnes måter å redusere alvorlighetsgraden av vaginal tørrhet symptomer, imidlertid. Ifølge Christiane Northrup, MD, en internasjonalt anerkjent kvinners helse ekspert og forfatter av The Secret Pleasures på overgangsalder, kan kvaliteten på din helse som du skriver inn menopause påvirke type vaginal tørrhet du opplever. For eksempel sier Dr. Northrup, siden stress kan negativt påvirke hormonelle nivåer i kroppen, premenopausale og postmenopausale kvinner med høye nivåer av fysisk, mental eller følelsesmessig stress er det mye mer sannsynlig å oppleve ubehag fra vaginal tørrhet.

Mange løsninger for vaginal tørrhet

For de som opplever ubehag på grunn av vaginal tørrhet, "den gode nyheten er at du kan fikse det," sier Dr. Minkin. Alternativene inkluderer over-the-counter eksterne smøremidler, som KY jelly eller Astroglide og interne kremer, for eksempel Replens, som tilbyr mer langvarig lindring. For kvinner er åpne for hormonbehandling, reseptbelagte vaginal østrogen kremer, stikkpiller, eller en vaginal ring (kalt Estring) som sakte frigjør østrogen i skjeden over en periode på tre måneder, er andre behandlingsalternativer for å vurdere.

Selv om det er viktig å ta kontakt med egen lege før de bestemmer seg for å gå den hormonelle rute, sier Minkin kvinner ikke trenger å bekymre deg for å bruke østrogen-baserte behandlinger. Dette er "helt trygt for kvinner så langt som kreft risiko er bekymret. Men det er ganske rimelig å prøve en vaginal fuktighetskrem først for å se om det fungerer."


Relatert: 8 hygieneregler for en sunn skjeden

Vaginal tørrhet og ditt sexliv

Vaginal tørrhet også ikke trenger å stave slutten av ditt sexliv. Når du har funnet en løsning som fungerer for deg - enten OTC smøremidler eller reseptbelagte medisiner - Dr. Northrup anbefaler konsentrere seg om alternative metoder for nytelse foruten samleie mens området er under "rehabilitering".

Enhver form for "turned-on" aktivitet som er å bringe blodtilførselen til bekken vil bidra til å forynge vaginal området, forklarer hun. "Hvis du ikke har samleie eller opplever selv-nytelse, så blodtilførselen til området er redusert over tid, og når det er mindre blod flyter, det er mindre næringsstoffer, fuktighet, og hormoner."

Opprettholde en erotisk forbindelse med kompis er også svært viktig for helsen din generelle forhold, legger Northrup. "Dette er en tid da et par må gjenoppfinne seg selv. Om du kommer gjennom det, kan forholdet kommer ut bedre enn noen gang."