Evb

Er våren sniffles gir deg hodepine?

Hvis hodepine eller migrene følge din allergisk nysing og tungpustethet, er det på tide å ta affære.

Våren er rett rundt hjørnet, men hvis du er en allergi lidende, kan du ikke være så glad av den sesongmessige endringen. Og mens våren allergi er ille nok på egen hånd - med sine tilhørende irriterende nyser, snufser, kløende øyne og rennende nese - de kan også forårsake bankende hodepine smerter, tar elendighet til et helt nytt lav.

Forskning publisert i Annals of Allergy, fant Astma og immunologi at sesongmessige allergier er knyttet ikke bare til vanlig hodepine, men også til migrene. Av de 76 personer i studien med sesongmessige allergier, 34 prosent hadde også migrene, sammenlignet med en migrene rate på bare 4 prosent blant folk som ikke får sesongmessige allergier.

Den sesongmessige allergi-hodepine foreningen ble også gjort i en studie publisert i tidsskriftet Headache, som så på 536 mennesker med allergi og hodepine symptomer. Forskere ved University of Cincinnati College of Medicine oppdaget at stigende alder og alvorlighetsgrad av allergi er blant faktorene som bidrar til hyppigere migrene.

Sesongmessige allergier og hodepine: hva er sammenhengen?

Allergi er forårsaket av frigjøring av histamin, som fører til utvidelse av blodkar, inkludert de i hjernen. Som et resultat, noen opplever sinus hodepine i noen, og mer alvorlige migrene i andre.

Sesongmessige været forandrer seg kan føre til hodepine smerte også. Endringer i lufttrykk er en kjent migrene trigger, og barometertrykk synker betraktelig med motgående stormer eller kalde fronter.

Hvordan kan du fortelle om et allergen som forårsaker hodepine eller om det bare er på grunn av en endring i været? Se etter andre symptomer på allergi som følger hodet smerte. For eksempel, hvis du har hodepine, og du er også nysing eller har tett nese eller kløende øyne, så din smerte er mest sannsynlig allergi-relatert.

Lettelser allergi-relatert hodepine

Behandling av allergi hodepine krever en todelt tilnærming til å erobre begge forhold.

Starte med forebygging - den beste måten å unngå lomme hodepine eller andre hodepine relatert til allergi er å unngå allergener som utløser dem i første omgang. Kjenn dine individuelle triggere, slike pollen i trær, gress og ugress, sier Frederick M. Schaffer, MD, en klinisk førsteamanuensis ved Medical University of South Carolina som har bord-sertifisert i allergier og pediatri.

Dr. Schaffer sier at noen praktiske måter å unngå disse triggere er å bruke en avfukter i hjemmet ditt, rense ovn filter ofte, unngå å gå utendørs på dager med høy pollen teller, og når du trenger å gå ut på disse dagene, dusjing når du kommer hjem.

En annen måte å håndtere hodepine relatert til allergi er å behandle allergier med medisiner før de slår til. Bruk over-the-counter antihistaminer for mindre allergisymptomer og, hvis allergi er alvorlig, snakke med legen din om allergivaksinering. "I det siste, kan pasienter kun få allergivaksinering gjennom vanskelige å få besøk til allergi spesialister", sier Schaffer. "Heldigvis allergivaksinering er nå tilgjengelig i mange primære omsorg lege kontorer."

Du kan også angripe allergi-relatert hodepine direkte. Moshe Lewis, MD, en smerte ledelse spesialist i Redwood City, California, sier at denne prosessen starter med å se en hodepine spesialist, som kan få deg på riktig kurs av medisiner for å kontrollere migrene og andre hodepine. For mange, kalt narkotika triptaner (som inkluderer Imitrex) har vært svært nyttig.

Dr. Lewis anbefaler også ikke-medikamentelle behandlingsformer for å behandle hodepine, selv de som er allergi-relatert. At-home skritt for å prøve deep-pusteteknikker, meditasjon, isposer brukes på pannen, og beroligende, varmtvannsarter foten soaks.

Med noen smarte forebyggende taktikk og riktig behandling plan, kan du avverge både sesongmessige allergier og hodepine som følger med dem - og komme tilbake å nyte våren.