Evb

Er urte og "naturlige" sigaretter tryggere?

Farene ved disse urte alternativer er like ekte fordi de produserer noen av de samme giftstoffene som tobakk sigaretter gjøre.

Det er ingen hemmelighet for røykere som nikotin er usunn. Til tross for nedgangen i røyking i løpet av de siste tiårene, nesten 46 millioner europeere fortsetter å røyke sigaretter, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Og noen av dem er å snu til urte sigaretter som en måte å hengi sin vane mens håper å redusere skadene for deres helse.

Urte sigaretter er ofte spioneringen som en trygg, ikke-vanedannende alternativ til tobakksrøyking. Tross alt, urte sigaretter inneholder ingen tobakk og derfor ingen nikotin, stoffet i sigaretter som fører folk til å bli avhengige. Mange mennesker selv røyk urte sigaretter som et hjelpemiddel for å slutte å røyke vanlige sigaretter.

Farene ved røyking urte sigaretter

Faktisk, urte sigaretter er like skadelig som tobakk sigaretter, fordi noen vegetabilsk materiale som er brent produserer tjære, karbonmonoksid og andre giftstoffer. Når du puster inn røyken fra en urte sigarett, du puster de skadelige giftstoffer direkte inn i lungene. Urte sigaretter er pålagt av Federal Trade Commission (FTC) å bære advarsel etiketter som sier at de er skadelig for helsen din.

Urte sigaretter ser ut som vanlige sigaretter, men inneholder en blanding av urter i stedet for tobakk. Noen av urter som finnes i disse sigaretter omfatter:


 • Passion blomst
 • Corn silk
 • Roseblader
 • Lotus blad
 • Lakris rot
 • Jasmine
 • Ginseng
 • Rødkløver blomster

Andre typer sigaretter som noen anser "naturlig" kalles bidis og fedd sigaretter, eller kreteks, og disse ikke inneholder tobakk.

Farene ved fedd sigaretter og bidis

Fedd sigaretter, også kjent som kreteks, inneholder en blanding av tobakk og nellik, vanligvis 60 til 70 prosent tobakk og 30 til 40 prosent nellik. Kreteks også inneholde fedd olje og andre additiver. Forskning har funnet at disse alternative sigaretter er faktisk verre at vanlige tobakksprodukter, og leverer mer nikotin, karbonmonoksid og tjære til røykere.

Bidis er smakstilsatt, ufiltrerte sigaretter som nylig har økt i popularitet blant tenåringer og unge voksne i Europa. De er tynnere enn vanlige tobakk sigaretter, og kommer hånd-rullet og bundet med fargerike strenger på hver ende. De kommer i smakene som inkluderer sjokolade og frukt som kirsebær, appelsin og jordbær, og de pleier å være billigere enn tradisjonelle sigaretter. Mens bidis inneholder mindre tobakk enn vanlige sigaretter, har de vist seg å levere mer nikotin.

Regulering tobakk og urte-sigaretter

Ikke bare er disse alternative sigaretter ikke trygt, noen eksperter er bekymret for at urte sigaretter, kreteks og bidis kan være en inngangsport til eventuell tobakksrøyking og avhengighet.

I mange år fikk tobakk sigaretter lite regulering eller tilsyn. Bare i juni 2009 gjorde den amerikanske regjeringen iverksette tiltak for å gi Food and Drug Administration myndighet til å:

 • Sett nivåene for nikotin og andre ingredienser sigarett
 • Krev sigarett beslutningstakere for å vise innholdet i sine produkter
 • Regjeringen sigarett reklame

Ikke overraskende har urte sigaretter fått enda mindre tilsyn. Reguleringen har vært i stor grad overlatt til statene, New York er et eksempel på en tilstand der salg av urte sigaretter er begrenset til voksne. Imidlertid gjorde FTC skritt i å plassere en viktig begrensning på urte sigaretter: I 2000 styrte FTC mot en urte sigarett produsenten heter Alternative Sigaretter Inc., sier selskapet feilaktig annonsert at produktene ikke utgjøre de samme helserisiko som tobakk sigaretter. Herbal sigarettpakker nå gjennomføre en helse advarsel som sier at de er usunne fordi de produserer karbonmonoksid og tjære.

Ergo: Ikke tenn opp. Det er dårlig for helsen din, selv når produktet hevder å være urte eller naturlige.