Evb

Er sjefen din gjør deg syk?

Slår ut, er din mareritt manageren gjør mer enn bare å stresse deg ut - hun kunne utløse allergier, holde deg våken hele natten, noe som gjør deg feit, og mer.

Hun er stadig å kaste raserianfall (eller livløse objekter), hennes humør er ute av kontroll, og hun er umulig å behage. Nei, vi snakker ikke om pjokk - vi henviser til sjefen din.

Hvis veileder er et mareritt, du er ikke alene: Ifølge en undersøkelse fra Florida State University, attestert 40 prosent av deltakerne til å ha en dårlig sjef. Men visste du at sjefen din "dårlig oppførsel kan dypt påvirke din fysiske og emosjonelle helse?

"Jane" (ikke hennes virkelige navn), en CPA og bosatt i nordlige Alabama, beskriver sin tidligere sjef som en "bølle og følelsesmessig overgriper "som gjorde henne hverdagen en daglig frykt.

Etter at hun begynte å jobbe for sjefen sin i juli 2005, sier Jane han begynte å kaste raserianfall, isolere henne og oppfordre andre til å unngå henne, bagatelliserer hennes tanker i møter, viser uforutsigbare humørsvingninger, plukke favoritter, og beskylde folk for feil de ikke hadde ' t laget. "Jeg gjorde til slutt nødt til å forlate jobben min," sier hun. "Det var forårsaker alvorlig følelsesmessig stress og depresjon."

7 overraskende måter sjefen din kan skade helsen din

De negative effektene av en dårlig sjef kan inneholde:

Stress overbelastning. Workplace ekspert Lynn Taylor, forfatteren av Tame Din Forferdelig Kontor Tyrant, sier at hennes forskning viser at folk bruker ca 19 timer i uken i gjennomsnitt bekymre om sine sjefer. Og seks av disse timene foregår over helgen (under sårt tiltrengt hvile).

. Bad-sjefen blues Stress og depresjon ofte går hånd i hånd - og forskning tyder på at folk som jobber i et fiendtlig miljø er mer sannsynlig å bli deprimert.

Hjerteproblemer. En uforutsigbar arbeidsmiljø synes også å sette folk i større fare for hjerteinfarkt. Nyere forskning fra Karolinska Institutet i Sverige knyttet ha en dårlig veileder til dårlig hjerte helse, på grunn av økt stress.

Overflødig snacking. Trenger en søt godbit å føle seg bedre etter en ny runde med misbruk? Stresset med å jobbe for en dårlig sjef kan være å gjøre det vanskeligere å plukke gulrøtter over noe fra din medarbeider godteri jar.

Forverret astma og allergier. Kan du være allergisk mot sjefen din? Ja - forskning viser at arbeidsplassen stress kan gjøre det vanskeligere for kroppen å holde allergier under kontroll eller for å håndtere astma.

Mangel på ZZZs. En fersk fransk studie tyder på at mobbing ofte fører til forstyrret søvn. Få god søvn er avgjørende for din emosjonelle og fysiske helse - både på jobb og hjemme.

Massevis av sykefravær. Enten du tar sykemelding fordi du faktisk er syk eller bare fordi du trenger en mental helse dag, men dataene antyder er det mer sannsynlig å ringe inn syk hvis du er i konflikt med sjefen din.

Hvordan å sprette tilbake fra en dårlig sjef

Her er hva du kan gjøre hvis du trenger for å takle en dårlig sjef:

Erkjenne problemet. Mange mennesker som har en dårlig sjef ønsker ikke å ta det opp. "De håper sjefen blir fin en morgen og de vil bli verdsatt for sitt arbeid, så det er ingen kommunikasjon, og det bare forverrer problemet," sier Taylor. "Vanligvis arbeidstakeren har til å gå opp til plate." Det første trinnet er å prøve å finne diplomatiske måter å kommunisere tydeligere med din overordnede om dine grenser og prioriteringer.

Hold et papir sti. "Mary" (ikke hennes virkelige navn), som jobbet i markedsavdelingen i et stort selskap i Nevada, fant ut like etter starten hennes jobb som veileder vanligvis skylden andre for sine egne svakheter. "Jeg begynte å spare alle hennes e-post, bcc-ing sjefen vår når jeg måtte e-post henne, holde en journal over alle samtaler og hendelser," sier hun.

Hvis du har en dårlig sjef, er det en rekke grunner til å holde et papir sti: Du kan bestemme prioriteringer (sjefer og deres underordnede ofte ikke deler den samme forståelsen av prosjekter og tidslinjer), dokumentere din innsats, og holde styr på fornærmende hendelser. "Keeping et papir sti i utgangspunktet holdt meg fra å få sparken, fordi hun var ute for å bli kvitt meg", sier Mary.

Endre ditt perspektiv Taylor talsmenn ser sjefen din som et raserianfall-kaster pjokk og å prøve noen av de samme tilnærminger til å finne ut hva som kan ligge bak freak-out -. Hun er sulten, trøtt, overveldet, eller føler seg maktesløse? - Og reagere deretter.

Finn en pålitelig samtalepartner. Jane skrev om sin situasjon på en privat, anonym blogg som bare noen få støttende venner hadde tilgang til. Deres tilbakemeldinger hjalp henne tåle. "En av de første tingene en overgriper vil gjøre er at du føler at du er i feil og at du er alene og forsvarsløs, "sier hun. "Å ha en trygg samtalepartner var viktig for meg å overvinne disse følelsene og takle stress i min arbeidsplass og stress av jobbsøking."

Bare sørg for at de er troverdig - senere, Jane feilaktig fortalte en kollega (som fortalte sjefen hennes) om hennes jobb jakten.

Søke hjelp. Hvis andre tilnærminger ikke har hjulpet, er det på tide å gå til den menneskelige ressurser eller sjefen din veileder.

Se etter en annen jobb. Den utmattende arbeidsmarkedet er ingen unnskyldning for å akseptere dårlig behandling. "Folk sier du er heldig å ha en jobb," Jane sier, "men bare husk at et selskap har investert mye tid og krefter på trening etter en bestemt jobb, og at du har en unik kompetanse."

Du kan være takknemlig for en jobb, men du trenger ikke å sette opp med pågående overgrep.