Evb

Er rosacea laser behandling for deg?

Aktuelle medisiner kan hjelpe med noen rosacea symptomer, men de kan bare gjøre så mye. Rosacea laser behandling er et annet alternativ.

Alle som har rosacea vet at det er vanskelig å bli kvitt den rød - aktuell behandling er bare effektiv til et punkt. Men det er et alternativ å slette skaden gjort, og gi deg en jevn hudtone: laser behandling for rosacea. Rosacea laser behandling bruker varme fra bølgelengder av lys for å gå i oppløsning de synlige, små røde blodårer like under huden.

Laser behandling for rosacea er effektiv for folk som har små røde linjer på ansiktet deres og for folk som har en tendens til å ha et rødt ansikt hele tiden, sier John E. Wolf, Jr, MD, professor og leder av Institutt for dermatologi ved Baylor College of Medicine i Houston, Texas.

Folk som skylle lyse rødt på bestemte tider, men pleier ikke å ha en konstant rød i ansiktet kan også behandles med laser behandlinger, men dette er den vanskeligste form for rosacea å behandle, sier Dr. Wolf.

Laserbehandling prosedyrer for rosacea

Det finnes noen typer laser behandlinger eller lys terapi - som noen ganger lumped på med laser behandlinger, men er teknisk ikke-laser behandlinger - din hudlege kan bruke for å klare opp rosacea.

  • Pulset fargelaser (PDL). Denne laseren fungerer spesielt på de ødelagte blodkar under huden fordi det peikt fargen rød i huden, sier Jessie Cheung, MD, førsteamanuensis direktør for kosmetisk dermatologi og assisterende professor i dermatologi ved New York University Langone Medical Center i New York City.
  • Co2 laser. Dette er en av de mektigste lasere og den nyeste teknologien tilgjengelig, sier Cheung. I tillegg til å behandle rynker og akne arr, hjelper CO2 laser når folk har jevning hud - vanligvis på nesen eller kinnene - fra rosacea. CO2-laser kan hjelpe barbere ned de humper, sier Cheung.
  • Intenst pulset lys (IPL). IPL er faktisk ikke en laser, sier Dr. Cheung. Det er lys i flere bølgelengder, men det fungerer bra på å kvitte seg med ødelagte blodkar og brun pigmentering i huden. Det er også billigere enn laser behandling.

PDL-og IPL behandlinger vil føre til noen pinkness og poser etterpå, sier Cheung. Legen din kan gi deg en ispose å bruke etter inngrepet, og disse bivirkningene bør avta i 10 eller 15 minutter. Noen mennesker kan trenge et antihistamin å hjelpe med hevelse, sier Cheung.

Proffene av laser behandling for rosacea:

Det er gode grunner til å velge en rosacea laser behandling:

  • Resultatene er langvarig. Du får et bedre resultat når du får laser eller lysbehandling forhold til å bruke en aktuell medisinert krem alene, sier Cheung. Når behandlinger er fullført, vil du se fordelene for en god stund, og noen mennesker har rapportert å ha klarere hud i opptil åtte år. Du kan også bidra til å opprettholde klar hud etter behandling med aktuelle behandlingsformer, sier Cheung.
  • Risiko og bivirkninger er lavt. Når gjort i en hudlege kontor og av fagfolk, risikoer og bivirkninger av laser behandlinger er svært lav, sier Cheung.

Cons av laser behandling for rosacea:

Laser og lys behandlinger er effektive alternativer, men kommer med disse begrensningene:

  • Kostnaden er høy. Mesteparten av tiden, trenger forsikringsselskapene ikke dekker laser behandlinger, slik at du må betale ut-av-lomme for prosedyren. Det kan bli kostbart - du kan betale så mye som 375€ til 450€ per sesjon. De fleste trenger 1-5 økter for å se mest mulig nytte, Wolf sier, og resultatene, mens langvarig, er ikke permanent.
  • Hvis lasere brukes feil, det er alvorlig risiko. Laser og lys terapi kan føre til brannsår, blemmer, arr og huden misfarget hvis de ikke brukes på riktig måte, sier Cheung. Det er derfor hun anbefaler å ha disse behandlingene på en hudlege kontor der de ansatte er opplært til å bruke enhetene riktig, og at risikoen er svært lav, snarere enn på en salong eller spa der ansatte ikke kan være skikkelig trent.