Evb

Er pre - behandle en migrene riktig for deg?

Hyppige migrenepasienter kan ha nytte av daglige medisiner.

Hvis du kunne forhindre at migrene fra stadig skjer, ville du? Av kurset du vil! Ingen ville velge å gå ned i timer eller dager til migrene smerte.

Det er premisset bak daglig forebyggende medikamentell behandling: stoppe migrene før de starter. Selv om det høres ut som en god idé, kan en daglig dose av medisinen ikke være riktig for alle, sier Lisa Mannix, MD, en nevrolog som spesialiserer seg på hodepine og en talsmann for National migrene Foundation.

"Ta en medisin hver dag er en stor forpliktelse," Mannix sier. «Men for noen mennesker, det er det riktige valget. Studier viser at nærmere 40 prosent av personer med migrene kan ha nytte av medisiner, men likevel bare 20 prosent av dem faktisk er."

Mannix bruker følgende retningslinjer for å hjelpe sine egne pasienter bestemme om de skal pretreat eller vente på migrene å skje før du tar initiativet. Mannix anbefaler forbehandling til sine pasienter som:

  • Ta over-the-counter medisiner for å kontrollere hodepine smerte to eller flere dager i uken
  • Har hyppige nok hodepine at bruk av medisiner for å behandle dem setter dem i fare for tilbakefall av hodepine
  • Ha to eller tre migrene en måned som varer lenger enn 24 timer
  • Har både vanlige og menstrual migrene og kan ikke få de hormon-relaterte migrene under kontroll, selv med reseptbelagte medisiner rettet mot nipping en migrene i knopp

Mannix anbefaler en godbit-som-de-skje tilnærming til pasienter som:

  • Har bare én eller to migrene i året
  • Har lykkes å kontrollere sine migrene med reseptbelagte eller over-the-counter medisiner tatt ved første tegn på en migrene
  • Har en sterk innvending mot å ta, eller kan ikke huske å ta, en daglig forebyggende medisiner

Til slutt, Mannix sier avgjørelsen bør gjøres av hver pasient med hans eller hennes lege. Holde en migrene journal, sporing varigheten og intensiteten av angrep, og vurdere hvor godt behandlingen av migrene som de oppstår arbeider kan hjelpe en pasient og hans eller hennes omsorgsperson i avgjørelsen.

Det er også viktig for pasientene å huske på at selv med forebyggende behandling, kan migrene fortsatt forekomme, selv om de trolig ville skje sjeldnere og mindre intenst. "Det er fortsatt ikke 100 prosent," Mannix sier. "Pasienter kan fortsatt få hodepine og må behandle dem med andre medisiner som de oppstår."

For eksempel kan forebyggende terapi halvere antall migrene fra tre per måned til ett. "Likevel, det er viktig," Mannix sier, og påpeker at det kan redde en pasient timer eller dager ellers tapt for migrene hver måned.

Hvis en pasient bestemmer seg for å ta forebyggende medisiner, oppfordrer Mannix tålmodighet og fortsatt kommunikasjon. "Det kan ta opp til tre måneder for å fortelle om et medikament virker og for å etablere riktig dose," sier hun. "En feil folk gjør er å gi opp for tidlig."

Avvikling et forebyggende medikament på grunn av bivirkninger som tretthet og kvalme er et annet vanlig problem, sier Mannix. "Disse effektene vanligvis avta etter en måned eller så," sier hun. "Komme gjennom den første uken eller to er vanligvis hinder."

En annen vanlig feil Mannix ser pasienter gjør er ikke å fortsette å prøve andre medisiner hvis den første forebyggende behandling ikke fungerer. "Hver medisiner fungerer litt annerledes," sier hun. "Hvis man ikke hjelper, en annen makt. Det er viktig ikke å gi opp."

Igjen, sier Mannix at det å holde en migrene dagbok i månedene etter forebyggende behandling starter hjelper pasienter og deres omsorgspersoner se i svart og hvitt om et medikament virkelig hindrer migrene eller ikke. "Migrene er en kronisk sykdom, akkurat som høyt blodtrykk eller diabetes," Mannix sier. "For noen mennesker, endringer i livsstil gir god nok kontroll, for andre, er medisiner som trengs Det er høyst individuelt.".

Bottom line: Det eneste du ikke bør gjøre er bare leve med smertene. "Arbeid med legen din før du finner den rette svaret for deg," Mannix lyster.

Enten det betyr at forebyggende behandling, behandling av migrene som de oppstår, eller en kombinasjon av begge tilnærminger, det som teller mest er at du kommer opp med en plan for å sette migrene i deres sted, slik at du kan få mest mulig ut av livet.

Sist anmeldt: 26 oktober 2007 | Siste oppdatering: 26 oktober 2007
Denne delen skapt og produsert utelukkende av redaksjonen på google.com. © 2008 google.com, alle rettigheter reservert.