Evb

Er legen ignorerer din smerte?

Hvis du mener at legen ikke er virkelig lytter til dine smerter klager, kan du ha rett. Her er hvordan du sørge for at du har hørt høyt og tydelig.

Alyssa B., 30, fra New York, husker tydelig hennes yngre søster er uteksaminert fra college for noen år tilbake - ikke fordi det var en milepæl, men fordi Alyssa var i så mye smerte hun var redd hun ikke ville gjøre det. "Min nakke vondt så dårlig jeg kunne ikke løfte meg ut av sengen," Alyssa minnes.

Smertestillende og besøk til en kiropraktor hjalp litt, men Alyssa følte kiropraktor var egentlig ikke lytter til henne eller prøver å finne årsaken til hennes kroniske smerter. Først etter at hun insisterte, sier hun, fikk hun en lege til å sende henne for en MR. Det var da det ble oppdaget at hun hadde fire herniated disker i halsen. "De fortalte meg at jeg hadde halsen på en 60-åring", sier Alyssa, en PR-ekspert.

En annen lege anbefalte fysioterapi, sier hun, men tre måneder med PT gjorde ingenting. "Jeg trengte en annen løsning," Alyssa sier.

Endelig hun så en ryggrad spesialist som fortalte henne det eneste alternativet var kirurgi. Men fordi hun føler risikoen for spinal kirurgi er for høye, har Alyssa vært å leve med smertene. Hvis hun føler smerte kommer på, tar hun over-the-counter anti-inflammatoriske. Hun arbeider også med en personlig trener på øvelser for å styrke noen av musklene i nakken.

Smerter som en behandling problem

Hvorfor er det så vanskelig å finne en lege som kan tilby gode løsninger for smertelindring? En fersk svensk studie publisert i BMC Family Practice, som så på sammenhengen mellom kroniske smertepasienter og deres leger, fant at leger ofte frykter at de ikke kan lykkes behandle smerte. En Consumer Reports undersøkelse av 660 primær-leger fant også at bare 37 prosent trodde de var "veldig" effektive når det kom til mimimizing sine pasienters smerte og ubehag.

Et annet problem er at altfor ofte, leger ofte har bare minimal trening i smertebehandling. Ifølge European Society of Intervensjonelle Pain Leger, 80 til 90 prosent av leger har ingen formell opplæring i bruk av kontrollerte stoffer som reseptbelagte smertestillende medikamenter. Og en desember 2011 studie i Journal of Pain som anmeldt smerte utdanningsprogram på 117 amerikanske og kanadiske medisinske skoler fant at de fleste viet mindre enn fem læreplanen timer til smerte emner.

Få hjelp til behandling av smerte

Så hvordan får du legen din for å ta symptomene dine på alvor og hjelpe deg å finne riktig smertebehandling? Begynn med disse viktige trinn:

  • Finn en lege med erfaring i smertebehandling. En lege som er spesialist i smertebehandling kan være i stand til å hjelpe deg med kroniske smerter bedre enn en familie lege eller fastlege. En god kilde til å finne smerte spesialister er nettstedet til European Academy of smerte medisin.
  • Hold en smerte journal. Ved slutten av hver dag eller minst flere ganger i uken, skrive ned hver gang du hadde smerter, spesielt de gangene når det var spesielt ille, og notere hva du gjorde da du hadde smerter. Holde en journal eller dagbok har to fordeler. Først kan du være i stand til å lære hva som utløser smertene dine, og andre, kan du dele det med legen din når du beskriver din smerte. Når du og legen din vet hva dine triggere er og når smertene er verre, kan du være i stand til å takle det bedre. "Etter å ha korrekt informasjon er viktig å raskt identifisere behandling eller testing som kan være nyttig i å lindre pasientens symptomer," sier Paul Le, MD, en smerte spesialist med Austin Pain Associates i Austin, Texas.
  • Delta aktivt i din omsorg. Lær alt du kan om din tilstand og behandlingstilbud. Leger har respekt for pasienter som er proaktiv og som stille relevante spørsmål. Alyssa mener at en av grunnene til at noen av legene hun så ikke prøve å behandle henne nakkesmerter var at de så på henne som "bare en annen kvinne klager." Det hjalp, sier hun, da hun var mer spesifikk i å beskrive hennes smerte og mer aggressive i krevende behandling.
  • Ta med support. "Når du går for å se lege om din kroniske smerter, ta med en venn eller et familiemedlem," sier Jacob Teitelbaum, MD, forfatter av Pain Free 1-2-3 og medisinsk direktør i landsdekkende Fibromyalgi og Fatigue Centers. «Legen kommer til å skrangle av informasjon, og du kommer ikke til å huske det. Sammen kan dere høre på hva legen sier og husker det når du er hjemme igjen. "Et annet alternativ er å spørre legen om du kan ta opp besøket. Noen leger kan ikke si ja på grunn av frykt for søksmål, sier Teitelbaum. Hvis du ikke kan spille, kan det være lurt å i det minste ta notater. Hold notatene dine og se dem over hjemme med jevne mellomrom.
  • Skriv ned dine spørsmål. Hvis du går til avtalen bevæpnet med en liste med spørsmål, vil du ikke glemme å spørre hva det er du ønsker å vite. "Det er så mye mer effektiv på den måten, og så mye mer kan bli tatt opp i den korte tiden du har med legen," Teitelbaum sier.
  • Hvis det er nødvendig, finne en annen lege. Hvis du ikke tror legen lytter til deg eller hjelpe deg med smertene dine, se etter en annen som vil. Alyssa sier det tok henne en stund, men når hun innså hennes kiropraktor ble ikke hjelpe henne i nakken, stoppet hun kommer til ham og søkte en annen spesialist.

Når du er i kronisk smerte, du vil at leger til å lytte til deg, slik at du kan finne lindring. Vær selvsikker og ta ansvar, og sammen vil dere finne måter å administrere smerte.