Evb

Er høy fruktose mais sirup egentlig verre enn sukker?

Helse Hode-scratcher of the Week

Nyere forskning har forlatt forbrukerne forvirret om hvilken er den større onde, sukker eller høy fruktose mais sirup. Vi fant ut den ikke-så-søt sannheten.

Kellogs Nutri-Grain barer - de velsmakende frukt-fylt snacks tilgjengelig i alle supermarked - virke som et smart valg. Men lite vet de fleste forbrukerne skjønner at deres virkelige frukt godhet også leveres med en ett til to slag av høy fruktose mais sirup (HFK) og tilsatt sukker. Gjør du ønsker å bytte til et annet alternativ, som for eksempel HFK-fritt Quaker Chewy Granola Bar, ikke sant?

Vi mener ikke å briste din boble, men det faktum at en matbit kommer sans HFK er ikke en garanti for at det er sunnere. Selv om det er vanskelig for noen forbrukere til å tro - HFK har blitt utskjelt for flere tiår på grunn av sin mistanke rolle i vektøkning - massevis av nye studier, sammen med kjente medisinske grupper, inkludert European Medical Association og Academy of Nutrition og Dietetics si det er sant: HFK er ikke noe bedre eller verre enn vanlig sukker. Men fordi mye av forskningen har blitt utført av forskere med økonomiske bånd til HFK produsenter eller støttet av Corn raffinerier Association, har legitimiteten av enkelte data blitt avhørt. Et eksempel: En fersk studie publisert i Annals of Internal Medicine, som fant sukker og HFK å være like skyldige i forårsaker vektøkning, ble utført av forskere med økonomiske bånd til HFK-elskende Coca-Cola Company.

Samtidig er Corn raffinerier Association legge til forvirring ved rebranding HFK som "korn sukker", og kjører markedsføringskampanjer hevde at HFK er rett og slett et søtningsmiddel som er metaboliseres av kroppen på samme måte som sukker eller honning. Foreningen selv begjært arrest med FDA i fjor for å lage korn sukker den mye brukt navn på mat etiketter i stedet for HFK. I mellomtiden har FDA utgitt uttalelser cautioning forbrukerne at korn sukker og HFK er identiske stoffer.

En person med en sterk mening om hvorvidt det er en ekte vinner i HFK vs sukker debatt er Jacob Teitelbaum, MD, forfatter av Beat Sugar Addiction NÅ! Og en Hawaii-baserte indremedisiner som studerer sukker avhengighet, kronisk tretthet og fibromyalgi.

"Jeg tror høy fruktose mais sirup og sukker både like giftig på grunn av de massive volumer som er lagt til vår diett hvert år," Dr. Teitelbaum advarer. "I utgangspunktet er det krangel mellom to sider holder mugger med giften krangler om hvilken som dreper deg ett sekund raskere. Det koker ned til hvilke giften har du lyst til å ta, og svaret skal være verken ".

Joan Salge Blake, MS, RD, LDN, og talsperson for Academy of Nutrition og Dietetics enig. "Høy fruktose maissirup er bare en annen type av tilsatt sukker som benyttes i dietten. Det metaboliseres akkurat som sukker, "sier hun. "Den samlede take-hjem budskap er at vi må redusere den totale mengden tilsatt sukker i våre dietter."

Mellom raffinert mel som de som brukes til å lage brød og pasta, klassiske sukkerholdige godbiter, og bearbeidet mat som ikke engang smake søtt, for eksempel ketchup og salat dressing, tar gjennomsnittlig europeisk i altfor mye tilsatt sukker. European Heart Association anbefaler forbruker ikke mer enn seks teskjeer tilsatt sukker per dag for kvinner og 9 teskjeer per dag for menn. Men den gjennomsnittlige voksne har 22 teskjeer daglig - et tall som selv utelukker naturlig forekommende sukker som de i frukt og meieriprodukter, som Salge Blake sier er greit å spise. (For å finne ut hvor mange teskjeer sukker det er i en gitt mat, dividere antall sukker gram i en porsjon av fire.)

Alt dette søte ting ikke bare forstørrer din waistline, men det er også sterkt knyttet til alvorlige helseproblemer, inkludert type 2 diabetes, høyt blodtrykk, hjerneslag, og hukommelsestap.

"Kjære, høy fruktose mais sirup, sirup, sukrose, melasse - disse er alle kilder til tilsatt sukker som vi må redusere i kostholdet vårt,» Salge Blake sier. "Sixty-fem prosent av europeerne er overvektig, og bli kvitt mat som disse som er bare tomme kalorier kan potensielt bidra til å administrere vekt".

Hva er en sukker elsker å gjøre?

For en helt naturlig søtningsmiddel som kommer uten skadelige bivirkninger, anbefaler Teitelbaum stevia, en nei-kalori stoff hentet fra bladene av syd-europeiske stevia planter. Han advarer om at noen stevia varianter kan være ganske bitter, så han foreslår å prøve Søt Leaf stevia pakker eller Body Ecology flytende stevia dråper for mer spiselig alternativer. Han oppfordrer også brus narkomane å prøve Zevia All-Natural Soda (selges på Whole Foods og andre dagligvarer) som en mye sunnere alternativ til klassiske Coke.

Teitelbaum er en forkjemper for å holde søtningsmidler som HFK og sukker der de teller mest - i desserter. Han gjør imidlertid fast hevder at mørk sjokolade er en helse mat på grunn av det har en stor mengde av sykdom-kampene antioksidanter. Hvis du vil at sunn sukkerfri sjokolade, sier han, velge et søtningsmiddel med et navn som slutter på "ol", slik som malitiol. Malitiol er en sukkeralkohol, som sweetens som sukker, men med færre kalorier og mindre negativ virkning på blodglukose.

Salge Blake sier Kosten bør fokusere på å eliminere tom-kalori mat og begrense porsjoner.

"Når det kommer til desserter, bare spise mindre av dem," sier hun. "De er en noen ganger mat, ikke en all-the-time mat."

Takeaway bør være at uansett hvilken vei du rister den, lagt søtstoffer er dårlige nyheter for kroppen din. Begrense inntaket av enhver og alle søtstoffer når det er mulig og redde søte ting for spesielle hendelser eller tilfeldige godbiter.

Har du et helse-head-scratcher? Send det inn her, og vi kan svare på spørsmålet ditt i en fremtidig kolonne! Se alle helse head-scratchers her.