Evb

Er fettsuging det rette valget for deg?

Lær hvordan fettsuging arbeider for å fjerne gjenstridig fett og hvorvidt du er en god kandidat til prosedyren.

Fettsuging er en kosmetisk prosedyre utviklet for å takle spesifikke områder på beina, rumpe, mage og rygg eller en kombinasjon av disse områdene, avhengig av dine mål og budsjett. I 2007 brukte europeere mer enn 675€ millioner på fettsuging prosedyrer. Ifølge den europeiske samfunnet for plastisk kirurgi, kirurger betalt et gjennomsnitt på 2230€ for en fettsuging prosedyre. Den totale kostnaden varierer etter hvor du bor og området av kroppen din operert. I tillegg til kirurgens avgift, andre elementer du vil måtte betale for omfatte medisiner, anestesi, anlegg avgifter, og press plagg som er slitt på de behandlede områdene. De fleste helse planer ikke dekke kostnadene for fettsuging eller komplikasjoner som følge av inngrepet.


På jakt etter hjelp med en hud tilstand? Finn en hudlege eller plastisk kirurg.

Hvordan fettsuging fungerer

Mens du er under lokal eller narkose, plastisk kirurg gjør små snitt i området fra der fett og cellulitter vil bli fjernet. En steril væske inneholdende en lammende løsning settes inn i disse små åpninger, noe som reduserer blødning og skade på vev, da et tynt rør som kalles en kanyle er gått i vevet for å bryte opp fett. Kirurgen vil da suge ut fettet ved hjelp av en kirurgisk vakuum eller en sprøyte sammen med kanylen. Avhengig av kirurgens preferanse, kan hver av ultrasonisk eller konvensjonell liposuction benyttes.
 • Ultrasonic fettsuging

  Etter at lammende løsningen plasseres i vevet, blir et fast stoff ultralyd kanyle bestått i fett. Det faste spissen er i stand til å passere ultralydbølger til vevet. Disse ultralyd bølger bidra til å bryte opp fett. Etter at fettet er flytende, er en hul kanyle som brukes til å fjerne fett ved hjelp av sug.

 • Konvensjonelle fettsuging

  Igjen blir en lammende løsning innføres i vevet. En hul kanyle under sug brukes til å bryte opp fettet ved å føre den frem og tilbake innenfor det fettholdige laget. Ettersom fettet er brutt ned, blir den umiddelbart fjernet ved suging.

Houston bosatt Charlene Gonzales har hatt fettsuging med mål om å redusere fett på hennes nedre mage og innsiden av lårene. "Begge disse områdene, to år senere, er fortsatt til min tilfredsstillelse," sier hun. "De fleste av den merkbare fett ble fjernet. Men når du fjerner fett så raskt, forblir huden fortsatt. Huden min i disse områdene er svært tynn og litt løs. "

Selv Gonzales ikke ha oppfølging kirurgi, mange mennesker velger å ha en annen plastisk kirurgi prosedyre for å stramme løs hud.

Fettsuging: er det for deg?

Du kan være en god kandidat for fettsuging hvis:
 • Du er på en sunn vekt.
 • Du røyker ikke.
 • Du trenger ikke noen kroniske helseproblemer.

Fettsuging er ikke et godt alternativ for folk som er overvektige. "Prosedyren er mye bedre egnet for pasienter som har lokalisert fett innskudd - for eksempel 'saddle bag misdannelser" av de ytre lårene eller fett overskudd av de indre aspektene ved knærne, "sier Thomas R. Stevenson, MD, professor og sjef av plastisk kirurgi ved University of California i Davis Medical Center i Sacramento. "Det er ikke mulig å fjerne nok fett fra en samlet overvektig pasient, noe som gjør at den enkelte en av normal vekt. Fjerne fett fra et lokalisert område i en overvektig person kan gjøre dem vises ut av proporsjoner eller asymmetrisk. "

Veiing risikoen ved fettsuging

Som med alle kirurgi, bærer fettsuging noen risiko sammen med fordelene, inkludert:
 • Infeksjon
 • Løs eller bølgete hud
 • Ujevne linjer til kroppen din
 • Fat blodpropp
 • Blodpropp
 • Væsketap
 • Fluid lagring
 • Blødning
 • Hevelse
 • Misfarget hud
 • Smerte
 • Behov for ytterligere kirurgi

Gonzales opplevd ømhet for nærmere åtte måneder, men har fullstendig helbredet fra operasjonen og er fornøyd med resultatene. Når alt er sagt og gjort, men råder hun kvinner til å gjøre en egen innsats for å gå ned i vekt med diett og trening før du gjør en forpliktelse til fettsuging og utvinning. "Atten pounds ble fjernet fra kroppen min, men jeg har betalt nesten 6720€ for å få den fjernet, når bare bare to år senere, mistet I 15 pounds på min egen fra bare slanking," hun notater.

Nye fettsuging alternativer: de er effektive?

Nye injeksjon behandlinger, tilbys på enkelte legekontorer og medisinske dag-spa, lover å oppløse fett uten kirurgi. Mesotherapy er oppkalt etter den meso hudlaget hvor disse injeksjoner gis. Lipodissolve er navnet som brukes når løsningen blir injisert i fettlagre, med mål om å bryte ned fiber band som holder fett og skape den cottage-cheese utseende.

Det er viktig å merke seg at når European Society of Plastic Surgeons (ASP) først rapportert resultater fra en studie på en potensiell fett-busting injeksjon i 2006, ingrediens brukt var collagenese, et enzym som løser opp kollagen og bidrar til å bryte ned fiber som skaper dimpled fett vi kaller cellulitter. Forskere peker på at pasientenes generelle målinger ikke endret, men huden virket glattere.

I en fersk briefing, pekte ASP ut at verken mesoterapi eller lipodissolve løsninger er FDA-godkjent, selv om den første FDA-godkjente studie av teknikkene er i gang. Det er mange spørsmål ennå ikke besvart om hva som skjer med fettet etter at det er behandlet. Det som er kjent er at bivirkningene kan omfatte infeksjon, allergiske reaksjoner, og mulig arrdannelse.

Bottom line: Hvis du har dieted og resculpted kroppen din med trening, men finner at gjenværende fett lommer vesentlig forringer utseendet ditt eller at du skal føle selvbevisst, kan det være lurt å vurdere fettsuging som fett fjerning metoden for valg.