Evb

Er en kreft klinisk studie riktig for deg?

Lurer på om - og hvordan - bør du melde deg på en kreft klinisk studie? lære om de potensielle fordelene og ulempene.

Du har fått en diagnose av kreft, og du vil selvfølgelig ha best mulig kreftbehandling. Du har hørt om cutting-edge behandlinger tilgjengelig i enkelte kliniske studier for kreftpasienter, men du ønsker ikke å ta risiko med helsen din. Bør du se etter kreft kliniske studier for å delta i?

Før du kan gjøre vedtak, er det viktig å bli informert om kliniske studier for kreft og hvordan de kan dra nytte pasienter som søker etter den beste kreftbehandling.

Kreft kliniske studier: målsettingene

Før en ny medisin, metode, eller annen kreftbehandling kan bli gjort tilgjengelig for allmennheten, må den gjennomgå grundige undersøkelser og studier i kliniske studier. Kliniske forsøk med på å avgjøre om en kreftbehandling (eller en hvilken som helst type behandling) er både sikker og effektiv nok til å bli brukt.

Det finnes kliniske studier for å studere effektene av prosedyrer, medisiner og andre behandlinger, samt kliniske studier undersøker måter å forebygge kreft og oppdage det tidligere. Noen kliniske studier studere livskvalitet for kreftpasienter, mens andre ser for tidligere og bedre måter å diagnostisere kreft.

Kreft kliniske studier: bekymringer

Selv om mange av medisiner og behandlinger testet i kreft kliniske studier er nye og effektiviteten og bivirkninger er ukjent, andre kliniske studier tilbyr narkotika, prosedyrer, eller andre behandlinger som allerede er godkjent av US Food and Drug Administration for en sykdom eller type kreft, og blir nå kanskje blir undersøkt for en annen kreft eller for å bli gitt på en annen måte.

Det er ulemper med å være del av en klinisk utprøving, herunder risiko eller mulighet for:

  • Ukjente bivirkninger
  • Ineffektiv kreftbehandling
  • Reiser for behandling og hyppige legebesøk

Alle kliniske studier må være nøye planlagt og vurdert av en gjennomgang styret før de kan begynne. Mange prosedyrer og regler må følges under klinisk studie for å unngå helse-og sikkerhetsrisiko for deltakerne. Noen behandling eller medisiner studert i en klinisk studie må også gå gjennom omfattende testing og forskning, vanligvis inkludert dyrestudier, før det er studert hos mennesker. Kliniske studier selv er gjort i faser:

  • Fase 1 er gjort med bare noen få pasienter for å teste sikkerheten av behandlingen.
  • Fase 2 er gjort med et større antall personer å bekrefte sikkerhet og bestemme doseringen.
  • Fase 3 er gjort med mange pasienter for å bekrefte en behandling effektivitet.

Kreft kliniske studier: hvordan de kan hjelpe

For mennesker med en vanskelig kreftdiagnose, kan en klinisk studie gir mange fordeler. Noen å vurdere omfatter:

  • Får økonomisk dekning for hele eller en del av kreftbehandling
  • Motta større omsorg og oppmerksomhet gjennom sykdom, behandling og gjenvinning
  • Motta nyere, cutting-edge behandling som kan være mer effektive og tryggere enn kreft behandlinger for tiden tilgjengelig
  • Bidrar til å fremme kreft behandlinger

Kreft kliniske studier: å finne en

Etter at du veie fordeler og ulemper ved å delta i en klinisk studie og bestemmer seg for å gå videre, må du finne en som fungerer for deg. Begynne med å spørre legen din om han vet om noen kliniske studier som ville være passende for din type kreft. Du kan også nå ut til organisasjoner som organiserer, finansiere, finne deltakere til, og kjøre kliniske studier, for eksempel:

Du er den eneste som kan avgjøre om det er fornuftig for deg å delta i en klinisk studie. Du må være komfortabel med din beslutning og hva rettssaken innebærer. Selv om disse studiene er frivillig, må du være informert før du forplikte seg til å delta.