Evb

Er du sikker på at det er ADHD?

Hvis du er bekymret for at barnet ditt kan ha adhd, finne en lege som vet hvordan å gjøre en nøyaktig diagnose hos barn - og kan fortelle det bortsett fra ADHD-relaterte forhold.

En ADHD diagnose hos barn kan være belastende for foreldre. Og når man tenker på at mange medisinske tilstander er ofte forveksles med ADHD på grunn av lignende symptomer, eller at de kan oppstå ved siden av ADHD, kan det bli enda mer foruroligende og forvirrende.

For et utrent øye kan en hel rekke medisinske tilstander ser ut som ADHD, forklarer Edward Hallowell, MD, en bord-sertifisert barn og voksen psykiater og forfatter av to bøker om ADHD, drevet til vanvidd og levert fra Distraksjon.

"Modern livet selv, med sine utallige distraksjoner og avbrytelser, kan ligne ADHD," sier han. "Visse medisinske tilstander, som hypertyreose eller hypotyreose, kan ligne ADHD. Hvis du ikke får nok søvn, kan du oppfører deg som om du har ADHD. "

For bedre å forstå ADHD, hjelper det å ta en nærmere titt på barndommen angstlidelse og andre ADHD-relaterte forhold for å se forskjellene.

Forhold knyttet til ADHD

Når det gjelder å ta en ADHD diagnose hos barn, er den vanligste lærevansker dysleksi noen ganger forveksles med ADHD, men Dr. Hallowell sier at en god lege bør være i stand til enkelt å skille dem fra hverandre. "Dysleksi refererer til en lesning problem, mens ADHD refererer til inkonsekvens av oppmerksomhet," sier han. "De er helt ulike syndromer, men de kan forekomme hos samme person."

En annen vanlig tilstand som noen ganger blir forvirret med ADHD er en petit mal anfall. "Kjennetegnet av petit mal er tilstedeværelsen av kort (et sekund eller mindre) øyeblikk av fullstendig fravær av oppmerksomhet", sier Hallowell. "Derfor blir de ofte kalt" fravær "anfall".

Bipolar lidelse, opposisjonell atferdsforstyrrelse, og noen autismespekterforstyrrelser kan også etterligne ADHD symptomer til tider.

Forhold som følger ADHD

I tillegg til tilstander som kan ha lignende symptomer på ADHD, er det andre forhold som ofte forekommer ved samme tid som ADHD. For eksempel er det ikke uvanlig å se angstlidelser vises i tandem med ADHD.


Relatert: top 10 myter om ADHD

"Angst og depresjon forekommer vanligvis i kjølvannet av ADHD", sier Hallowell. "Det er deprimerende å underachieve og vet ikke hvorfor, og det er angst-provoserende ikke å vite hva feilen du er i ferd med å gjøre. Når ADHD blir behandlet, depresjon og angst vanligvis avta. "

Å gjøre en nøyaktig ADHD diagnose hos barn

Leger bruker en hel rekke tester for å fastslå hvorvidt barnet ditt har ADHD. I mange tilfeller er en nøyaktig, detaljert sykehistorie nøkkelen til å få på sannheten om hva barnet opplever, forklarer Hallowell. I andre tilfeller kan mer omfattende medisinsk testing være nødvendig. "For eksempel er petit mal anfall diagnostisert gjennom en EEG, en hjerne bølge test", sier Hallowell.

Til syvende og sist, sier Hallowell det er viktig å finne en lege som har erfaring i å arbeide med pasienter med ADHD. "I hendene på en godt utdannet lege, er det ikke en vanskelig diagnose å gjøre," sier han. "Problemet er, de fleste leger ikke vet nok om ADHD hos barn eller voksne. Siden vi ikke har en test for ADHD, må vi stole på den kliniske skarpsindighet av legen. "Derfor Hallowell sier, det er ikke bare viktig å finne en lege som du stoler på, men også for å finne en som har en mye erfaring med ADHD.