Evb

Er du en rollemodell av sunn mat?

Ungene tar sine signaler fra deg. Så hvis du ønsker sunne barn, må du sette et godt eksempel. Følg disse smarte ernæring tips.

Som foreldre er vi forbilder for våre barn, prøver å se hva vi sier og hvordan vi handler for å gi de beste mulige eksempler. Dette er flott for undervisning gode manerer, men å heve virkelig friske barn vi må sørge for at vi er modellering spise sunt, også.

Med mer enn dobbelt så mange overvektige barn som det var tre tiår siden, adressering sunt kosthold er avgjørende. Med lett tilgang til fast food, supersizing, og for mye TV, barndommen fedme er ikke går bort helst snart. Men det er skritt du kan ta for å hindre det i familien din, og starter med å være en god ernæring rollemodell for barna dine.

"Barn beundre og kopiere alt som mamma og pappa gjør," sier Linda Elmi, en mor til en sønn, 8 år, og datter, 13 år, i Winnipeg, Manitoba, Canada. "Hvis jeg plukker opp en dårlig vane, de mest sannsynlig vil kopiere. Vi har våre godbiter, men det er ikke hver dag, og det er derfor det er en godbit. Jeg ønsker å gi dem verktøy for en god start i livet -. Å vite hva som er bra for dem og hva som ikke er "

Etablere sunne vaner i barna

Foreldre kan gjøre mye for å fremme god ernæring og sunne vaner i barna sine:

  1. Les mat etiketter Sørg for at sukker i alle former -. Høy fruktose mais sirup, sukrose, sirup, glukose og fruktose, blant andre - er ikke oppført blant de første ingrediensene. Hold et øye for salt også. Siden det meste natrium er funnet i prosessert mat, koker fra bunnen av så mye som mulig.
  2. Begrense junk. Cake, informasjonskapsler og andre usunne matvarer er fint på spesielle anledninger, men de er høy i fett og kalorier samtidig som liten næringsverdi. Fett har dobbelt så mye kalorier som finnes i karbohydrater eller protein, så det er viktig å begrense fet mat. Frukt og grønnsaker gjør mye sunnere valg.
  3. Lær barna om sunn matlaging. "Jeg pleier å gå gjennom matlaging magasiner med mine døtre", sier Linda Dupie av Fredericksburg, Virginia, der jentene er 12 og 16 år. "Vi velger en eller to nye måltider for å gjøre for uken. Mine barn og jeg prøve og lage de valgte måltider sammen, spiser sammen, og deretter kritikk våre matlaging og [bestemme] om å legge til gjeldende oppskriften til vår familie-favoritter bindemiddel. "
  4. Se porsjonsstørrelser. Ifølge National Institutes of Health, har porsjonsstørrelser eksplodert de siste 20 årene. En bagel pleide å være tre inches i diameter og 140 kalorier. I dag har det doblet til seks inches og 350 kalorier. En cheeseburger er nå 590 kalorier, opp fra 333 kalorier. "Gjennomsnitt" brus størrelser har økt fra 6,5 ​​gram med 82 kalorier til 20 gram med 250 kalorier, nesten alle av dem sukker. Ikke rart våre midje størrelser er økende. Snakk med barna dine om å lytte til deres kroppens sult signaler og lære dem å slutte å spise når de føler seg full heller enn når deres plate er tom. Spiser bare halvparten av din egen restaurant måltid og ta resten hjemme, som viser du praktisere det du preker.
  5. Slå av tv. Barna bør ikke ha mer enn to timer med skjermen tid om dagen, og mindre for svært små barn, og likevel få minst 60 minutter fysisk aktivitet de fleste hver dag. Dupie og hennes familie gå sine hunder daglig. Selv med korte somre og lange vintre, betyr Elmi ikke la været stoppe hennes familie fra å få mosjon de trenger. "Vi oppfordrer all aktivitet i sommer - sykling, svømming og gåing," sier hun. "Om vinteren skate vi, ake, og leke ute bygge snø fortene."
  6. Pass på hva du sier. "Jeg sverget at jeg aldri skulle si at jeg er feit eller kritisere noen del av kroppen min foran mine barn, og så langt, så bra", sier Elmi. "Grunnen er, har jeg hørt [andre] moms si det og, som et resultat, har jeg sett fem-år gamle jenter gi opp en godbit fordi de er på en" diett "fordi de er" fett ". Jeg er glad for å si at begge mine barn er fornøyd med kroppen sin. "
  7. Være et åpent sinn. "Gi nye matvarer mer enn én sjanse," sier Dupie. "Det tar tid for våre budsjetter til å tilpasse seg en ny smak og tekstur. Prøv forskjellige oppskrifter med en ny mat før du skriver det ut som noe du eller din familie ikke liker. "

Og husk å ha det gøy. Ikke se på sunne vaner som et ork, men som et eventyr hele familien kan ta og nyte sammen.