Evb

Er dine smerter fra influensa eller fibromyalgi?

Kalde og influensasesongen prøver for alle, men kanskje mer så når du lever med fibromyalgi, en tilstand med influensalignende symptomer.

Det er kaldt og influensasesongen igjen. Og hvis du lever med fibromyalgi, kan denne tiden av året være spesielt prøver. Det er fordi to av de vanligste fibromyalgi symptomene er all-over muskel smerter og tretthet - følelser som ligner på det de opplevde med en forkjølelse eller influensa. Faktisk omtrent halvparten av pasienter med fibromyalgi opplever en "influensalignende" sykdom som går forut for utviklingen av sine symptomer.

Så hvordan vet du hvis du har kommet ned med influensa, eller hvis dine smerter skyldes fibromyalgi? Det er viktige forskjeller som kan holdepunkt du på, blant annet:

  • Fibromyalgi ikke forårsaker feber. "Noen pasienter vil si at deres temperaturen er gjennomgående litt høyere eller lavere," sier Kim Jones, PhD, førsteamanuensis ved Oregon Health and Science University i Portland og leder av Fibromyalgi Information Foundation. Men toppene i feber fra bekjempelse av en infeksjon er ikke på grunn av fibromyalgi.
  • Fibromyalgi ikke forårsaker hoste og lunger. Classic kalde symptomer som hoste, snufser, rennende nese og sår hals, er ikke fibromyalgi symptomer.

Beskytt deg selv med influensa vaksine

Det er lettere å unngå influensa enn å håndtere det, men mange mennesker med fibromyalgi er redd for at en influensavaksine vil utløse en oppblussing av fibromyalgi symptomer. Ifølge Arthritis Foundation, er det ingen kjent kobling mellom vaksiner og fibromyalgi. Selv om noen studier har antydet fibromyalgi kan være knyttet til vaksiner for røde hunder eller Lyme sykdom, er det ikke mye forskning for å sikkerhetskopiere disse påstandene opp.

Hvis du er bekymret for mulige reaksjoner på influensa vaksine, noe som utvikler vil trolig være mildere og kortvarig sammenlignet med 10 dager av influensa. Få en årlig influensavaksine er også anbefales for folk som faller inn under noen av de følgende grupper:

  • 50 eller eldre
  • Gravid
  • De som har andre kroniske helseproblemer, som diabetes eller svekket immunitet
  • De som omsorg for sårbare befolkningsgrupper, for eksempel små barn eller eldre voksne

Snakk med legen din om du trenger å bli vaksinert mot lungebetennelse i tillegg.

Mestring med flus og forkjølelse

Hvis du blir syk denne kalde og influensasesongen, her er hvordan du kan hjelpe deg selv å føle deg bedre:

  • Drikk væske. Staying godt hydrert er viktig for følelsen din beste med fibromyalgi, men det er enda viktigere i tørre vintermånedene, og når du prøver å bekjempe eller leder en dehydrerende feber.
  • Ta paracetamol (Paracet). Hvis du ønsker å lette smerter og plager på fibromyalgi eller influensasymptomer eller sårhet av en vaksinasjon, ta paracetamol i stedet for ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ikke har vist seg å avlaste fibromyalgi symptomer og kan føre til mer mage ubehag.
  • Behandle symptomene. Forkjølelse og influensa er virus-sykdommer, så antibiotika vil ikke hjelpe. Men det finnes måter du kan behandle symptomene dine for å føle seg bedre. Hvis du tar reseptbelagte medisiner for fibromyalgi eller andre helsemessige forhold, må du sjekke med legen din eller lese etiketter for å unngå eventuelle negative interaksjoner med hoste og kaldt medisiner.
  • Praksis smitteforebyggende. Vask hendene ofte, eller bruke alkohol-basert rensemiddel, og minimere kontakt med folk som er syke. Fibromyalgi er ikke en tilstand av lavt immunforsvar, men det er godt å unngå eksponering for sykdom når det er mulig.

Til slutt, hvis du er forvirret om når du skal kontakte legen din, følger dette rådet fra Jones: "Nye hodepine som er forskjellig fra alle tidligere og nye symptomer som ikke har blitt opplevd av deg i de siste månedene, er verdt kjører av helsepersonell. "