Evb

Er din diett gjør deg deprimert?

En rekke studier tyder på en mat-stemning link - så velge riktig mat (og hoppe over feil de) bare kan gjøre deg mindre deprimert.

Hva om du kunne unngå depresjon med et bedre kosthold? Nyere forskning støtter ideen om at visse matvarer kan være koblet til depresjon, og at noen typer dietter kan redusere risikoen for å bli deprimert.

"Når forskere kom opp med begrepet" hjernen kjemisk ubalanse "for å forklare depresjon, bør neste skritt har vært å forsyne hjernen med næringsstoffer. Ble imidlertid kjemikalier foreskrevet i stedet", sier Carolyn Dean, MD, en forfatter og medisinsk direktør i Nutritional Magnesium Association.

Noen nyere studier viser at en diett rik på hele matvarer reduserer risikoen for depresjon, mens et kosthold som inneholder hovedsakelig bearbeidet mat kan øke risikoen for å bli deprimert. Whole Foods er naturlige matvarer som har alle sine næringsstoffer intakt og inneholder ikke tilsetningsstoffer. Bearbeidet mat er matvarer som kan ha tilsetningsstoffer og ofte har mistet noen av deres ernæringsmessige verdi gjennom å bli endret eller bearbeidet. Tapet av disse viktige næringsstoffene fra bearbeidet mat kan være en av årsakene til depresjon.

"Vi vet at næringsstoffer som magnesium, essensielle fettsyrer, og vitamin B6 og B12 bidra til å skape nevrotransmittere, og vi er også lærer at en mangel på disse næringsstoffene kan føre til en kjemisk ubalanse i hjernen," sier Dr. Dean. Nevrotransmittere er kjemiske stoffer i hjernen som overfører signaler mellom nerveceller. Når disse senderne blir for lav depresjon kan føre til.

Nyere forskning på kosthold og depresjon

Nylig publiserte studier bidrar til vår kunnskap om hvordan ernæring kan påvirke depresjon. Disse studiene tyder på at et dårlig kosthold er like farlig for din mentale helse som det er for din fysiske helse:

  • En studie publisert i European Journal of Psychiatry sammenlignet en hel-mat diett av frukt, grønnsaker, hele korn, og fisk med en diett høy i bearbeidet kjøtt og korn og rask mat. Folk i studien som spiste den hel-mat diett hadde en tredjedel lavere risiko for å bli deprimert.
  • En annen studie i The British Journal of Psychiatry sammenlignet en diett rik på grønnsaker, frukt og fisk med en tungt lastet med søtet desserter, stekt mat, bearbeidet kjøtt og bearbeidet korn. Forskerne konkluderte med at etter fem år, spiser for det meste bearbeidet mat økt risiko for depresjon, mens spise hele matvarer redusert risikoen for depresjon.
  • En liten studie, publisert i British Journal of Nutrition, fant at personer med et lavt fettinntak hadde en 25 prosent høyere risiko for depresjon sammenlignet med de med de som spiste sunne kilder til fett, som for eksempel omega 3 fett, som kan være finnes i fisk som laks og tunfisk, linfrø og valnøtter.
  • Et kosthold med mye bearbeidet mat, sukker og fett øker risikoen for fedme. En studie publisert i Archives of General Psychiatry fant at personer som var overvektige økte sin risiko for å bli deprimert.

Diett tips for depresjon

Depresjon er en alvorlig medisinsk tilstand, og kosthold alene er ikke en erstatning for depresjon behandling. Hvis du har symptomer på depresjon, snakk med legen din. Men gjør forskning tyder på at kosthold spiller en rolle i depresjon og at god ernæring kan redusere risikoen for å bli deprimert. Vurdere disse ernæring tips:

  • Spis riktig. Nyt rikelig med frukt, grønnsaker, magre proteiner og hele korn. Unngå bearbeidet og fet mat, rask mat, og mat med mye tilsatt sukker.
  • Pass på vekten. Opprettholde en sunn vekt med den rette blandingen av kosthold og mosjon.
  • Få omega-3 fettsyrer. Sørg for at kosten inneholder mat med høyt omega-3 fettsyrer som dypvanns fisk. "Blant friske frivillige, lave plasmakonsentrasjonen av denne fettsyren finnes i fisk spår lave konsentrasjoner av en markør for hjernens serotonin omsetning", sier Dean.
  • Ikke hopp over måltider. "Når du er sulten eller hoppe over måltider, senker du blodsukkeret. Pund for pund, bruker hjernen mer blod sukker enn noen annen del av kroppen. Med balanserte måltider for å unngå lavt blodsukker, kan du beskytte deg mot depresjon, angst og stemningslidelser ", sier Dean.
  • Sørg for at du får nok B-vitaminer. Disse er viktige for å opprettholde hjernens helse. "Forskning ved University of California i Berkeley av Dr. Bruce Ames viser at enkelte mennesker har en økt behov for næringsstoffer som følge av mindre genetiske mutasjoner," Dean sier. "Ames sier at utilstrekkelig inntak av folat, B12, eller B6 fører til kromosom pauser akkurat som om stråling forårsaket disse pausene."
  • Få nok magnesium. "Serotonin, feel-good hjernen kjemiske, avhenger av magnesium for sin produksjon og funksjon. En person går gjennom en stressende periode uten tilstrekkelig magnesium kan sette opp et underskudd som, hvis den ikke blir rettet, kan somle og føre til depresjon, "advarer Dean. Magnesium kan tas som et kosttilskudd, og kan også finnes i grønne grønnsaker og helkorn.

Hvis du ønsker å unngå å bli deprimert eller du ønsker å administrere depresjon bedre, må du utdanne deg selv om ernæring. Selv om god ernæring er ikke en erstatning for tradisjonell depresjon behandling, har det vist seg å redusere risikoen for å bli deprimert.