Evb

Er det eksem?

Det finnes mange typer eksem, og symptomene er lik de andre forhold. Så legen vil gjøre en eksamen og en medisinsk historie før du bestemmer at du har eksem - eller noe annet.

Diagnostisering eksem kan ta litt detektivarbeid, fordi det er ingen definitive test eller avslørende tegn - leger stole på en kombinasjon av en hud undersøkelse og medisinsk historie. Symptomene kan variere fra kløe og svie til rødhet og irritasjon, og finne ut hvilke av de mange typer eksem kan ha vil vanligvis kreve et besøk til familien din lege eller hudlege.

"Eksem oppstår når huden er betent og irritert," forklarer Howard D. Sobel, MD, en klinisk behandlende lege i dermatologi og kosmetisk dermatologiske kirurgi ved Lenox Hill Hospital og Beth Israel Medical Center i New York City. "Den vanligste typen eksem er atopisk dermatitt eller atopisk eksem. Atopisk refererer til en gruppe av sykdommer som har en tendens til å utvikle seg som en respons til allergiske tilstander som astma og høysnue. "

Seksti-fem prosent av dem som opplever atopisk dermatitt symptomer er spedbarn ett år eller yngre, og 85 prosent av barna har betent hud på ett eller annet tidspunkt etter den tid de er fem år gammel. Den eksakte årsaken er ikke kjent, men legene mistenker spille både genetikk og miljø en rolle.

Del en av en eksem diagnose

"Leger må undersøke pasientens hud for å lære hva slags eksem har de," sier Dr. Sobel. Mest atopisk eksem oppstår på bryst, rygg, hender og ansikt, men nummular (eller discoid) eksem viser seg som røde, myntformede lapper på bena og baken. Med dyshidrotic eksem er huden på håndflatene og fotsålene irritert, mens seboreisk eksem fører til fet, gulaktig, og skjellende flekker i ansiktet, hodebunnen, og andre deler av kroppen.

I tillegg til plasseringen av irritasjon, vil legen undersøke huden selv etter ledetråder. Symptomer kan inkludere en ekstra hudfold under øyet, mørke farger øyelokk, et større antall hud bretter på håndflatene, og tykk, læraktig hud som ofte resulterer mot riper.

Del to av en eksem diagnose

Familien din historie og din egen bakgrunn er også avgjørende for å gjøre en eksem diagnose. Legen vil sannsynligvis spørre om dine slektninger har eksem, eller om de har astma, høysnue eller allergi, som er genetisk knyttet. Forbered deg til legetimen ved å spørre dine nærmeste familiemedlemmer hvis de har disse forholdene.

Legen vil også spørre om eksponering for mulige irritanter inkludert:

  • Vaskemidler
  • Kjemikalier
  • Ull
  • Syntetiske fibre
  • Poison Ivy

Andre mulige triggere inkluderer:

  • Hyppig håndvask
  • Visse matvarer
  • Steroider
  • Reseptbelagte legemidler

Ta med eventuelle notater du kan ha tatt om fakkel-ups og matvarer du kanskje har spist eller stoffer du kan ha vært i kontakt med før utbruddet. Dette kan være nyttig for den hudlege som vil være på jakt etter mønstre og årsaker. Legen kan også bestille en hud-stikk allergi test, og resultatene kan bidra til å bestemme hvilke stoffer som forårsaker eksem utbrudd.

"Eksem er en ubehagelig hudens tilstand," sier Sobel, "men det kan behandles og kontrolleres. Det kan ta en stund å finne ut av utløser og hva som fungerer best for en person, men med innsats og utdanning er det nesten alltid forbedring over tid. "