Evb

Er behandling med kolesterolmedisiner verdt det?

For mange mennesker, livsstilsendringer bare ikke er nok til å gjøre en betydelig forskjell.

Høyt kolesterol er ofte en del av en pakke med helseproblemer, kanskje med høyt blodtrykk, hjertesykdom, eller diabetes.

Mange medisiner kan være nødvendig for å holde disse forholdene under kontroll, og ganske snart medisinskapet kan overfylte med pille flasker mens lommeboken tynner ut fra å betale for alle disse stoffene. Selv om høyt kolesterol medisiner er det eneste du må ta, er det virkelig verdt innsatsen og regning?

Kolesterol behandling: fordelene av statiner

Statiner er en av de viktigste kolesterol behandling fremskritt når det gjelder å utvide og å redde liv knyttet til hjertesykdom. "Det pleide å være, for 20 år siden, at når du hadde kjent hjertesykdom du hadde en 10-års levetid, i dag er det en normal levealder," sier Stanley L. Hazen, MD, PhD, direktør for Senter for hjerte-diagnostikk og forebygging ved Cleveland Clinic.

Hjertesykdom er nummer én morder av kvinner og menn i Europa, men regelmessig bruk av statiner redder mange liv, sier Dr. Hazen.

Kolesterol behandling: kostnader og bivirkninger

Den gode nyheten om statiner og andre kolesterol behandlingstilbud er at de er tilgjengelig i mange former, inkludert mange rimelige generika. Kostnadene kan være svært minimal, og fordelen av å ta dem er stor.

Mens noen bivirkninger, oftest muskelsmerter og stivhet, oppstår, de er svært vanlig og kan ofte behandles med noen enkle justeringer av dosen, ifølge Hazen.

Kolesterol behandling: hva om livsstil?

Personer som kan være i stand til å håndtere kolesterol gjennom kosten og trene alene er folk som:

  • Har bare litt forhøyet LDL ("dårlig" kolesterol)
  • Har bare litt lav HDL ("godt" kolesterol)
  • Ikke har noen andre risikofaktorer for hjertesykdom
  • Har kolesterol problemer relatert til et usunt kosthold eller stillesittende livsstil

Folk som sannsynligvis trenger medisiner sammen med diett og trening for å behandle høyt kolesterol er mennesker som:

  • Har moderat til svært forhøyet LDL
  • Har svært lav HDL
  • Har andre risikofaktorer for hjertesykdom
  • Har høyt kolesterol på grunn av genetiske predisposisjoner eller som naturlig produserer for mye kolesterol
  • Har prøvd å senke kolesterolet med diett og mosjon uten hell

"Det pleide å være at vi ville først prøve livsstilsendringer som kosthold og mosjon, så gjør medisinen", sier Hazen. Nå er den første linjen i forsvaret medisiner, sammen med endringer i livsstil som kosthold og mosjon, for folk som oppfyller visse kriterier. Alle med høye nivåer av LDL - kanskje 160 mg / dl (milligram per desiliter) når målet er 100 mg / dl eller lavere - trenger definitivt behandling med medisiner, ifølge Hazen. Slike betydelige reduksjoner bare ikke kan oppnås ved diett og mosjon alene.

Personer med vesentlig høyere enn normalt LDL-kolesterolet og under det normale (mindre enn 40 mg / dl) HDL kolesterol nivåer bør nok begynne å ta en cholesterol medikament for å begynne å kontrollere høyt kolesterol, særlig hvis de har andre risikofaktorer for hjertesykdom som diabetes, høyt blodtrykk trykk, og er overvektig.

Men folk som har moderat høyt kolesterolnivå på grunn av diett uten andre risikofaktorer for hjertesykdom kan begynne å prøve å senke kolesterolet med diett og mosjon. Det er viktig å holde fast med en sunn livsstil og følge opp med legen din snart å sørge for at det fungerer og høyt kolesterol er å komme tilbake til det normale. Hazen påpeker at en del av problemet med å bruke livsstil som en kolesterol behandling alternativet er at mange pasienter ikke følger opp og overvåke kolesterolnivået, og ikke feste med de sunne livsstil endringer.

Kolesterol behandling: bunnlinjen

Statiner er en velprøvd metode for å beskytte hjerte og redde liv, og de krever minimal kostnad og innsats. Kun legen kan riktig evaluere risiko og anbefale en behandlingsplan. Men hvis kolesterol er høy, kan medisiner være den beste måten for deg å beskytte din helse og ditt hjerte. Hvorvidt du ende opp som trenger medisiner, kan alle ha nytte av å holde seg til en hjerte-sunn diett og får regelmessig mosjon.