Evb

Er barnet i fare for en spiseforstyrrelse?

Tenåringer og tweens utvikle spiseforstyrrelser på grunn av personligheten til gener. Lær de vanligste utløsere og hvis barnet er i fare.

Tenåringer og tweens er forståelig nok opptatt av hvordan de ser ut. I en tid da deres hud kan være å bryte ut og kurver i jenter og muskler hos gutter utvikler (eller ikke utvikle den måten de ønsker), kan de begynne å bekymre kroppsbilde. Når denne bekymringen blir til en besettelse, kan det bli lagt opp til en spiseforstyrrelse.

Komme til røttene av spiseforstyrrelser

I mange år var den typiske spiseforstyrrelser profil tenkt å være en hvit tenåringsjente, en skolestreber fra en velstående familie - en perfeksjonist med lav selvfølelse og et dårlig kroppsbilde.

Men nyere studier har avdekket mye mer informasjon, både om hvilke barn er mer sannsynlig å utvikle en spiseforstyrrelse og om et bredt spekter av triggere som kan bidra til fremme det - alt fra en kjemisk ubalanse til altfor strenge mat regler hjemme. En studie av forskere i Italia selv funnet at barn av kvinner som hadde komplikasjoner under svangerskapet, som mors anemi eller diabetes, var mer sannsynlig å utvikle anoreksi. Tidlig fôring problemer har blitt undersøkt som en risikofaktor for bulimi.

Takeaway er at det er ikke bare en risikofaktor eller høyrisikogruppe. Det er en rekke forhold du trenger å vite om som gjør barna mer sårbare for en spiseforstyrrelse.

Spiseforstyrrelser: omstendigheter å vurdere

 • Starten på puberteten er en avgjørende tid. Spiseforstyrrelser starter ofte i tween år, mellom 11 og 13. Sjansene for å utvikle en spiseforstyrrelse hoppe når jenter, spesielt, treffer puberteten.
 • Spiseforstyrrelser har en tendens til å kjøre i familien. Ha en slektning med anorexia nervosa gjør en jente 10 ganger mer sannsynlig å ha en spiseforstyrrelse. Jenter under 14 år kan være opp til tre ganger mer sannsynlig å rense hvis deres mor hadde en spiseforstyrrelse.
 • Genene synes å spille en stor rolle. Forskere involvert i separate studier av to jenter fant at genetikk er en faktor i halvparten eller mer av alle jenter som har utviklet en spiseforstyrrelse etter puberteten.
 • Jenter er mer utsatt, men gutter er ikke immune. Mens de fleste mennesker med anoreksi og bulimi er kvinner, påvirker binge-spiseforstyrrelse nesten like mange gutter som jenter. En studie påpekte at det å ha en altfor kritisk far økt sjansene for gutter overspising.
 • Barn med ulik etnisk bakgrunn er også sårbare. Inntil nylig, få studier om spiseforstyrrelser inkludert minoriteter. Nå er forskerne å finne bevis for at ulykkelighet over vekt, lav selvfølelse, og dårlig kroppsbilde kan plage nesten alle, uavhengig av rase og etnisitet. Noen mennesker kan selv ha større risiko på grunn av den kulturelle stress med å prøve å passe inn og miljømessige stress, som fattigdom og rasisme.
 • Barn stresset av sosiale og peer press er i faresonen. I tillegg til media fremme tynne modeller, barn involvert i fysiske aktiviteter som oppmuntrer tynnhet, som cheerleading, turn, ballett, skøyter, løping, og bryting, kan føle seg ytterligere press. Dette kan forklare nye rapporter om gutter opplever spiseforstyrrelser, som sletting, ved hjelp av avføringsmidler, og slanking i håp om å bli bedre idrettsutøvere.
 • Barn som har dietter var begrenset eller sterkt kontrollert av foreldrene kan være lurt å gjøre opprør. Forbudt barna til å spise sukkerholdige og fettrike snacks de ser på TV-reklamer og på sine venners hus kan ha en boomerang effekt. De vil ha dem så mye at de vil overspise når de kan få sine hender på dem, og starter en usunn forhold til mat i tidlig alder.
 • Barn som er overvektige i ung alder eller er opptatt av slanking er i faresonen, også. Barn så unge som 6 år er allerede klar over slanking, og de ​​som allerede er overvektige har større risiko for å utvikle spiseforstyrrelser. Et mønster av slanking kan føre til overspising.
 • Barn som føler seg engstelig og stresset kan også bli deprimert. Emosjonelle eller psykologiske problemer kan gå hånd i hånd med spiseforstyrrelser. Faktisk er depresjon og spiseforstyrrelser slik tett knyttet sammen som enten en kan skape den andre. Anger, impulsiv atferd, og familie eller peer konflikter er andre følelsesmessige problemer som kan mate en spiseforstyrrelse. Så kan stressende livshendelser, som å flytte til en ny skole, eller ikke gjør fotballag om det var barnets overordnede drøm.

Spiseforstyrrelser: hvordan du kan redusere barnets risiko

Som forelder kan du skape den rette hjemmet for å minimere en opptatthet med mat og kropp størrelse som kan føre til en spiseforstyrrelse:

 • La barna vet er tynne modeller og skuespillere ikke realistiske idealer.
 • Styrk barnas selvfølelse ved å la dem vet at du elsker dem for hvem de er, ikke hvordan de ser ut.
 • Forberede og spise næringsrike måltider som en familie, plan familie mosjon og friluftsliv.
 • Unngå å lage negative kommentarer om din egen kropp eller besatt om slanking.
 • Lær barna om god ernæring, slik at de vil være i stand til å gjøre smarte valg.
 • Ikke la maten bli en kamp mellom deg og barna, la dem ha en viss kontroll over hva de spiser.

Bare fordi barnet ditt kan være i ett eller flere av de høyrisikogrupper betyr ikke en spiseforstyrrelse er uunngåelig. Ved å sette et sunt eksempel selv og forstå presset barna ansikt, du gjør barnet mindre utsatt.

Lær mer i barnas helsesenteret.