Evb

Er ADHD medisiner overprescribed?

Enten å behandle barn med ADHD medisiner er et kontroversielt tema. Les hva ekspertene mener.

Everyday helse: Tror du at Ritalin (metylfenidat) og ADHD meds generelt overprescribed? Hvorfor eller hvorfor ikke?

Stephanie Sarkis, PhD ( stephaniesarkis.com )
Rådgiver, coach, Boca Raton, Florida, forfatter av pengene dine: A Guide to Personal Finance for voksne med Attention Deficit Disorder (2009) og ADHD: En guide for nydiagnostiserte (mai 2011)

Studier viser at barn som ikke er medisinert for ADHD har en seks ganger høyere rate av rusmisbruk enn barn som er medisinert for ADHD. Faktisk barn som er medisinert for ADHD har like lav sats av rusmisbruk som barn uten ADHD. Når du har ADHD, har du et lavt nivå av et kjemisk stoff i hjernen som kalles dopamin. ADHD medisiner bidrar til å bringe hjernens dopamin nivå opp til at av noen uten ADHD. Hvis du mangler et kjemikalie i hjernen din, vil du prøve å finne måter å erstatte det - det er der rusmisbruk kommer inn i bildet. ADHD medisinen hjelper fylle hjernens behov for dopamin, og dermed redusere sjansene for rusmisbruk i fremtiden.

Will Meek, PhD ( willmeekphd.com )
Rådgiving psykolog; ansatte psykolog og direktør for rådgivningstjenester ved Washington State University, Vancouver, professor II, Portland State University, Portland, Oregon

Absolutt. Det finnes en rekke grunner [ADHD-medisiner er overprescribed]: Foreldre er desperat etter en løsning, har legemiddelfirmaer gjort en fantastisk jobb markedsføring av legemidler som et universalmiddel, og kultur har pathologized guttedagene, noe som gjør flere mennesker tror noe er galt med sønnen sin.

Rory Stern, PsyD ( thetruthbehindadhd.com )
Barn og foreldre coach, North Andover, Massachusetts

ADD / ADHD medisiner er kanskje den mest kontroversielle blant samfunnet når det kommer til diagnosen. Mange ser et barn som blir "dopet" for å kontrollere atferd og er rasende. Dette blir vanskeligere når vi legger i den generelle troen på at ADHD er en produsert betingelse for å bedre kontrollere uregjerlige barn. Den enkle sannheten er at vi må akseptere at ADHD er svært reell. Enten vi ser det som en medisinsk sykdom, diagnose, tilstand, eller bare forskjeller i hjernen, har dette forholdet en meget reell innvirkning på barn (og voksne). Når det er sagt, jeg tror at Ritalin er overprescribed, rett og slett fordi det er ofte den første-linje forsvar eller behandling anbefales å håndtere ADHD symptomer hos barn. Mens generell forskning tyder på at ADHD medisiner er den mest effektive behandlingen, må vi erkjenne at det er også den mest forsket behandlingsmetode. Disse medikamentene bør ikke være den første-linje forsvar eller behandling tilnærming. Det er mange alternativ, nondrug strategier som vi kan implementere og holde på plass for å behandle symptomer. Vanskeligheten her ligger ofte i det faktum at vi ønsker en magisk pille eller rask løsning på problemet. På baksiden, er Ritalin også underprescribed, fordi basert på anslått prevalens av tilstanden, vet vi at det er mange flere barn som er udiagnostisert og går ubehandlet. Jeg er ikke på noen måte noe som tyder på vi bruker Ritalin mer, og jeg er absolutt ikke godkjenne bruk av medisiner som behandling. Jeg mener bestemt at medisinering kan være en effektiv metode. Men jeg mer overbevist om at vi må vurdere og eksos alternative muligheter først, før du slår til medisiner som behandling for ADD / ADHD.

Lara honos-Webb, PhD ( visionarysoul.com )
Klinisk psykolog, Walnut Creek, California, forfatter av The Gift of Adult ADD og høre på depresjon: Hvordan Forstå smerte kan helbrede ditt liv

Jeg tror at Ritalin er overprescribed fordi familiemedlemmer ikke alltid utelukke mulige forklaringer på symptomene på ADHD før du prøver medisiner. For eksempel kan symptomer på ADHD være forårsaket av stress i familien, dårlig ernæring, trenger å lære grunnleggende studieteknikk, en ferdighet underskudd og derfor ikke betaler oppmerksomhet i klassen, eller når et barn er følelsesmessig opprørt eller engstelig. Jeg anbefaler at familier søker 12 økter med terapi før du evaluerer et barn for ADHD å utelukke og løse eventuelle underliggende stressfaktorer og problemer som kan gjøre et barn har konsentrasjonsvansker og oppfører seg i klasserommet.

Rhonda Pawlan, MS ( coachmerhonda.com )
ADHD og livet coach, Northbrook, Ill.

Jeg tror at ADHD er både overdiagnosed og underdiagnostisert, kanskje det samme gjelder for [forskrivning ADHD] medisiner. Medisinering er ofte regnet som den første linjen av behandlingen. Men jeg tror på en multimodal tilnærming. Piller ikke lære ferdigheter. Så, selv barn som er på medisiner for å hjelpe dem å fokusere bedre trenger å lære strategier. Når ADHD er ikke alvorlig, kan coaching alene være nok for barnet. Igjen, er hvert barn unikt og fortjener en vurdering av hva som kan eller ikke kan fungere best. Til slutt er det prøving og feiling.

Linda Aber ( lindaaber.com )
Sertifisert Theraplay gruppe spesialist; sertifisert familieliv pedagog, eier, Tac tics Resource Services, Montreal, Quebec

Poenget er når ADHD symptomer og atferd påvirker et barns liv, både hjemme og på skolen, faglig og sosialt, er det på tide å søke behandling. Det er viktig å arbeide med legen din for å finne den riktige ADHD medisiner og dosering nivå. Husk at målet med behandlingen er å fremme positive effekter, redusere symptomer som distractibility og impulsivitet, uten å forårsake noen bivirkninger.

Jodi Sleeper-Triplett ( jstcoach.com )
ADHD coach, Herndon, Virginia, forfatter av Empowering Youth With ADHD

ADHD behandling er ikke en størrelse passer alle. En skikkelig diagnose inkluderer et fullt batteri av psyko-pedagogisk testing og evaluering, etterfulgt av en diskusjon av konkrete områder som er vanskelige barnet står overfor. Det er ADHD behandlingstilbud som spenner fra medisinering, atferdsterapi, coaching og andre alternativer. Foreldre ønsker at barna skal lykkes, og etter diskutere verdien av tidlig intervensjon og behandling, de fleste foreldre er villige til å veie alternativene og gjøre informerte valg for å støtte sine barn med ADHD.