Evb

Enkle trinn for å berolige hæl smerter

Vanligvis vil hæl smerter forårsaket av plantar fasciitis gå bort - hvis du vet hva du skal gjøre. Du vil også ønsker å lære hvordan du kan forhindre at smertene kommer tilbake.

Plantar fasciitis er en fot tilstand der et band av vev i fotsålen blir betent, noe som fører til alvorlig hæl smerter. Smerten av plantar fasciitis kan være så ille at det gjør vondt å gå, langt mindre mosjon eller gjøre daglige aktiviteter. Men noen enkle endringer og forholdsregler hjemme kan bidra til å redusere smerter i hælene.

Plantar fasciitis behandling: tips hjemme

Hvis hæl smerter er å holde deg nede, skjemme bort føttene litt før de føler bedre igjen. For å lindre smerten av plantar fasciitis:

 • Bruk en ispose for å redusere hevelse, betennelse og smerter.
 • Ta en over-the-counter smertestillende, som ibuprofen eller paracetamol.
 • Hvile føttene ved å bo ut av dem så mye som mulig for et par dager når hælene er verkende.
 • Utøve dine føtter. Noen god fot flexing og strekker kan hjelpe strekke ut plantarfascien, og gjøre det føles bedre. Du kan få mer informasjon om stretching online fra European Academy of ortopediske kirurger.
 • Juster skoene dine med innlegg som løfter hælen og støtter buen på foten din.
 • Unngå å gå på ujevnt walking overflater.

Ice, strekking av plantarfascien, over-the-counter erke støtter, og anti-inflammatoriske legemidler er alle enkle måter å lindre smerte på egen hånd, sier Timothy C. Ford, DPM, direktør for podiatric residency program ved Jewish Hospital og St. Marys HealthCare i Louisville, Kentucky Som oftest vil du ikke trenger å besøke en podiatrist "med mindre det ikke i løpet av et par uker," sier han.

Plantar fasciitis behandling: andre behandlinger

Hvis disse forslagene ikke bidra til å lette hæl smerter, kan legen anbefale følgende behandlinger:

 • Iført en spesiell skinne om natten. Dette hjelper ved å opprettholde en liten strekning av plantarfascien mens du sover.
 • Fysioterapi
 • Tilpassede sko eller innlegg (orthotics)

For mer alvorlig hæl smerter, kan mer aggressive tiltak iverksettes:

 • Et skudd av kortison for å redusere betennelse. Dette kan være effektive, men har en tendens til å være smertefull.
 • Ekstrakorporale sjokkbølge terapi, i hvilke ytre sjokkbølger er rettet til de betente områdene av plantar fascia. Suksess med denne prosedyren har vært blandet, og det har en tendens til å fungere best med plantar fasciitis pasienter som er også løpere.
 • Forskjellige kirurgiske prosedyrer. Dette er vanligvis en siste utvei behandling, og bare hvis smertene er der fortsatt etter mange måneder med andre behandlinger.

Plantar fasciitis: Forebygging

Det er mange triggere for plantar fasciitt, ​​så det er viktig å lære hvordan du kan redusere din risiko. Å være overvektig setter ekstra press på føttene, så å miste vekt er en god ide hvis du sliter med hæl smerter.

De skoene du slitasje kan også gjøre en stor forskjell i hvordan føttene føles, så beskytte føttene og hæler med sko som gir god støtte i buen og en bred, stabil hæl. Ikke ha utslitte sko, erstatte dem når det er merkbar slitasje på sålen. Også, ikke gå barbent på hardt underlag.

Øvelsen vil også påvirke plantar fascitis. Varm alltid opp, og aldri rush inn i en ny aktivitet - ta deg god tid, og la musklene venne seg til øvelsen. Og investere i et par polstrede joggesko, som bør skiftes regelmessig.

Heel smerte er absolutt en plage, men ikke la det stoppe deg i dine spor. Gjenkjenne symptomer på plantar fasciitis, og gi føttene pausen de fortjener.