Evb

Endre løpet av din HIV-behandling

Din HIV behandling plan vil sannsynligvis endres over tid for å sikre at du får maksimalt utbytte av hva behandlinger du tar.

Det er mange grunner til at mennesker som lever med hiv og deres leger endre en HIV-behandling plan. Faktisk, i løpet av livet ditt med HIV, kan du bytte til ulike HIV-behandlinger flere ganger. De viktigste grunnene til dette er:

  • Å finne en HIV-behandling med færre bivirkninger.
  • Din HIV blir resistent, noe som betyr at HIV-behandling du tok ikke lenger vil jobbe med virus din.
  • Din virusmengde (mengden virus i blodet) går opp etter år med vellykket behandling.
  • Den HIV-behandling du tar blir giftig for kroppen din, forårsaker lever eller nyresvikt.
  • Du er gravid eller ønsker å bli gravid. "Enhver kvinne som er gravid bør behandles for å hindre overføring til barnet," sier HIV ekspert Brad Hare, MD, en assisterende klinisk professor i medisin og medisinsk direktør ved University of California, San Francisco Positive Health Program ved San Francisco Generelt sykehus, og legger til at det er spesielle HIV behandlinger som er godkjent for bruk under graviditet.
  • Nye HIV behandlinger eller regimer er utviklet som enten lettere å ta eller er mer effektive.

Målet er alltid å ha en HIV-behandling plan som holder virusmengde lav, CD4-tall (nivå av immunceller) høy, og opprettholder en god livskvalitet for den som lever med hiv. Leger er generelt tilbakeholdne med å endre en HIV behandling plan som fungerer - så når de gjør en endring, er det vanligvis for å hjelpe deg å holde sunnere lenger.

"Den moderne regimer som vi bruker nå synes å være svært effektiv på å holde virusmengde usynlige, holde viruset under kontroll," forklarer Dr. Hare. "Hvis den enkelte kan opprettholde en langsiktig tilslutning til regimet og ingen toksisitet videreutvikle, er det ingen grunn til å endre. Et behov for å endre er ikke uunngåelig. "

I tillegg endrer HIV behandlinger er ikke så vanlig som det en gang var, sier Hare. Han forteller at noen av hans pasienter har blitt vellykket å ta de samme HIV-behandlinger for 14 eller 15 år, selv om nasjonale data viser at selv folk som har HIV-behandling er vellykket må kanskje endres i løpet av syv år med å starte sin behandling.

En grunn leger er forsiktige med å endre HIV-behandling er at når noe nytt behandlingsregime begynner er det alltid risiko for bivirkninger eller toksisitet, sier Hare - problemer som kan føre til enda en endring i HIV-behandling.

Skiftende natur av HIV behandling levering
Hare bemerker at farmasøytiske selskaper jobber hardt for å utvikle kombinerte terapi piller slik at pasientene kan bare ta en pille om dagen i stedet for to eller flere. Den anbefalte tilnærming til antiretroviral terapi er å ta en kombinasjon av tre hiv-behandlinger fra blant fire klasser av narkotika. Dette er kjent som høyaktiv antiretroviral behandling (HAART).

"Generelt vil de fleste HIV-behandling er kombinasjoner av forskjellige regimer. Noen ganger kommer de i forskjellige piller og noen ganger de er kombinert i én pille. Det er fullt mulig å få en hel diett av tre medisiner i en pille, "sier Hare. Dette er gunstig for pasientene fordi det gjør tilslutning enklere og kutter ned på bekostning av co-betaler for de med privat forsikring.

Rolle HIV ekspert
Beslutninger om å endre HIV behandling - når og hvordan du endrer dem - er komplekse. Hare anbefaler å oppsøke en HIV-ekspert for din omsorg hvis det er mulig. Mange områder av landet - særlig distriktene eller medisinsk dekkede områder - ikke har bosatt HIV ekspert, men sentre som Hare forsøk på å gjøre opp for denne mangelen gjennom telemedisin, hvor medisinsk informasjon spres via telefon eller via Internett.

Å ta HIV medisiner som foreskrevet og sjekke inn med legen din for å overvåke laboratoriearbeid er viktige skritt du kan ta for å unngå en endring i HIV-behandling med mindre det virkelig er nødvendig for helsen din.