Evb

End-of-life avgjørelser for eggstokkreft pasienter

Snakke med din kjære om hvordan og hvor du ønsker å tilbringe resten av livet ditt vil bidra til å forberede alle for denne vanskelige tiden.

En eggstokkreft diagnose etterlater deg overveldet med følelser. Du kan føle deg sint, redd og forvirret - som ønsker å holde en positiv holdning, men som ønsker å være realistisk om prognosen. Avhengig av kreft stadium, din eggstokkreft prognose kan være dårlig. Vurderer og forbereder seg på slutten av livet bør ikke gjøre du føler at du har gitt opp, men heller at du skal føle fred og fornøyd med dine beslutninger.

Eggstokkreft: end-of-life omsorg valg

Hvis du kommer til et punkt der dine eggstokkreft behandlinger ikke lenger er vellykket og du velger bare palliativ (nyttig, men ikke-helbredende) behandling for å holde deg komfortabel, vil du også må velge hvordan og hvor du ønsker å være på slutten av sykdommen din. For kvinner med eggstokkreft, spesielt sent stadium eller tilbakevendende eggstokkreft, er det svært viktig å gjøre dine ønsker kjent.

Du og din omsorgsperson, familiemedlemmer og andre kjære bør diskutere alternativer. Du må finne ut hva som er best for deg, og hvordan og hvor du vil være mest komfortabel. Men du bør også vurdere egenskapene til dine kjære til å ta vare på deg og om de kan gi end-of-life omsorg som du trenger og fortjener.

Du kan velge å være på et sykehus eller et sykehjem anlegg, for å få livreddende behandling eller konstant tilsyn. Mange eggstokkreft pasienter ønsker å være hjemme. Hospice omsorg kan gis i hjemmet, så vel som i et sykehjem anlegg eller sykehus. Hospice tilbyr et medisinsk team av støtte, vanligvis med en sykepleier og sertifisert pleieassistent, som alle arbeider under tilsyn av lege. Hospice team inkluderer også en kapellan og en sosialarbeider å hjelpe deg, din omsorgsperson, og din familie.

Eggstokkreft: En personlig avgjørelse

Når legene har fortalt deg at behandlingen ikke lenger er mulig eller nyttig, er det på tide å finne ut hvordan du ønsker å håndtere situasjonen, og at beslutningen er en personlig en.

"Gjerne hos kvinner for hvem kjemoterapi er ikke lenger et alternativ, der kirurgi ikke kommer til å hjelpe sine kurs videre, så absolutt på det punktet hospice er en vurdering," sier Colleen Feltmate, MD, en gynekolog ved Brigham and Women Hospital i Boston og Dana Farber Cancer Institute Divisjon for gynekologisk onkologi. "Hospice blir nyttig for familien og utøvere."

Eggstokkreft: avgjørelsen

Når du velger din end-of-life omsorg støtte, tenke på hva som betyr mest for deg, og hva som vil gjøre deg mest komfortabel. Din beslutning avhenger også av hva slags støtte din familie kan tilby deg i sluttfasen av sykdommen din.

"Mye avhenger av støtte fra familien. Vi tror det ville være flott for folk å være hjemme med sine familier på slutten av sin sykdom, men mange familier kanskje ikke har evnen eller følelsesmessige behov for å ta vare på et familiemedlem som kommer til å dø, "sier Dr. Feltmate.

Hospice tilbyr støtte for både pasienter og pårørende, og vil lære dem omsorg ferdigheter de trenger for å tilby hjemme.

"Hospice gir utdanning slik at familier vet hva du kan forvente, slik at familier vet hvordan man skal håndtere ting når de kommer opp," sier Jane Cornett, MD, en lege med Hosparus of Louisville, et hospice organisasjon i Louisville, Kentucky

Dr. Cornett sier enige om å hospice omsorg betyr ikke at du har gitt opp eller blir negativ. Det bare kan være at aggressive omsorg vil ikke lenger hjelpe deg. Med god symptomkontroll at hospice kan tilby, sier hun, "[Ofte] finner du muligheten til å kjempe, å håpe, og å holde det gående når symptomene er under kontroll, og du føler deg bedre."

Eggstokkreft: planlegging gir fred

Diskutere og planlegging for end-of-life omsorg med omsorgsperson og kjære kan bringe en følelse av fred til denne vanskelige tiden. Du fortjener å ha tid med familien din, i full komfort og på et sted som du har valgt.