Evb

En smertebehandling ordliste

Når man diskuterer din smerte forvaltningsplanen, kan legen bruke ord som er ukjente for deg. Bruk denne ordlisten til å hjelpe deg å forstå den medisinske terminologien av kroniske smerter.

Når du arbeider med din lege for å diagnostisere kilden til smertene dine, vil det hjelpe å forstå terminologien som brukes for å beskrive både hvilke typer smerter du opplever kanskje og smertebehandling alternativer tilgjengelig for å behandle den.

Kronisk smerte ordliste

Ablativ kirurgi: Type kirurgi utført på deler av det sentrale eller perifere nervesystemet å hjelpe permanent lindre smerten ved å påvirke veier av nerver.

Akupressur: Komplementær medisin teknikk som bruker press på enkelte punkter langs kroppen til å hjelpe til med smertebehandling.

Akupunktur: Komplementær medisin teknikk som bruker små nåler settes inn i huden på bestemte punkter langs kroppen for å håndtere smerte.

Akutt smerte: smerte som kan være svært intens, men varer i bare en kort tidsperiode. Akutte smerter har også en diagnostisert årsak og blir bedre med behandling.

Adjuvant medisiner: Drug ikke primært konstruert for eller foreskrevet for å lindre smerter, men det har vist seg å hjelpe til med smertebehandling.

Allodynia: Et begrep som brukes for å beskrive smerten som oppstår en situasjon som vanligvis ikke forårsake smerte, som noe knapt berøre huden din.

Smertestillende: Medisinering spesielt utviklet for å behandle eller forebygge smerter.

Bedøvelse: Drug som forårsaker nummenhet.

Antidepressive: Medisinering vanligvis brukes til å behandle symptomer på depresjon, men også ofte foreskrevet for å behandle kroniske smerter, og noen av sine symptomer, for eksempel søvnløshet.

Anxiolytika: Medisiner som hjelper administrere angst og brukes også til å behandle smerte ved å oppmuntre musklene til å slappe av og dermed lindre smerten.

Biofeedback: Komplementær medisin teknikk som lærer deg å kontrollere kroppens ubevisste prosesser som pust og puls, som kan bidra til å lindre smerte.

Gjennombruddssmerte: smerte som oppstår plutselig eller som et resultat av en bestemt aktivitet.

Sentralnervesystemet (CNS): Body system som omfatter hjernen og ryggmargen, legen din kan nevne dine CNS når vi snakker om hvordan smerte oppstår eller årsaken til kronisk smerte.

Kronisk smerte: Smerte som fortsetter over mange måneder eller år, og kan bli verre med tiden. Kronisk smerte ofte vedvarer lenge etter en skade er leget, det kan være mindre eller ekstrem.

Komplementær medisin: Behandling som faller utenfor de vanlige medisinske tilnærminger. Komplementære medisin teknikker for smerte kan omfatte akupunktur, urter, kiropraktikk omsorg, og yoga.

Computertomografi (CT) skanning: Diagnostisk prosedyre, ved hjelp av X-ray-teknologien og en datamaskin, som kan brukes til å diagnostisere kilden til smertene dine.

Fibromyalgi: Tilstand som forårsaker smerter over hele kroppen, inkludert muskelsmerter og stivhet, tretthet er et annet vanlig symptom på denne kroniske smerter tilstand.

Hyperalgesia: Term å beskrive overdreven smerte følsomhet.

Hyperpathia: Term å beskrive en overdreven reaksjon på en smerte trigger, og smerter som fortsetter etter at smertene trigger er borte.

Magnetisk resonans (MR): Denne diagnostisk prosedyre, ved hjelp av magnetiske felter, radiobølger, og en datamaskin, kan anvendes for å bestemme kilden til smerten.

Muskelsmerte: Term å beskrive smerter og sårhet i musklene.

Nerve blokker: Smertebehandling teknikk som innebærer injisere en bedøvelse i nervene til nummen området og bidra til å lindre smerte.

NSAIDs: Ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som bidrar til å redusere betennelse og håndtere smerte, tilgjengelig i over-the-counter og reseptbelagte styrke.

Opioid: Medisinering klassen ofte foreskrevet for å behandle smerte, narkotika inkluderer kodein, morfin, fentanyl, og metadon.

Perifere nervesystemet: Dette systemet omfatter nervene i hele kroppen at videresende meldinger som smerte i SNS.

Perifer nevropati: smerte forårsaket av skade på eller noe unormalt med det perifere nervesystem.

Farmakoterapi: Medisinering-basert terapi.

Psykologiske tilnærminger: teknikker eller behandlinger som brukes i stedet for eller i tillegg til medisiner for å hjelpe deg med å håndtere smerte; typer terapi inkluderer biofeedback, avslapping, stress management, og kognitiv-atferdsterapi for å håndtere de følelsesmessige utløsere av smerte.

Rehabilitering: Behandling plan, ofte trener basert, som brukes til å hjelpe deg å gjenvinne funksjon eller lindre smerter forårsaket av en sykdom eller skade.

Reiki: Komplementær medisin teknikk som bruker milde press fra hendene for å oppmuntre "healing energi", og er ofte brukt til å behandle både akutte og kroniske smerter.

Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS): Smertebehandling teknikk som bruker små mengder strøm levert via elektroder plassert på huden.

Yoga: Komplementær medisin teknikk som utøver kropp og sinn med meditasjon, positurer, og puste teknikker som kan hjelpe håndtere smerte.

Behandlingen legen foreskriver vil avhenge av hvilken type smerte du opplever og hva som forårsaker det. Gjør deg kjent med denne listen over smertebehandling vilkår, og du vil være bedre forberedt på å diskutere de tilgjengelige alternativene for deg.