Evb

En ressurs guide til stop-smoking programmer

Hva bør du se etter i en røykeslutt program? er et personlig støttegruppe bedre for dine behov enn en telefon eller online program?

Noen røykere er i stand til å slutte å røyke på egenhånd, ofte med hjelp av stop-smoking hjelpemidler som nikotinplaster og hypnoterapi. Selv om du velger en gjør-det-selv-metoden, kan ha et støttesystem for å hjelpe deg gjennom utfordringene langt bedre sjansene dine for å sparke en vane for godt.

Mange synes det er nyttig å ha uformelle støttesystem til å stole på i løpet av sin innsats for å slutte å røyke. Men mens venner og familiemedlemmer kan gi støtte og oppmuntring, kan du også dra nytte av å bli en av de mange røykesluttprogrammer som har blitt opprettet for å hjelpe røykere sparke en vane. En tobakksforebyggende program kan hjelpe deg med å utvikle en bedre forståelse av hvorfor du røyker og lære deg måter å håndtere Nikotin tilbaketrekning og hvordan å motstå trangen til å røyke.

Typer av røykesluttprogrammer

Når du velger et røykeslutt program, først gi noen trodde til den type situasjon som vil fungere best i forhold til tidsplanen og plassering. Også vurdere hva slags miljø der du vil føle deg mest komfortabel. For eksempel, noen programmer hjelpe deg å slutte å røyke gjennom ansikt-til-ansikt-møter, andre bruker telefon eller Internett. En telefon eller online support program kan være spesielt verdifullt for noen som har problemer med å ordne transport eller barnepass for å delta på møter. Det kan også være svært nyttig for noen som reiser ofte, arbeider lange timer, eller gjør skiftarbeid. Her er litt informasjon som vil hjelpe deg å velge:

  • Telefonsupport å slutte å røyke. Denne type program er tilgjengelig over hele landet. Du kan ringe det nasjonale nettverket av tobakk opphør Quitlines på 1-800-QUITNOW for hjelp og henvisninger. Noen støtte linjer koble innringere med trente røykeslutt rådgivere, mens andre er først og fremst en henvisning kilde. Den europeiske Kreftforeningen tilbyr også henvisninger til telefon rådgivning gjennom sitt Røyketelefonen program, ringe 1-800-ACS-2345 for å finne en telefon rådgivning program i ditt område. Hvis du bruker en røykeslutt hjelpemiddel, kan produsenten gir gratis telefonsupport og rådgivning. Sjekk pakningsvedlegget som fulgte med produktet for mer informasjon.
  • Online programmer for å slutte å røyke. Disse kan inneholde informasjon, øvelser, en self-help guide, oppslagstavler, online ekspert rådgivning og interaktive funksjoner som chatterom og et brukerforum. De interaktive funksjonene kan være spesielt viktig, ettersom de oppfordrer gjensidig støtte og deling av erfaringer. Nettsamfunnet kan gi deg en virtuell støtteapparat. Sjekk ut Everyday helse er stop-smoking sentrum for å finne diskusjonsfora og blogger om røykeslutt.
  • Støtte grupper til å slutte å røyke. Disse er vanligvis ledet av en trenet røykeslutt rådgiveren. De fleste møtes til 06:56 økter. Gruppene gi støtte og oppmuntring til å hjelpe deg å slutte å røyke og endre røykevaner. Du kan lære av hverandres erfaringer, samt fra gruppeleder.
  • Nikotin anonym (nica). Denne selvhjelpsgruppe bruker 12-trinns program utviklet av Anonyme Alkoholikere (AA) for å hjelpe folk slutte å røyke. Det er et recovery program utviklet for å tilby omsorgsfull støtte og praktisk erfaring for folk å lære å leve uten å bruke nikotin. Møtene er åpne for alle som har et ønske om å slutte å bruke nikotin.

Hva du skal se etter i en støttegruppe

Mens Nikotin Anonym er en selvhjelpsgruppe støtte gruppe ledet av medlemmer, de fleste stop-smoking programmer har formelle ledere. Før han kom til en slik gruppe, spør om lederens opplæring og erfaring med røykesluttprogrammer.

Spør også om programmets suksess rate. Hvordan gjør støttegruppe måle suksess? Ikke mist motet, men hvis suksessraten synes lavt. Hvis programmet hjelper deg, så er det vellykket for deg, og det er det som teller.

Noen programmer er gratis eller, som Nikotin Anonymous, passerer en kurv for donasjoner for å bidra til å dekke utgifter. Andre tar et gebyr. Vær forsiktig, skjønt, hvis du blir bedt om å betale en svært høy avgift. Og være på vakt mot ethvert nettsted eller program som oppfordrer deg til å kjøpe et kommersielt produkt for å slutte å røyke. Vær skeptisk til eventuelle krav som lover umiddelbar suksess.

Finne riktig program for deg

Din helsepersonell kan være i stand til å anbefale en røykeslutt program i ditt område. Mange sykehus og medisinske fasiliteter tilbyr programmer. Snakk med arbeidsgiveren din, også, for å se om det gir henvisninger eller hvis din arbeidsgiver-forutsatt helseforsikring vil dekke kostnadene for et røykeslutt program. Andre kilder til informasjon omfatter offentlige biblioteker, statlige og lokale helsemyndigheter, helse messer, den europeiske Cancer Society, og European Lung Association.