Evb

En resept for vekttap?

Det er noen slankepiller som fungerer, men trolig ikke i den grad ville du liker. Lær om begrensninger og bivirkninger av fedme narkotika.

I flere tiår har folk brukt medisiner i et forsøk på å gå ned i vekt. Tilbake i 1947, var den første amerikanske Food and Drug Administration-godkjent legemiddel for vekttap desoxyephedrine, en metamfetamin som undertrykker appetitten. Tidlig fedme narkotika var amfetamin-baserte, bemerker Lona Sandon, RD, en talskvinne for det europeiske Dietetic Association. Det førte til alvorlige bivirkninger, inkludert hjerteproblemer.

Selv i dag, bare noen få effektive slankepiller er tilgjengelig fordi det har vært vanskelig å utvikle vekttap piller som ikke utgjør helserisiko. Det er en catch-22: Ethvert stoff som endrer din metabolisme - målet for mange vekttap produkter - vil ha noen form for bivirkning, forklarer Sandon.

Vekttap produkter: røde flagg

Minst tre høyprofilerte fedme narkotika har blitt trukket fra markedet de siste årene. I 1997 ble salget av fen-phen, en kombinasjon av narkotika fenfluramin og phentermine, stanset etter at det ble oppdaget at 30 prosent av pasienter som tar dette stoffet kombinasjonen kan ha alvorlige medisiner-relaterte problemer med sine hjerteklaffer.

I 2004 FDA forbød urte supplement ephedra. "Dette var et kosttilskudd som skulle øke hastigheten på stoffskiftet," sier Sandon. "Det var folk [på ephedra] som hadde slag, høyt blodtrykk og andre hjerte-problemer."

Den siste handling på et godkjent legemiddel involvert sibutramin (Meridia). Selv om det hadde vært tilgjengelig siden 1997, viste en ny studie at folk på Meridia hadde økt kardiovaskulær risiko, inkludert risiko for hjerneslag, og ikke miste nok vekt til å rettferdiggjøre disse mulige bivirkninger. I oktober 2010, etter anmodning fra FDA, sa Abbott Laboratories det ville slutte å selge Meridia i Europa. På samme dag, advarte FDA forbrukerne å unngå andre vekttap hjelpemidler som inneholder sibutramin, hvorav den ene ble solgt på nettet og feilaktig beskrevet som en 100 prosent urte produkt.

Vekttap produkter: den beste dietten piller tilgjengelig

Moderne fedme narkotika er laget for å hjelpe deg å miste vekt på en av to måter, sier Sandon. "En endrer hjernen budbringere som påvirker appetitten," forklarer hun. Sibutramin er et eksempel på dette. Den andre typen hindrer opptak av fett, målet om et stoff som heter orlistat. Fordi orlistat fungerer ved å blokkere ca 300 kalorier om dagen av fett fra å bli absorbert av kroppen din, er det som om du aldri spiste dem.

Orlistat er tilgjengelig over disk som Alli, en lav dose, kortsiktig versjon av stoffet, og under resept-styrke merkenavnet Xenical, som er markedsført for langsiktig bruk.

Andre fedme legemidler godkjent for kortsiktig bruk (et par uker) inkluderer følgende appetittdempende midler:

  • Phentermine (Ionamin)
  • Diethylpropion (tenuate)
  • Benzphetamine (Didrex)

Fortsett å lese side 2 av denne artikkelen.