Evb

En ny tilnærming til å leve med revmatoid artritt

Lever godt med RA er ofte et spørsmål om å håndtere fysiske og psykiske utfordringer. Oppdage den helbredende effekten av positiv tenkning.

"Mentalt du må endre måten du tenker - som var avgjørende øyeblikk meg", sier Ager "Det er en helbredende prosess, og jeg måtte gå gjennom en masse sinne.". Hun var sint at hun ikke kunne gjøre hva hun ville og kunne ikke være hvem hun ønsket å være.

På den tiden, alle hennes venner var på reise i utlandet og er involvert i en rekke sosiale aktiviteter, forklarer Ager. Som på en måte gitt motivasjon. Hun bestemte seg for å komme tilbake på henne medisiner og finne en måte å nyte livet. Etter noen måneder var hun "tilbake på bedringens vei," sier hun, føler deg frisk nok til å få en deltidsjobb undervisning.

For behandling, Ager tok det hun beskriver som massive doser av prednison for å redusere betennelse i kroppen hennes, og deretter startet på metotreksat, men endte opp med lungebetennelse som en bivirkning og vil aldri igjen være i stand til å ta det. Hun så forsøkt en rekke ulike medisiner - hydroxychloroquine (Plaquenil), infliximab (Remicade), og etanercept (Enbrel), bare for å nevne noen. For en eller annen grunn, de enten ikke virket eller mislyktes etter en tidsperiode.

Om to og et halvt år siden begynte hun å ta adalimumab (Humira), som hun fremdeles er på i dag, sammen med prednison. Hun gjør relativt godt, men har fortsatt dager da hennes revmatoid artritt symptomer rammet henne hardt og fort, for eksempel når hun nylig fløy fra sitt hjem i New York til Miami. Hun klatret inn i hennes taxi til flyplassen følelsen fint og var litt sår da hun kom til flyplassen. Etter den tid flyet landet i Miami, sier hun, "piloten oppfordret til en rullestol for meg - det kom på at rask og rasende."

Hvordan hun lever godt nå

Ager sier hun prøver å fokusere på gleden og gleder som livet kan bringe til å hjelpe henne med å komme gjennom de dårlige dagene og nyte de gode. Hun og mannen reiser til sitt hjem i Miami ofte, og de har nylig fått en valp, som de elsker å gå sammen. "Trening er virkelig utfordrende for meg, og jeg gjør det jeg kan," sier hun. Hun elsker å svømme, og hun rir en sykkel eller gjør aerobic øvelser når det er mulig.

Hun skrev også en bok om hennes reise med revmatoid artritt, Enemy Within, for å hjelpe mennesker med alle ulike typer indre kamp og utfordringer, ikke bare lever med revmatoid artritt.

"Jeg er på et sted nå hvor jeg beriket av mine kamper med denne sykdommen, og at jeg har blitt den personen jeg er, ikke til tross for sykdom, men på grunn av det," sier Ager. "Jeg tror jeg er en bedre person, en mer omsorgsfull person, og mer klar over andre menneskers behov."

Hennes hemmelighet å leve godt med revmatoid artritt symptomer er omfavne hvem hun er og hva hun har lært, kronisk sykdom og alle. "Det viktigste er aksept," sier hun. "Jeg måtte komme til et stadium der jeg sa, ok, jeg har denne kroniske sykdommen - Jeg kan enten bli deprimert om det og ikke har noen livskvalitet og ikke presse gjennom smerten, eller jeg kan stå opp og, ja, forventer smerte, men bare fortsette med det. "

Revmatoid artritt har lært Ager å være takknemlig for hverdagslige øyeblikk fordi, med denne sykdommen, kan de raskt tatt bort. Enten det er en tur nedover gaten, en spasertur gjennom parken, eller en fantastisk utsikt over havet, hun er takknemlig for hvert øyeblikk.