Evb

En grad og diabetes: college år med type 1

Å fortelle verden at jeg har diabetes

En av de vanskeligste utfordringene i å leve med type 1 diabetes er å snakke om det med folk jeg ikke egentlig kjenner så godt. Noen ganger vil jeg heller unngå det. Men å holde det faktum at jeg har diabetes en hemmelighet kan være et spørsmål om liv eller død. Hvis min glukose nivå faller uten forvarsel, folk rundt meg trenger å vite hvordan du kan hjelpe meg. Som en høyskole student, utgjør dette en utfordring. Jeg er stadig møte nye mennesker på nye steder, så la dem vet alle at jeg er diabetiker er nær umulig. Så hvordan velger jeg hvem jeg skulle fortelle, og enda viktigere, hvordan kan jeg fortelle dem?

Jeg har en standard rutine som jeg følger når jeg møter en professor for første gang. På den første dagen i klassen jeg prøver å få til rommet litt tidlig. Dette gir meg muligheten til å plassere meg selv på et sted som jeg er komfortabel med. Jeg chatte med de andre studentene som kommer inn, og hvis professoren er på gang, skal jeg lage små snakke med ham eller henne også. På slutten av klassen, jeg vanligvis vente for alle andre å dra, men hvis noen etternølere er igjen i rommet jeg egentlig ikke noe imot. Jeg skal nærme professor foran og presentere meg. "Hei, jeg er Cara. Jeg ville bare fortelle deg at jeg er diabetiker" er som regel hva jeg skal si. Jeg har alltid blitt møtt med noe annet enn godhet. De takker meg for å la dem vite, og lover å være forståelse hvis jeg har noen komplikasjoner som kan påvirke skolearbeidet mitt. Dette gjør meg alltid føles veldig bra fordi da jeg vet at jeg ikke trenger å bekymre deg for dem å gi meg en hard tid hvis jeg må forlate eller savner klassen for medisinske grunner.

Fortelle mine kolleger er litt vanskeligere. La noen jeg knapt kjenner at jeg er diabetiker er en veldig vanskelig situasjon. Hvis jeg ser på det fra deres perspektiv, jeg helt forstår. De vet egentlig ikke meg. Enhver person som jeg sier plutselig blir ansvarlig. Hvis noe skulle skje med meg, de trenger å snakke opp fordi de er klar over min tilstand. Det er en forferdelig mye press for å sette på noen. Vanligvis velger jeg folk som trenger å vite. Dette er vanligvis en person som kommer til å bli kjøring i en bil med meg, spise måltider med meg på skolen, går på klasse turer med meg, og henger ut med meg utenfor klasserommet. Alle som jeg tilbringer lengre perioder med må bli fortalt. Dette er vanligvis ikke et problem fordi de menneskene jeg har blitt velsignet med noen veldig støttende kolleger og klassekamerater. De forstår at informere andre om tilstanden min er for min sikkerhet.

Det kan føles litt vanskelig når du først begynner å fortelle mennesker du diabetiker. Men ingen nivå av forlegenhet er verdt risikoen for en misforstått medisinsk nødstilfelle. På toppen av det, kan fortelle folk være en fin måte å bygge opp et støtteapparat. Diabetes er en mentalt utmattende sykdom til tider, og emosjonell støtte er viktig for å overvinne den interne tretthet. Jo mer du snakker om det, jo mer komfortabel du føler. Det fungerte for meg. Jeg pleide å føle seg merkelig. Jeg trodde at å diskutere det ville gjøre folk ser på meg morsomt. Jeg tok feil. Nå er jeg helt trygg når jeg forteller folk at jeg har diabetes.

Friske barn: diabetes symptomer du kan gjenkjenne

Finne ut at barnet ditt har type 1 diabetes er en helt skremmende opplevelse. Jeg forstår fordi jeg så min mor gå gjennom den. Jeg ble diagnostisert noen dager før min 14-årsdag.

En forelder største bekymring er for helsen og sikkerheten til hans eller hennes barn. Diabetes symptomer er ofte vanskelig å legge merke til, og ærlig, de er ikke snakket om nok. Foreldre, med ingen familie historie med type 1 diabetes, ikke vil ha nok erfaring med sykdommen for å forstå hva som skjer med barnet sitt. Mine foreldre ikke forstår, og heller ikke I. Vi var ikke sikker på om type 1 var noe som jeg ville ha for alltid, eller noe jeg kunne bli kvitt. Vi ble sjokkert over å finne ut at jeg ville være insulinavhengig for resten av livet mitt.

Men det største spørsmålet på våre sinn var "Hvorfor hadde vi ikke sett dette komme?" Sannferdig, trakk vi av alle symptomene som skulle ha hevet røde flagg som indikatorer på noe ufarlig. La meg beskrive tre av de mest talende symptomer sett i barn utvikler type 1 diabetes.

Økt vannlating. Hvis barnet begynner å løpe på do oftere enn vanlig, ta hensyn. Grunnen til økt vannlating ligger i oppbygging av glukose i blodet. Nyrene jobbe overtid for å skylle dette overflødig glukose ut. Mine leger hadde fortalt meg at dette skulle ha vært den mest åpenbare tegn, men i ettertid tror jeg ikke det var. Jeg la ikke merke til meg selv kjører på do noe oftere enn vanlig. Jeg var fremdeles et barn, og jeg var ikke tilbøyelig til å ta hensyn til noe sånt. Hvis jeg måtte gå, jeg bare gikk.

Økt tørste. Dette symptomet går hånd i hånd med økt vannlating. Som nyrene ofte skylle ut overflødig glukose, utvikler kroppen et behov for mer vann for å unngå dehydrering. Dette var definitivt den mest merkbare symptom, og jeg begynte å anerkjenne det minst tre måneder før min diagnose. I løpet av mine strenge dansekurs, hadde jeg en ufattelig tørst at jeg rett og slett ikke kunne slukke. Jeg ville drikke tre, fire, og noen ganger fem flasker med vann i en enkelt klasse når to var vanligvis min grense. Det gjorde noen form for fysisk aktivitet svært ubehagelig. Les mer »

Essential diabetes forsyninger

Jeg bærer et arsenal av diabetes leverer overalt jeg går. For en type 1-diabetes, er dette en nødvendig vane som må utvikles snart etter diagnosen. Begrunnelsen for dette er advarende. Type 1 diabetes kan ta farlige svinger uten forvarsel, og det er viktig å være klar for noen alvorlige utfordringer som kommer sammen. Noe som jeg har lagt merke til om college livet er at det har en tendens til å gjøre dette preparatet vanskeligere. Jeg er stadig på farten og ikke har tid til å risikere å glemme det essensielle.

Når jeg drar til klassen i morgen, er det noen elementer som jeg trenger å ha i vesken min. Insulin er det primære nødvendighet. Jeg administrere doser ved injeksjon med insulin penner, slik at jeg alltid må dobbeltsjekke at jeg en penn fylt med min korttidsvirkende insulin, og en penn fylt med min langtidsvirkende insulin. Jeg bærer den langtidsvirkende insulin med meg fordi det er tider at jeg ikke kommer hjem fra skolen i tide. Jeg må være i stand til å gi meg selv mine injeksjoner hvor som helst, ikke bare hjemme, slik at jeg alltid huske å ta med en håndfull nål tips med meg også. For lengre turer når jeg planlegger å reise lenger bort fra hjemmet, minner jeg meg selv til å ta med en ekstra penn eller to. Jeg har hatt ganger hvor stempelet i pennen som jeg bruker blir sittende fast og vil ikke presse ut insulin. I sånne situasjoner er det godt å ha en backup.

Etter strømpe opp på insulin, jeg alltid sørge for at jeg har min glukose meter, en flaske med teststrimler, min poker, og en liten pose med lansetter. Selv om du forlater huset tenkt å komme rett tilbake, må du ha dette med deg. For det første er det en god idé å teste med måleren din før du forlater huset. Dernest, du vet ikke hvor du kan ende opp med. En siste liten endring i planene kunne holde deg borte fra hjemmet lengre enn du forventet, og plutselige oppturer eller nedturer kunne presentere et potensielt farlig problem hvis du ikke er i stand til å teste på stedet. Hvis du er som meg, en person med en alvorlig vane å glemme alt og alt viktig, bør du ha flere glukosemålere på forskjellige steder. Holde en i vesken, en i bilen, og en på et nattbord er en god måte å sørge for at du ikke noen gang vil være uten en.

Emergency behandlinger for lavt blodsukker er også nødvendigheter, en som kan være den avgjørende faktor mellom liv eller død. En glukagon kit er et livreddende element brukes til å behandle ekstreme nedturer. Du bør huske å ta med dette settet til seg oppmerksomheten til dine venner og familie slik at de vet hva de skal se etter i tilfelle en nødsituasjon. Du bør også ha en tube med Insta-glukose eller kake ising, en tube med glukose tabletter, og en snack pakke å behandle lows.

Det kan virke som mye. Diabetes forsyninger er klumpete og stor i mål. Men risikoen for ikke å være forberedt når du er borte fra hjemmet ikke er verdt det. Det har vært tider da jeg har opplevd alvorlige nedturer i midten av en høyskole klasserommet, så langt fra noe sted hvor jeg kan kjøpe mat. Jeg trenger å være klar til å trekke en matbit ut av vesken min i midten av leksjonen. Det er frustrerende til tider, men å være forberedt har tillatt meg å administrere de hardere delene av sykdommen min i ethvert sted og til enhver tid. Les mer »