Evb

En fysisk eksamen kan oppdage tegn på et slag

Etter å ha sjekket dine vitale tegn, leger vil undersøke deg på en rekke måter. Å ha en fysisk eksamen er utgangspunkt for neste skritt, blant annet viktig bildebehandling og blodprøver.

Hvis innsatspersonell mistenker et slag, må legene på sykehuset jobber raskt for å gjøre sin diagnose og starte behandling for å gjenopprette blodstrømmen til hjernen.

Diagnostisering slag: viktige spørsmål du vil bli bedt om

Legen undersøker du vil begynne med å spørre noen spørsmål for å se hvordan du reagerer og hvordan sammenhengende du er, vil da spørre om din medisinske historie og / eller livsstil å lete etter faktorer som kan være ansvarlig for et slag, inkludert høyt blodtrykk, hjertesykdommer, eller diabetes.

Du vil også bli spurt om dine symptomer, eventuelle senere operasjoner eller prosedyrer, og hvis du har en historie med migrene eller anfall.

Diagnostisering slag: den fysiske eksamen

En full fysisk eksamen vil tillate legen å se om kroppen reagerer slik den ville gjort hvis du var å få slag.

Kontrollere dine vitale tegn omfatter medisinske ABCs:
  • Airway. Legen din vil sjekke for å være sikker på at du kan puste lett og at kablene dine luftveier.
  • Puste. Legen din vil sjekke for å være sikker på at du puster på en normal hastighet på 12 til 18 åndedrag per minutt.
  • Sirkulasjon. Legen din vil ta pulsen, som skal ligge mellom 60 og 80 slag per minutt.
Som en del av den fysiske eksamen, vil legen også:
  • Utføre en synsundersøkelse for å se om det er noen hevelse i synsnerven, som kan være forårsaket av trykket bygger seg opp i hjernen fra et slag, og for unormale øyebevegelser eller reflekser.
  • Undersøke nakken for å lytte til carotis for en bruit, en støy som indikerer oppbygging og en potensiell blokkering i arteries.
  • Ta blodtrykket for å se om det er høyere enn normalt (over 120/80 mm).
  • Ta kroppstemperaturen for å se om det er mellom 97,8 og 99,1 grader Fahrenheit.
  • Lytt til ditt hjerte og lungene for noe unormalt.

Andre tester under fysisk eksamen vil sjekke dine reflekser, styrke, koordinasjon, og din følelse av berøring. Alle disse tingene er ofte påvirket av skaden gjort til hjernen på grunn av et slag, så noe unormalt i dine reaksjoner kan tyde på at et slag har oppstått.

Den fysiske undersøkelsen vil også inkludere en rekke spørsmål for å sjekke for eventuelle verdifall til tale, hukommelse og forståelse.

Diagnostisering hjerneslag: neste trinnene

Etter en fysisk undersøkelse, er en rekke andre tester vanligvis utført for å diagnostisere hjerneslag, og for å avgjøre hvilken type slag du kan ha hatt. iskemisk og hemoragisk slag behandles forskjellig, så legene må forstå årsak og type hjerneslag i For å behandle det på riktig måte. Blodprøver og bildebehandling tester kan følge den fysiske eksamen.

Dersom du opplever eller har opplevd slag symptomer, er det ekstremt viktig å søke legehjelp, uansett hvor redd du er for hva resultatet kan bli. Et hjerneslag er ikke noe å ta en "vente og se" holdning om og, spesielt i tilfelle av et slag, er det bedre å være safe than sorry.

En rask fysisk eksamen kan gi legen nok informasjon til å vite om ytterligere tester og behandling er nødvendig fordi et slag er mistenkt eller hvis symptomene kan tilskrives noen annen sykdom.