Evb

En forelder guide til invasiv gruppe A streptokokker infeksjoner

Strep infeksjoner er vanligvis ikke alvorlig, men i sjeldne tilfeller kan de utvikle seg til toksisk sjokk, kjøttetende sykdom, eller død. Everyday helse er medisinsk direktør forklarer hvordan du kan beskytte barnet ditt.

De tragiske og plutselige dødsfall av 12-åringen Rory Staunton og 2-årige Sean Sweetman fra hva legene mener er invasiv gruppe A streptokokker infeksjoner er alle foreldres verste mareritt.

Begge barna var frisk en dag, og alvorlig, dødelig syk neste, på grunn av en felles og vanligvis veldig behandles bakterier.

Gruppe A streptokokker er oftest årsaken til strep hals, som vanligvis kureres med en rask runde med antibiotika. Noen ganger kan strep invadere hud, bløtvev, eller blodet, forlater kroppen utsatt for alvorlige og potensielt dødelige effekter, for eksempel toksisk sjokk eller nekrotiserende fasciitt.

Det er viktig å merke seg at disse tilfellene er sjeldne - for de millioner av mennesker smittet med streptokokker hvert år, bare 10.000 til 12.000 utvikle alvorlige problemer - men det er også viktig å vite hva du skal se etter og når du skal ta umiddelbar handling. Invasiv gruppe A streptokokker er en raskt progressiv sykdom: Ofte er det ikke noen distinkte røde flagg før infeksjonen har allerede avansert. Foreldre og leger kan gjøre alt riktig, men ting fortsatt kan gå galt.

Det beste er å være oppmerksom på og være årvåken. Lære familien om god hygiene (for eksempel hyppig håndvask), og alltid rene kutt og skrubbsår, uansett hvor små de vises. Finn ut skolens politikk på helseadvarsler. Etter min mening, bør foreldrene få beskjed hvis det er klynger av visse forhold i klasserommet, slik som magen influensa, øyekatarr, lus, strep hals, og hudinfeksjoner fra strep eller staph. Dette vil hjelpe deg å identifisere symptomer hos barna og å gripe inn tidlig når det er nødvendig. Hvis du mistenker det hele tatt at barnet har vært utsatt for strep og har en infeksjon, enten i halsen eller på huden hans, ring din barnelege.

Invasive strep røde flagg

De fleste sår hals og skraper vil løse uten problem, men du kan alltid ringe til barnelege kontor hvis du er bekymret. De fleste legekontorer har en sykepleier eller lege på vakt 24 timer i døgnet, kan nås på telefon, for å svare på foreldrenes spørsmål. De kan fortelle deg hva du skal gjøre hjemme og når du trenger å bli sett.

Hvis barnet ditt har en sår hals, men er ellers fine (ingen feber, oppkast, magesmerter eller utslett), kan du vanligvis vente en dag eller to for å se barnelege. Men hvis barnet ditt har en dårlig sår hals sammen med feber, magesmerter, oppkast eller utslett, er det en god idé å ha dem sett før heller enn senere. Samme gjelder for et sår som ser infisert.

Andre røde flagg er:

En sår hals som...

 • Er ikke lett lettet av over-the-counter smerte medisiner
 • Varer i mer enn noen få dager
 • Forårsaker barnet ditt til å snakke i en dempet stemme

Eller et sår som...

 • Er dypt eller ikke vil stoppe blødninger
 • Utvikler rødhet rundt kantene
 • Sluk pus
 • Blir mer smertefullt over tid
 • Er ikke healing

Hvis din barnelege er ikke tilgjengelig for å løse disse symptomene, ta barnet til en lokal walk-in eller øyeblikkelig hjelp klinikken. Jeg jobber i en øyeblikkelig hjelp, og vi ser barn med sår hals og infiserte sår hele tiden. Noen apotekkjedene nå har walk-in klinikker i tillegg.

Hvis barnet skulle bli virkelig syk, noe som betyr at hun er sløv, forvirret, svimmel, oppkast, eller har høy feber og / eller sterke smerter, gå rett til legevakten. Hun vil kreve et høyere omsorgsnivå enn en walk-in klinikk eller pediatrisk kontor kan gi.

Kommunisere med barnets lege

Når man snakker med barnelege, være forberedt på å oppgi følgende informasjon:

 • Når barnets symptomer begynte
 • Hvordan barnet ditt har oppført
 • Hvis barnet ditt har feber, hvor høyt det er (alltid ha et termometer for hånden)
 • Om hun har vært å spise og drikke normalt
 • Om hun har vært urinering normalt
 • Hva slags medisiner du har vært å gi barnet ditt hjemme og den spesifikke dose

Husk: Du er ditt barns beste talsmann. Symptomer på strep er ikke alltid åpenbar - de tidligste tegnene er generelt sår hals, feber, muskelsmerter og kvalme - så legene kan først diagnostisere det som influensa eller et annet virus. Men du kjenner barnet ditt bedre enn noen. Hvis du tror noe ikke er riktig, la legen vite. Eller hvis du tror at medisinsk personell ikke hører eller ta din frykt, si det.

Stol på instinktene dine, og ikke vær redd for å si ifra hvis du tror noe ikke legge opp. For eksempel, hvis legen din diagnose er en kald, men barnet ikke har en rennende nese eller hoste, stille spørsmål: Kan det være en annen forklaring på hans oppførsel? Tror du hans symptomer kan være relatert til hans hud tilstand? Skal vi sjekke blodprøver, som en komplett blodprosent, for å sikre at det ikke er mer alvorlig? Burde ikke du gjør en kultur for mitt barns sår? Når bør jeg komme tilbake til ER hvis han ikke blir bedre?

For et par år siden, var jeg bekymret for noe angående min sønn. Jeg prøvde å forklare mine bekymringer med legen sin, men til slutt, jeg tror ikke han tok meg på alvor. I stedet for å forlate nedpakket, fortalte jeg ham hva jeg følte. Når jeg påpekte problemet, erkjente han det og ba om unnskyldning, og nå har vi et godt forhold.

Du bør aldri være ubehagelig å snakke med legen din eller ditt barns barnelege. Du kan ikke alltid liker det hun har å si, men du bør ikke føle seg som om hun ikke er "høring" deg, eller at du ikke kan stemme dine bekymringer. Hvis du gjør det, er noe galt.

Mallika Marshall, MD, er medisinsk direktør for Everyday Health og praktiserende lege ved Massachusetts General Hospital Chelsea Haster Care Clinic. En veteran TV korrespondent, har Dr. Marshall vært en vanlig medisinsk bidragsyter for CBS 'The Early Show og CBS Evening News. Hun er for tiden en medvirkende medisinsk reporter for New England Cable News. Følg Dr. Marshall på Twitter på

Artikler