Evb

Ekte menn og vekttap

Forskjeller mellom menn og kvinner kan være mer oppfatning enn virkeligheten. Forstå hvorfor menn kan spise mer når de diett, men skal fortsatt gjøre de samme smarte valg.

Menn og kvinner vet at de har forskjellige diett preferanser. Men når det kommer til vekttap, finne en diett som fungerer for menn kan virke mer utfordrende enn den faktisk er. Bare fordi menn har en tendens til å spise mer kjøtt og stivelse mens kvinner er mer sannsynlig å spise mer frukt, betyr ikke det kan ikke være et møte i sinn.

Vekttap for menn: ernæringsmessige behov

Mens alle voksne oppfordres til å spise mer sunt og gå ned i vekt, dietter for menn annerledes enn for kvinner i delvis fordi menn kan spise flere kalorier og protein enn kvinner. En manns dietten tillater 400-600 flere kalorier per dag enn kvinner som har tilsvarende fysisk aktivitet vaner. Daglig kalori krav for menn 31-50 år er: 2200 kalorier hvis stillesittende, 2400 til 2600 hvis moderat aktive, og 2800 til 3000 kalorier om aktiv.

Siden protein krav er basert på kroppsvekt (du trenger ca 0,36 gram per kilo), inkludering av mer protein i en manns diett "er fordi menn har en tendens til å være større enn kvinner", forklarer ernæringsfysiolog Naomi Reyes, RD, av Temple University Center for Obesity Research in Philadelphia. Men, legger hun til, "Vi får rikelig med protein her i Europa."

Vekttap for menn: hva er den beste dietten

Akseptert visdom er at siden menn liker å spise mye kjøtt, bør de være på en lav-karbo diett. Dette er ikke nødvendigvis tilfelle - menn gjør like godt med dietter som vektlegger spise mye av lav-fett, lav-kalori mat, sier Barbara Rolls, PhD, direktør for Laboratorium for studier av menneskelig ingestive Behavior ved Pennsylvania State University i University Park.

"Vi har gjort noen kliniske studier på menn og kvinner, og de utførte tilsvarende - menn som" Volumetrics '(en diett plan som fokuserer på å øke mengden av lav-kalori grønnsaker i en diett), fordi de kan spise så mye mat. Jeg tror menn spesielt engstelig av å spise små porsjoner ", forklarer Rolls. Nasjonale anbefalinger sier at menn bør spise ca to kopper frukt og tre kopper grønnsaker om dagen.

Nyere forskning har vist at å redusere kalorier er nøkkelen til vekttap, uavhengig av type diett du velger (low-carb, lav-fett eller Middelhavet). Dette gjelder for kvinner og menn. Nøkkelen er å finne sunn livsstil endringer en mann vil feste med, slik at han kan lykkes og holde vekten av.

Reyes sier slanking kan være lettere for menn enn kvinner når de bestemmer seg for å begå. "Så langt som forskningen går det ikke mye som skiller mellom menn og kvinner så langt som suksess, men anekdotisk jeg tror at menn har mindre av en følelsesmessig tilknytning til mat. Kvinner kan føle seg mer fratatt hvis de må kutte ut hele typer matvarer, »forklarer hun.

Vekttap for menn: å få din mann til å spise bedre

Griner vil ikke fungere, men å gi din mann med et velsmakende måltid kan gjøre utslaget, sier kostholdsekspert Donna L. Weihofen, RD, MS, ernæringsfysiolog ved Universitetet i Wisconsin Hospital og klinikker i Madison.

"Min mann er nå helt omgjort," Weihofen sier. "Han er å spise laks så mye mer enn rødt kjøtt nå. Jeg blandet svarte bønner med hamburger og han likte det bedre fordi det er fuktigere. Jeg tror at hvis vi er bare litt mer eksperimentelle med maten, og gjør det regelmessig, vil de liker sunt å spise mer. "

Å introdusere nye lav-kalori grønnsaker i ektefellens kosthold, antyder Rolls velger yngre grønnsaker, som er mindre bitter, og legge litt ost eller annen smakstilsetning for å gjøre grønnsaker mer smakfull. Legg mer grønnsaker generelt ved å øke andelen av grønnsaker i blandede retter som supper, stuinger, og gryteretter.

Det endelige utfallet er at forskjellene mellom menn og kvinner i vekt-tap arena kan være mer oppfatning enn virkeligheten. Begynn å koke opp noen smakfulle lav-fett, lav-kalori måltider og snart kan du nyte å miste vekt sammen.