Evb

Effektene av type 2 diabetes på kvinner

Kvinner opplever en rekke utfordringer som de arbeider for å kontrollere sin diabetes. Finn ut hvordan type 2 diabetes kan påvirke andre aspekter av din helse som du beveger deg gjennom livets faser.

I dag, nesten 10 millioner kvinner i Europa har type 2 diabetes. Denne typen diabetes er opptil fire ganger så sannsynlig å påvirke kvinner med afrikansk-europeiske, spanske-Latino, Europeisk-indisk og asiatisk-Pacific Islander avstamning som hvite kvinner. Mange mennesker er diagnostisert med type 2 diabetes i yngre aldersgrupper, med noen kvinner utvikler type 2 diabetes i tenårene eller tidlig i 20-årene. Og med stigende alder, går risikoen for at du får type 2 diabetes opp, også, spesielt hvis du ikke endrer noen av diabetes risikofaktorer du har kontroll over, som din vekt og fysisk aktivitetsnivå. Kvinner som får type 2 diabetes har større risiko enn menn av hjerte-og karsykdommer og blindhet, bare to av sykdommens komplikasjoner.

Hvordan type 2 diabetes rammer kvinner: de tenåringer og unge voksne år

Når hormoner svinge til handling ved starten av puberteten, kan blodsukkeret bli vanskeligere å kontrollere, og legger til frustrasjon av å lære hvordan å behandle diabetes. En kvinnes menstruasjonssyklus kan skape kaos med sine blodsukkernivået i tenårene og utover. Hormonnivået før og under menstruasjon kan gjøre diabetes ledelse vanskeligere i disse tider, selv etter at mensen blir regelmessig. Holde en journal for å spore regelmessige svingninger og humørsvingninger kan hjelpe deg å vite hva du kan forvente på en månedlig basis, og dele disse oppføringene med legen din kan gjøre henne til å gi deg bedre retningslinjer å følge på viktige tider av måneden.

Hvordan type 2 diabetes rammer kvinner: den reproduktive år

Diabetes kan ha en innvirkning på mange aspekter av en kvinnes helse i løpet av disse årene. Følgende er blant de viktigste sakene å gå over med din lege eller gynekolog:

  • Gjær infeksjoner. Kvinner med diabetes opplever ofte gjær infeksjoner fordi glukose i kroppen kan utløse en gjær overvekst. Når diagnosen, kan en soppinfeksjon lett behandles, ofte med over-the-counter rettsmidler.
  • Prevensjon. Når du velger et prevensjonsmiddel, husk at p-piller kan øke blodsukkernivået. Ifølge den europeiske Diabetes Association, kan risikoen for komplikasjoner fra diabetes øker hvis du bor på p-piller for et år eller mer. Andre alternativer kan være bedre for deg.
  • Vaginal endringer. Noen kvinner opplever endringer i sin seksuelle helse. Nerveskader av diabetes kan føre til tørrhet i skjeden og problemer med å bli seksuelt opphisset. Ved hjelp av smøremidler og får diabetes under kontroll kan hjelpe.
  • Graviditet. Kontrollere blodsukker er viktig for å unngå komplikasjoner som høyt blodtrykk, samt fosterskader eller en baby med for høy fødselsvekt. Noen kvinner som ikke har diabetes utvikler en form som kalles svangerskapsdiabetes mens de er gravide. Mens 90 prosent av kvinner som utvikler svangerskapsdiabetes opplever at deres blodsukkeret går tilbake til sitt normale nivå etter fødsel, vil 5 prosent av kvinnene utvikle type 2 diabetes og 15 prosent vil vise tegn på pre-diabetes på en post-levering innsjekking opp.
  • Infertilitet. Mange kvinner som har polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS, den vanligste årsaken til infertilitet, har også diabetes. Forskere har ikke funnet den eksakte forbindelsen ennå, men ser på rollen som insulin som en faktor.

Hvordan type 2 diabetes rammer kvinner: overgangsreglene år

Akkurat som hormoner under menstruasjon kan endre blodsukkernivået, perimenopause, den perioden hvor en kvinnes kropp begynner prosessen mot overgangsalderen, kan forårsake alvorlige blodsukkeret svinger i noen kvinner. Dette er også tiden da mange kvinner begynner å få vekt og blir mindre fysisk aktive, begge er risikofaktorer for å utvikle type 2 diabetes, eller gjør blodsukkerkontroll vanskeligere hvis du allerede har diabetes.

Starten på overgangsalder kan variere avhengig av hvilken type diabetes du har. Kvinner med type 1 diabetes har en tendens til å begynne overgangsalderen tidligere enn gjennomsnittet, og de med type 2, hvis de er overvektige, senere. Dette er et resultat av østrogen-nivåene synker langsommere.

Som du alder, er sannsynligheten for å få andre kroniske sykdommer relatert til diabetes øker, spesielt hvis din livsstil valg ikke har bedret seg.

Hvordan type 2 diabetes rammer kvinner: hva det betyr for deg

Å være en kvinne øker ikke sjansene for å utvikle type 2 diabetes, men kjønn kan påvirke utviklingen av sykdommen og hvordan kroppen din reagerer på det. Det er veldig viktig å prøve å redusere risikoen for å utvikle type 2 diabetes ved å holde optimal kroppsvekt, spise godt og trene. Og hvis du allerede har blitt diagnostisert med type 2 diabetes, de samme sunn praksis, sammen med å kontrollere blodsukkeret, vil hjelpe deg å unngå noen av problemene som kan oppstå som en følge av sykdommen og holde langsiktige komplikasjoner i sjakk.