Evb

Earache: er det en kald eller en øreinfeksjon?

Smerter i øret kan være forårsaket av en kald, en ørebetennelse, eller begge deler. Læring årsaken til øreverk vil bidra til å bringe deg sårt tiltrengt avlastning.

Som om hoste, nysing og rennende nese var ikke nok, vondt i øret, også. Avgjøre om smerte er et symptom på en forkjølelse eller en øreinfeksjon er viktig å få riktig behandling. Ikke sikker på hvordan du skal finne ut av det? Begynn her.

Når kaldt symptomer inkluderer en øreverk

"Med en kald, kan du få øresmerter fordi trommehinnen blir betent av virusinfeksjon," sier Richard Rosenfeld, MD, MPH, talsmann for European Academy of Øre Head and Neck Surgery og professor og leder av Øre ved State University av New York i Brooklyn.

Kjedelig, skarp, eller brennende øreverk vil gå bort med kulden. Siden forkjølelse er forårsaket av virus, er det beste du kan gjøre behandle kaldt symptomer og vente ut infeksjon. Paracetamol (Paracet) eller ibuprofen (Motrin, Advil) kan bidra til å lette din øreverk.

Men hos noen mennesker, spesielt hos barn under 8 år og voksne som røyker, oppstår en ny infeksjon inne i øret når bakterier forårsaker pus og væske til å fylle opp plassen bak trommehinnen.

Dette scenariet staver ørebetennelse. På mange måter kan det være lik de øreverk symptomer på forkjølelse, bortsett fra smertene er sannsynlig å være skarpere og kom mer plutselig.

Earache grunn av ørebetennelse

Legene kaller en øreinfeksjon akutt otitis media (AOM). Tegn på at du har en øreinfeksjon snarere enn en øreverk grunn av en forkjølelse er:

 • Pain går ikke bort med de andre forkjølelsessymptomer.
 • Hørselen er sløvet. "The hørselstap med en øreinfeksjon er vanligvis mild - det er det samme som å sette en god øreplugg i øret," sier Dr. Rosenfeld.
 • Du kan fremdeles har feber.
 • Smerte er mer intense.

Mange øret infeksjoner er forårsaket av bakterier, og kan behandles med en antibiotikakur.

Hvis du har en ørebetennelse, kan du også:

 • Har problemer med å sove
 • Føler deg svimmel
 • Føler febrilsk

Diagnostisering en øreinfeksjon

For å finne ut om du har en infeksjon, vil legen bruke en otoskop for å se etter tegn på infeksjon inni øret som:

 • Svulmende trommehinnen på grunn av væske og puss bak trommehinnen, den væske bygge opp kalles "effusjon"
 • En trommehinne reagerer mindre fleksibelt enn normalt, og dette kontrolleres ved hjelp av en pneumatisk otoscope
 • Uklarhet i trommehinnen - "Vanligvis trommehinnen ser ut som et dusjforheng," sier Rosenfeld.
 • Noe tap av hørsel, men Rosenfeld sier at hørselstester er ikke nyttig for diagnostisering av ørebetennelse

Ørebetennelse etter behandling

Når du har fullført et kurs av antibiotika for å behandle ørebetennelse, kan du fortsatt har væske bak trommehinnen din. "En del av den naturlige historien til en øreinfeksjon er at du kommer til å ha litt væske igjen fra alt fra noen uker til noen måneder som en del av den helbredende fasen", forklarer Rosenfeld. Hvis et par måneder har gått, og du fortsatt har problemer med hørselen, må du snakke med legen din om hørselstester.

Øreverk vil ikke vare evig, og du kan håndtere smerten å få noen lettelse. Et besøk til legen vil hjelpe deg å finne ut hva som forårsaker øreverk - og om det er noe mer du kan gjøre for å lindre smerten.