Evb

Dukan dietten

Spioneringen som den franske atkins dietten, har Dukan dietten en kjendis følgende og lover raskt vekttap uten å telle kalorier eller holde styr på porsjonsstørrelser. Men er det sunt - eller riktig for deg?

Publisert i Frankrike for 10 år siden, den siste kjepphest kosthold, The Dukan Diet: 2 Steps å miste vekt, to trinn for å holde den av Forever av franske legen Pierre Dukan, MD, treffer europeiske butikkhyllene den 19. april, og er allerede tiltrekke en mye buzz. Dietten er alle raseri i Europa, med slike rapporterte kjendis fans som Kate Middleton og hennes mor, som er ryktet å være følge dietten å slanke seg for det kongelige bryllupet, og Jennifer Lopez, som angivelig fulgte Dukan Diet å felle henne baby vekt.

Vi spurte Everyday Health ernæringsfysiolog Kelly MacDonald, RD, å gjennomgå Dukan Diet. Her er hva du bør vite før du prøver det:

Dukan dietten: hva er det?

Ofte beskrevet som den franske versjonen av Atkins dietten, understreker Dukan Diet måltider som er høy-protein, low-carb, og lav-fett. Dietten er utformet slik at du ikke vil føle deg sulten - du kan velge mellom 100 ulike matvarer, og du har lov til å spise så mye av dem som du ønsker - og du trenger ikke å telle kalorier. Dens største trekkplasteret er dens pronto vekttap løfte: at du kan miste opptil sju til 10 pounds i de første fem dager - og holde dem utenfor.

Dukan dietten: hvordan fungerer det?

Dukan Diet har fire faser: Den første to lover en rask slanke seg, de to siste fokus på vedlikehold slik at du ikke få tilbake den vekten du har mistet.

 • Fase 1: angrepet handler om protein, protein, og mer protein. Du kan spise ubegrenset magert kjøtt, fjærkre, mager skinke, innmat, fisk og sjømat, egg, og nonfat meieriprodukter (unntatt ingen OST). Denne fasen, i tillegg til de neste tre faser, krever også drikker seks kopper vann. Du kan også ta en 20-minutters tur hver dag. I denne fasen, og de to neste fasene, spiser du en og en halv ss havrekli daglig (Dukan sier det hjelper folk til å føle full). Du kan bo i denne fasen for én til 10 dager, avhengig av hvor mye vekt du ønsker å miste. Ifølge Dukan, de fleste bor i angrep fase i fem dager og mister 06:56 pounds.
 • Fase 2: cruise legger i grønnsaker, som rosenkål, aubergine og spinat, til kosthold. Dietten forbyr stivelsesholdige grønnsaker som poteter, mais, erter, bønner og linser. I denne fasen du veksler protein og ikke-stivelsesholdige grønnsaker med en protein-eneste dagen. Så du spiser måltider som kombinerer grønnsaker og protein en dag, så måltider som er protein-bare den neste, og så videre. I Cruise fase, du går i 30 minutter om dagen. Denne fasen varer til du når målet ditt i vekt.
 • Fase 3: konsolidering velkommen mer variasjon til måltider: en porsjon frisk frukt hver dag (unntatt for bananer, druer, kirsebær og tørket frukt), sammen med to skiver helkornbrød, og ett og et halvt gram av ost per dag, pluss to porsjoner av stivelsesholdige matvarer, som pasta og poteter, hver uke. Du kan også nyte to "feiring" måltider hver uke, der du kan spise hva du vil, så lenge du holder opp med én dag hver uke med å spise protein-bare måltider. I konsolideringsfase, du går i 25 minutter om dagen. Denne fasen er utformet for å hindre rebound vektøkning, den lengden du er på det avhenger av hvor mye vekt du har tapt. For hver kilo du kaster i de første fasene av Dukan Diet, opphold deg i konsolideringsfase i fem dager. Så hvis du har mistet 24 pounds, bør denne fasen vare i fire måneder.
 • Fase 4: stabilisering, som varer ubestemt tid, kan du spise hva du vil i seks dager, så lenge den sjuende dagen er protein-bare. Du får også opp havrekli inntak til tre spiseskjeer og gå i 20 minutter om dagen. Denne fasen er utformet for å hjelpe deg å opprettholde den vekten du har mistet.

Dukan dietten: sample-menyen fra angrep fase

Frokost:
8 oz nonfat yoghurt
Dukan havrekli Galette
Kaffe eller te med kunstig søtningsmiddel
Snack: 1 skive kalkun
Lunsj: 1 skive røkt laks, stek kylling med estragon og sitron
Snack: Hard-kokt egg
Middag: 8 oz grillet sverdfisk
8 oz nonfat ricotta

Dukan dietten: proffene

 • Rapid første vekttap kan motivere deg til å feste med planen.
 • Det er lagt vekt på å drikke mye vann.
 • Dietten understreker forbruker magre proteiner, noe som er sunnere enn høy-fett protein.
 • Etter den første fasen, grønnsaker er fremtredende.
 • Trene i 20 minutter om dagen er nødvendig

Dukan dietten: cons

 • Ikke ser på porsjonsstørrelser kan slå tilbake. "Å ha en all-you-can-eat mentaliteten er ikke det beste for å holde vekten av," sier MacDonald. "Jeg ser ikke hvordan seks dager av all-you-can-eat og en dag av ren protein ville selv ut for å opprettholde vekttap langvarig. "
 • Den første fasen shortchanges kroppen av hjerte-sunt fiber, fett og essensielle vitaminer og mineraler.
 • Rapid vekttap vil være mest vann og muskelmasse, noe som kan føre til dehydrering og kan være farlig, ifølge MacDonald.
 • Spiser alle kjøtt hele tiden kan bli dyrt.
 • Det er en mangel på variasjon, spesielt i protein-bare første fase, som kan bli monotont og føre folk til å slutte å følge dietten, bemerker MacDonald.

Dukan dietten: kortsiktige og langsiktige effekter

Selv om du kan se en rask innledende vekttap, vil det stort sett være fra vann, og senere fra muskelmasse. Du vil også sannsynligvis opplever tretthet, humørsvingninger og andre symptomer fordi dietten er så alvorlig mangler i karbohydrater. Næringsstoffer mangler kan skje i de første fasene når du forbruker noen grønnsaker og frukt og komplekse karbohydrater. De to første fasene også sårt mangler fiber, noe som kan føre til forstoppelse. Hvis du følger den høy-protein, low-carb diett av de to første fasene for lenge, en tilstand som kalles ketose kan stille i. Her tvinger en mangel på karbohydrater i kroppen til å bryte ned fett til energi, noe som kan føre til tretthet, dårlig ånde, og tørr munn, over tid, kan det skade nyrene og leveren.

"Min mening er at du skal føle deg sunnere, ikke trøtt eller syk, mens du prøver å gå ned i vekt", sier MacDonald. Fordi dietten ikke gir nok fiber, komplekse karbohydrater og frukt og grønnsaker, hun ville ikke anbefale det som et sunt vekttap verktøyet.