Evb

Du er hva du spiser

Tenk på stoffskiftet ditt som en motor drevet av mat. Akkurat som biler reagerer forskjellig på blyfri gass og diesel, våre metabolisms reagerer på hva vi spiser. "Når det gjelder stoffskifte, kan diett som fungerer for en person ikke fungerer for den neste", sier Mary Ellen Doukakis, en registrert kostholdsekspert med Clinical Nutrition Center i Denver. "Din reaksjon på protein, karbohydrater og fett avhenger av din individuelle biokjemiske makeup. Det er definitivt en fordel å vite hva som fungerer for deg. "

Prøv å gå lettere på karbohydrater. Mange av oss kan være i stand til å øke vår metabolisme ved å erstatte noen karbohydrater, blant annet brød og stivelse, med protein fra kjøtt, fjærkre og meieriprodukter, ifølge en studie publisert i juli 2003 utgaven av det europeiske Journal of Clinical Nutrition. Deltakerne var alle overvektige eller fete menn og kvinner med insulinresistens. Når de spiste en høy-protein diett-27 prosent protein, 44 prosent karbohydrater og 29 prosent fett-kvinnene i studien ikke bare tapt fettmasse, men også holdt mer lean mass (muskel) i løpet av 16-ukers studie periode. De som ikke miste så mye spiste en diett bestående av 16 prosent protein, 57 prosent karbohydrater og 27 prosent fett.

Så gi avkall på bagel for et protein-Laden eggerøre. Erstatte pasta salat med et stykke grillet kylling. Bare ikke kutte karbohydrater helt ut, eller du skal sette deg opp for andre helseproblemer, sier Dr. Goldstein. Sjekk ut www.ediets.com, som tilbyr måltid planer og oppskrifter fra Atkins og sonen, sammen med støtte grupper, kosthold dia-selskaper og en rekke andre motiverende ressurser. Kostnad: 5€ per uke.

For andre kan kutte ned på animalsk protein fungere bedre. I en 2003 ernæring studie presentert på en konferanse i European Diabetes Association, overvektige deltakere gjorde sine metabolisms mer effektiv ved å spise mer grønnsaker og frukt. Ved å gradvis kutte ut animalske produkter, inkludert kjøtt og meieriprodukter, og holde bruken av vegetabilske oljer er svært lav for seks måneder, så de i gjennomsnitt en 24 prosent forbedring i deres metabolske funksjon, sier Neal Barnard, MD, som er forfatter av Turn Av Fat Genes.

Unngå tradisjonelle kosthold mat. Glem de halvtykke matvarer og cottage cheese. De har en lav "termisk effekt", som refererer til hvordan kroppen konverterer kaloriene til kroppsvarme. Målet er å forbrenne mer kalorier og lagre mindre fett. Øke termisk effekt ved å spise høy-fiber matvarer rike på komplekse karbohydrater, ikke enkle karbohydrater som sukker. Spis et eple i stedet for en lowfat muffin. Pass på makaroni og ost i favør av bakte bønner. Ved å erstatte 10 prosent eller mer av måltidet med fiberrike matvarer, vil du forbrenne mer kalorier i flere timer, sier Dr. Barnard.