Evb

Drevet til vanvidd av bipolar lidelse

Hvis du synes det er vanskelig å konsentrere seg, kan kontrollerende humørsvingninger hjelpe. Det er også noen tips du kan bruke for å redusere stress, få mer søvn, og holde orden.

Mangel på konsentrasjon er et vanlig symptom på bipolar lidelse. Personer med bipolar lidelse finner de lett distrahert eller føler seg fortapt og forvirret om de er hjemme, på jobben eller på skolen.

Å være ute av stand til å konsentrere seg kan være et problem fordi det gjør det vanskelig for personer med bipolar lidelse å utføre oppgaver som å handle mat eller forberede måltider, eller for å nyte aktiviteter som å spille et spill eller ser på TV. Unge mennesker med bipolar lidelse kan ha problemer på skolen eller når studere eller lese. Symptomet kan også sette person med bipolar lidelse i fare for skade - ulykker skjer når folk ikke betaler oppmerksomhet.

Distrahert av humørsvingninger

Personer med bipolar lidelse opplever humørsvingninger - de går fra episoder med svært høy energi til ekstreme nedturer av depresjon. Når deprimert, folk ofte ikke konsentrere seg så godt. De kan ha problemer med å tenke og ta beslutninger. Nesten alt kan bli en distraksjon når de er nede.

Nøkkelen til bedre konsentrasjon og unngå distraksjon er å kontrollere humørsvingninger. Bipolar lidelse er ofte behandlet med stemningsstabiliserende medisiner. Det er viktig at personer med bipolar lidelse som er på medisiner ta dem som foreskrevet.

På samme tid, er det mulig at medikamentene kan bidra til oppmerksomhet problemer. Visse medikamentene har vist seg å gjøre det mer vanskelig å konsentrere og å lære. Personer med bipolar lidelse bør snakke med legen sin hvis de finner er deres medisiner gjør deres evne til å konsentrere verre. Deres lege kan være i stand til å justere medisiner for å løse problemet.

Mangel på søvn og stress kan påvirke konsentrasjonen

Folk kan også miste sin evne til å konsentrere seg når de er ekstremt sliten, og mennesker med bipolar lidelse kan ha problemer med å sove, særlig hvis de er i en deprimert tilstand. Hvis du ønsker å forbedre konsentrasjonen, prøv å få nok søvn. For å få en god natts søvn, bør du gå til sengs og våkner opp til samme tid hver kveld - hverdager og i helgene. Sørg for at soverommet er mørkt, stille, og en behagelig temperatur for å sove.

Stress kan også føre til mangel på konsentrasjon, og mennesker med bipolar lidelse kan føles som om de er under mye stress.

Her er noen tips for å hjelpe dem med bipolar lidelse kontroll stress og få organisert:

  • Administrere gang. Ikke prøv å gjøre for mye. Si nei hvis du ikke kan gjøre det.
  • Føre en sunn livsstil. Spis et balansert kosthold rikt på frukt og grønnsaker og helkorn. Spiser bare lav-fett kjøtt og fjørfe. Får regelmessig mosjon, noe som kan ha både psykiske og fysiske helsemessige fordeler. Unngå koffein.
  • Lær avspenningsteknikker. Disse inkluderer pusteøvelser, yoga og massasje. Husk å balansere perioder med aktivitet med perioder med avslapning.
  • Hold en daglig planlegger. Det vil hjelpe deg å huske avtaler og forpliktelser.
  • Søke støtte fra familie og venner. Tilbring tid på å snakke og lytte til hverandre. Ikke vær redd for å spørre om hjelp hvis du trenger det. Velg en støttegruppe du kan stole på å fortelle deg sannheten, selv om det er ikke det du vil høre.
  • Unngå narkotika og alkohol. Tar narkotika og alkohol kan redusere effektiviteten av bipolare medisiner og føre til potensielt farlige bivirkninger.
  • Komme i en rutine. En daglig timeplan kan legge struktur til livet ditt, og strukturen kan hjelpe deg å takle stress.

Mangel på konsentrasjon er et vanlig symptom på bipolar lidelse. Å kontrollere det, søke riktig behandling for dine humørsvingninger. Sørg også for å få nok søvn og lære å begrense stress.