Evb

Do sukker, alkohol og diabetes blanding?

Sukker og alkohol en gang var forbudt frukt for folk på en diabetes diett. Ved hjelp av forsiktighet og sunn fornuft kan tillate deg litt spillerom til å nyte.

Personer med diabetes vet at de må nøye se deres sukkerinntak som en del av sin diabetes diett og begrense alkoholforbruket. Og for det meste, er det lurt å nøye kontrollere hvor mye sukker du spiser og alkohol du drikker som en del av din diabetes forvaltningsplanen.

Men etter en diabetes diett betyr ikke at du trenger å fullstendig eliminere sukker fra dine daglige måltider og snacks. Du trenger bare å være smart om hva du spiser og holde nøye med på sukker i mat.

Det samme gjelder for alkohol - hvis du følger nøye med, bør du være i stand til å drikke litt når du delta på en sosial sammenkomst eller er ute casually med venner.

Diabetesbehandlingen: sukker og diabetes

En stor del av diabetesbehandlingen innebærer å holde blodsukkernivået stabilt. Uansett hvilken type diabetes du har, er dette en pågående utfordring:

  • Type 1. Personer med type 1 diabetes kan ikke produsere insulin, hormonet kroppen bruker til å regulere blodsukkernivået. Mengden av sukker eller alkohol konsumert har en direkte effekt på mengden av insulin og andre diabetes medisiner du må ta.
  • Type 2. Med type 2 diabetes, har du utviklet en resistens mot insulin, men kan likevel produsere hormonet. Kontrollere blodsukkernivået kan hjelpe deg å unngå å måtte ta insulin eller diabetes medisiner.
  • Svangerskapsdiabetes. Diabetes under svangerskapet betyr at du har høyt blodsukker, som kan gjøre skade på både deg og ditt ufødte barn.

Sukker er en form for karbohydrat som kroppen raskt konverterer til glukose, noe som betyr at, når det spises, den har evnen til å føre blodsukkeret til stige raskt og skape en tilstand som kalles hyperglykemi. Dette er grunnen til at leger og diabetes lærere advare folk til å spore og begrense mengden av sukker de forbruker.

Alkohol har motsatt effekt. Kroppen lagrer normalt overskytende glukose i leveren og musklene i form av glykogen og konverterer glykogen tilbake til glukose når blodsukkernivået blir for lavt. Men alkohol forstyrrer kroppens evne til å gjøre denne konverteringen, og forskere har funnet at reaksjonen er enda mer intensivert hos personer som tar diabetes medisiner. Hvis du ikke er forsiktig, kan blodsukkernivået falle raskt, en tilstand som kalles hypoglykemi.

Diabetesbehandlingen: sukker og alkohol retningslinjer

Ikke disse fakta ikke innta alkohol eller sukker helt av bordet når det kommer til en diabetes diett, sier ekspertene. Det betyr bare at du trenger å tenke på hvordan forbruker dem vil passe inn i det samlede diabetes forvaltningsplanen.

For eksempel, selv om sukker kan raskt øke blodsukkernivået, forskere tror nå at den totale mengden av alle karbohydrater du spiser påvirker din generelle blodsukkeret mer enn hva slags carb du får i deg. Hvis du vil, bør du være i stand til å erstatte små mengder sukker for andre typer karbohydrater i kostholdet ditt, og fremdeles være i stand til å holde seg på sporet. Bare husk at de fleste søtsaker inneholder mye karbohydrater i en liten porsjon og vil ikke holde deg så full som de stivelsesholdige karbohydrater som finnes i hele korn og visse grønnsaker.

Når det gjelder å drikke alkoholholdige drikker, så lenge du ikke er gravid, bør du være i stand til å nyte små mengder sosialt, men man bør spise rett før eller mens du drikker - aldri drikke på tom mage. Kvinner bør begrense seg til bare én drink per dag, og menn bør begrense seg til to.

Når du hengi, nippe til en drink sakte, slik at du nyte det fullt ut og gjøre det siste. Hypoglykemi kan oppstå kort tid etter å ha drukket, og risikoen vedvarer i opptil 12 timer. Hvis du drikker alkohol på kvelden, sørg for å sjekke blodsukkeret ditt før du går til sengs, og hvis det er mindre enn 100-140 mg / dl, har en sengetid snack.

De hypoglykemi symptomer på tretthet og forvirring kan etterligne tegn på beruselse. Du bør alltid ha en medisinsk varsle armbånd hvis du vil være å drikke på en sosial begivenhet, slik at hvis du opplever disse symptomene, vil helsearbeidere ikke avfeie dem som på grunn av drikking.

Kvinner med svangerskapsdiabetes bør unngå alkohol helt, men for grunner som ikke har diabetes deres. Å drikke alkohol under svangerskapet kan føre til fysiske og psykiske misdannelser. Drikker mens de er gravide også øker en kvinnes risiko for spontanabort og for tidlig fødsel.

Hvis du ikke er gravid og vil være sikker på å ha en drink er greit, spør legen din om eventuelle interaksjoner med din diabetes medisiner. Du kan også ta kontakt med en registrert kostholdsekspert for å se hvordan sporadisk drikking, samt å spise søtsaker, best kunne passe inn med din diabetes diett.