Evb

Do ' Boardwalk Empire ' og ' Mad Men ' kjøre deg å drikke?

Hvis du ser på TV-programmer som disse HBO og AMC treff frister deg til å banke tilbake et par cocktails eller lyse opp en sigarett, er du ikke alene. Innstiller til vice-drevet dramaer kan faktisk gjøre deg gi etter for suget etter alkohol og røyker.

Boardwalk Empire har sin Pimm Cup og Canadian Club. Mad Men har sine gamle Fashioneds og martini. Og når du går inn på noen av disse dramaer, er det mer sannsynlig å ønske en cocktail også.

Det er ikke bare at du nyter et glass vin eller bourbon å slappe av på en søndag kveld. Disse programmene kan faktisk være å gjøre du drikke mer. Tenk på det: Har inspirere innstiller til Modern Family eller Glee deg å åpne en flaske vin?

Siden viser som Boardwalk Empire, HBO 1920-tallet serien tilbake 25. september, og Mad Men, AMC 1960 drama om annonsering, er tro mot sine røyk-og alkohol-fylte epoker, er tegn ofte sett med en tent sigarett i den ene hånden og en cocktail i den andre.

Og eksperter sier at alle disse bildene faktisk kan forføre din hjernen til craving alkohol og sigaretter.

Det er ikke bare et lykketreff: hjernen din vil at du skal drikke og røyke

"Seeing bilder av en person røyker en sigarett eller konsumere alkohol utløser en craving," sier Scott Huettel, PhD, førsteamanuensis i psykologi og nevrovitenskap ved Duke University i Durham, NC

Hvis du har et tidligere forhold med alkohol eller sigaretter, er du spesielt utsatt for de visuelle signaler. "Hvis du ser et bilde av noen forbruker en cocktail og hvis det cocktail er appetittvekkende til deg, frigir hjernen dopamin, et signalstoff i hjernen din belønning sentrum," Huettel forklarer.

"Tenk på det som en stor signal som forteller hjernen din til å gå gjøre noe," sier han.

I en studie publisert i alkohol og alkoholisme i 2008, utforsket forskerne sammenhengen mellom drikking på TV for å drikke i det virkelige liv. De plopped 80 universitetsstudenter i en bar, og fant at de som så en film med alkohol i den drakk mer enn gruppen som overvåket alkoholfritt programmering.

Møt don draper, din drikking partner

Jo mer positive en forbindelse du har med hva vice blir vist på skjermen, jo mer påvirkelig du er. "Den generelle regelen er at hvis noe har vært givende i det siste, lærer du å oppsøke de tidligste eller mest abstrakte stikkordet som prøver å forutse det," Huettel sier. Så hvis du har røykt i det siste - eller prøver å slutte nå - se Joan Holloway forførende ta et drag av sigaretten hennes kan bare gjøre deg tenne en opp, også. Det samme gjelder for alkohol: Hvis du har en spesiell tilhørighet til gamle Fashioneds - Don Draper cocktail av valg - du kan begynne å kreve drikke så snart isen treffer glasset.

Noen som ikke favoriserer ikke at drikke, men ikke kan få et sug til Don begynner å drikke. Det er fordi hjernen din selvsagt ønsker å matche ham slurk for slurk. I en studie publisert i juli / august 2011 utgaven av alkohol og alkoholisme, fant forskerne at unge voksne var mer sannsynlig å ta en slurk av en alkoholholdig drikke umiddelbart etter å ha sett en skuespiller på skjermen slurk sin egen cocktail. Forskerne kreditert oppførselen til hjernens mekanisme imitasjon. Så på en måte, blir Don din drikking partner: Å se ham nippe spurs deg til å drikke sammen med ham.

Ulempen å se Boardwalk Empire og Mad Men

Selvfølgelig kan alle de brennende sigaretter og halvtomme cocktail briller la noen, spesielt de med en historie med avhengighet, med en dårlig smak i munnen.

"Tommelfingerregelen er den beste måten å hindre en craving reaksjon er å ikke komme i situasjonen i første omgang," Huettel sier. Det betyr å slå av fjernsynet om du ikke har helt sparket en smoking vane eller har slitt med alkohol avhengighet. "Hvis noen som prøver å slutte å røyke er å se folk røyker, vel, det er en dårlig idé," Huettel sier.

Og du bør ikke nødvendigvis regne med viljestyrke å holde deg rusfri. "Generelt er det mer effektivt å ikke sette deg selv i en situasjon der du ser de signaler enn avhengig av ren viljestyrke," Huettel forklarer.

Selv for de uten avhengighet problemer, er det viktig å være oppmerksom på hvor mye du forbruker i løpet av din favoritt TV-show - det er sant at alkohol kan være sunt, men i moderate mengder. Vurdere sykepleie en cocktail å vare deg gjennom hvert timelange program, eller nippe til en jomfru versjon av din favoritt drink i stedet.

Photo credit: Carin Baer / AMC